fbpx
Jabiru mycteria

Fågelskådarresa till Brasilien

Jabiru mycteria
Fågelskådarresa till Brasilien
hyacinth macaw
Fågelskådarresa till Brasilien
pantanal
Fågelskådarresa till Brasilien
greater rhea
Fågelskådarresa till Brasilien
Slider

Om du inte skådat i Sydamerika innan så rekommenderar vi en skådarresa till Pantanal i Brasilien med lokala experter.
Sydamerikaexperten arrangerar skräddarsydda resor för skådare till hela Syd- och Centralamerika. Av världens knappt 10 000 olika fågelarter har ungefär 3 300 setts i Sydamerika och ytterligare cirka 1 500 i Centralamerika och Mexiko. Det är också fortfarande så att det upptäcks nya arter där och med tanke på att Amazonas ännu inte är helt utforskat kommer det nog fortsätta upptäckas nya. Tack vare de många olika naturtyperna och höjdskillnaderna så är de flesta länderna i Syd- och Centralamerika attraktiva för fågelskådare. Genom åren har vi skräddarsytt skådarresor till Costa Rica, Panama, Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru och så klart även till Chile, Brasilien och Argentina.
Det är också fortfarande så att det upptäcks nya arter där och med tanke på att Amazonas ännu inte är helt utforskat kommer det nog fortsätta upptäckas nya. Tack vare de många olika naturtyperna och höjdskillnaderna så är de flesta länderna i Syd- och Centralamerika attraktiva för fågelskådare. Genom åren har vi skräddarsytt skådarresor till Costa Rica, Panama, Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru och så klart även till Chile, Brasilien och Argentina.

Pantanal
Pantanal

Prisindikation
Från 49 900 kr med boende i dubbelrum. Enkelrumstillägg 6 850 kr.
Priset påverkas beroende på avresedag och upplägg med transporter samt val av lokalguide.

I priset ingår
Samtliga flygresor, flygskatter och transporter enligt program.
Tre nätter på Hotel Ype i Itatiaia
En natt på Hotel Pereque i Paraty
En natt på Hotel Astoria Copacabana i Rio de Janeiro
Sex nätter i Pantanal med boende två nätter på vardera Pouso Alegre, Jaguar Lodge och Canto do Arancua,
Två nätter på Chapada Guiamares med boende på Chapada Garden
Frukost ingår på hotellen i Riotrakten. I Pantanal och i Chapada helpension (24 måltider)
Förslag på fågelguide Itatiaia och i Paraty är i Ricardo Parrini från Birding Rio och i Pantanal André Emas.

För att få bra guide rekommenderas tidig bokning.
Vår höst är en bra tid att åka och oktober är en lämplig resmånad.

Den här resan erbjuder en rapsodi där vi besöker unika områden och hoppas samla ihop 400-500 olika fågelarter. I nationalparken Itatiaia finns kustregnskog med starkt hotad fauna. Här finns inte bara fåglar utan även apor, näsbjörnar och färggranna fjärilar stora som “hus”. Utanför vår lodge svirrar kolibrier och färggranna tangaror, Honeycreepers och Euphonias fångar vår uppmärksamhet.

I Pantanal besöker vi ofantliga våtmarksområden. Här står hyacintaran högst på önskelistan men även Greater Rhean, solrall och en massa andra våtmarksfåglar. Med jeep och båt tränger vi in i det enorma området i jakt på anaconda, jaguar, jätteutter och vattensvin.
Några av de arter vi hoppas få se: Rhea, Jaribustork, hyacintara, flera arter hägrar, ibisar och rördrommar. Dessutom en massa kolibrier, trogoner, kungsfiskare, Antbirds, tangaror och andra färgranna småfåglar. Känn också på artnamn som Rufous Cacholote, Foiliage-Gleaner, Treehunter, Streaked Xenops, Cacique. Chlorophonia, Elaenia, Donacobius, Oropendula. Dessutom mängder med däggdjur, fjärilar och reptiler.

Ringed kingfisher
Ringed kingfisher

Exempel på dagsprogram
Tidig ankomst till Rio de Janeiro på morgonen och direkt transport de sexton milen till Itatiaia. Tre dagars fågelskådande i nationalparken. Därefter resa ned till kusten 25 mil väster om Rio och en dags skådande i Paraty. Sen ankomst till staden Rio de Janeiro och tidig avresa till Pantanal. I Pantanal bor vi på tre olika lodger för att få skåda i så omväxlande natur som möjligt. Två nätter på Pouso Alegre, två nätter på jaguar Lodge och två nätter på Canto do Arancua. Därefter två nätter på höglandet Chapada Guiamares där vi bor på Chapada Garden.
Möjlighet att förlänga resan vid tidig bokning. Begär offert.

 

 

 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.