fbpx

Vandra i Patagonien

Vandra i Patagonien
Vandra i Patagonien
Vandra i Patagonien
Slider

En skräddarsydd resa är helt unikt utformad efter dina önskemål. Nedan reseförslag är baserat på populära val som tidigare kunder har gjort. Det är avsett att vara ett stöd för dig när du vill planera din egna unika drömresa. Tveka inte att kontakta oss för att diskutera dina önskemål, vi lyssnar och rådgör gärna. Desto tidigare vi är med i våra kunders planeringsprocess, desto bättre kan vi planera och finjustera resan för bästa möjliga upplevelse!

W Trek, Patagonia, Chile

Skräddarsytt reseförslag avsett som inspiration till din egen drömresa.

Alternativ

Mest känt och populärt är att vandra i det chilenska Torres del Paine, men det finns även flera alternativ i närliggande orter. Ett mycket bra, men mindre kostsamt alternativ är till exempel att vandra på den Argentinska sidan.
När det gäller boende, så kan du välja allt från att campa till att bo på något av  lyxhotellen inne i Torres del Paine.

Läs mer om olika reseförslag längre ner på sidan.

Se resan på karta

Skräddarsytt reseförslag avsett som inspiration till din egen drömresa.

Fler alternativ

Mest känt och populärt är att vandra i det chilenska Torres del Paine, men det finns även flera alternativ i närliggande orter. Ett mycket bra, men mindre kostsamt alternativ är till exempel att vandra på den Argentinska sidan.
När det gäller boende, så kan du välja allt från att campa till att bo på något av  lyxhotellen inne i Torres del Paine.

Läs mer om olika reseförslag längre ner på sidan.

Mer om att vandra i Patagonien

Prisindiktation:
Prisnivån varierar beroende på hur du vill bo och vandra. Under “Reseförslag” längre ner på sidan har vi gett prisindikationer för olika resealternativ.

För dig som älskar att vandra, erbjuder Patagonien några av dom mest natursköna vandringsupplevelserna i världen. Vandringarna kan utformas helt enligt dina önskningar. Boendet kan vara allt från camping där man bär sina egna tält eller bor i sovsalar, till att bo på lyxhotell inne i Torres del Paine nationalpark. För dig som vill ha både en natur- och hotellupplevelse att minnas för livet, kan vi rekommendera några av hotellen i och omkring Torres del Paine. Här hittar du några av de mest unika och exklusiva hotellen i världen, bland annat Awasi Patagonia. Men det finns även flera spännande hotell i mer överkomliga prisklasser. Längre ner på sidan presenterar vi några hotell, men det finns fler alternativ som vi gärna diskuterar med dig. Varje resa till Patagonien är unik och vi anpassar resan helt efter dina behov och önskemål.

Bland vandringslederna i Patagonien så är W Trek den mest berömda. Hela vandringsleden är 76 km lång och tar mellan fyra och sex dagar. Leden har blivit så populär att man med hänsyn till djur och natur har varit tvungna att begränsa antalet vandrare per dag till 80 personer. Det finns även förslag på att minska antalet ytterligare, ända ner till 50 vandrare per dag. Kontakta oss därför i god tid om du vill vandra på W Trek, så att vi kan säkerställa platser på leden.

Visserligen så är W Trek den mest välkända av vandringslederna, men det finns även flera andra goda alternativ, som t.ex. vandringsleden Q och O, eller att vandra i El Chalten på den argentinska sidan. Kontakta oss för mer information och förslag.

Karta över vandringsleder i Torres del Paine

• Klicka för att se en karta över Torres del Paine

Flyginformation
Det finns flyg flera dagar i veckan från Santiago till Puerto Natales och flyg dagligen till Punta Arenas som ligger 24 mil från Puerto Natales. Det finns flyg dagligen från Buenos Aires till Calafate och därifrån en sex timmars bussresa till Puerto Natales.

Övrigt
För de som bor i Punta Arenas rekommenderas en heldagsutflykt till chilenska sidan av Eldslandet för att se på kungspingviner. Utflykten är i grupp och inleds med båtresa till Porvenir. På återresan är båtfärden längre österut vid Punta Delgado. Avresa 07.30 och återkomst 21.00. Medtag eget lunchpaket samt varma kläder.

 

Alternativa reseförslag

Reseförslag för dig som vill campa
Reslängd: Fyra dagar/tre nätter
Bästa resperiod: november till februari.
Prisindikation: 8 300 kr per person (vid minst två deltagare)
Priset inkluderar: Privat transport Puerto Natales till Torres del Paine t o r, inträde till Torres del Paine nationalpark, tre nätter i tält med sovsäck och liggunderlag, alla måltider frukost, lunch och middag. Grey Lake Navigation.
Priset inkluderar inte: Guide – för de som vill ha guide med sig så tillkommer 1 900 kr per dag per guide. Det går att vara upp till sex personer på samma guide.

Kontakta Sydamerikaexperten för prisförslag på boende på Mountain Hostels och Hotel Las Torres. Observera att de som ska vandra W-trek bör bo i Puerto Natales både natten före och natten efter vandringen.

Reseförslag till argentinska El Chalten
Ett mindre kostsamt men fortfarande mycket bra alternativ är att vandra i El Chalten på den argentinska sidan. Det finns bra hotell i El Chalten och därifrån finns det bra vandringsleder med mycket vackra vyer t ex till Fitz Roy. De viktigaste trekkinglederna är till foten av berget Torre (Pie del Cerro Torre) där man kommer till sjön och glaciären Torre. Den andra vandringen är Laguna de los 3 där man kommer till foten av berget Fitz Roy.
Reslängd: Tre dagar/två nätter från El Calafate
Pris: 3 600 kr  lågsäsong och 4 850 kr högsäsong. Priset är per person i dubbelrum på Hotel Destino Sur inkl transfer i shuttlebuss t.o.r från El Calafate.

Reseförslag med boende på lyxhotell inne i Torres del Paine
Det finns flera mycket bra hotell inne i nationalparken, som t.ex. Hotel Explora.
Pris för tre nätter på Hotel Explora: från 20 350 kr per person i dubbelrum lågsäsong.
Priset inkluderar: Privat transport från Puerto Natales eller El Calafate till Torres del Paine t.o.r, inträde till Torres del Paine nationalpark. All Inclusive på hotellet både vad gäller mat och utflykter. Det finns en meny av olika utflykter att välja mellan dagligen.

Torres del Paines godbitar med boende i Puerto Natales eller utanför nationalparken
Trots transporttiden mellan Puerto Natales och Torres del Paine Nationalpark så är det många resenärer med erfarenhet från området, som rekommenderar att bo i Puerto Natales eller utanför nationalparken och därifrån göra vandringar i Torres del Paine. På grund av det stora antalet vandrare på W trek så är det ibland problem med överbokningar och båtar som antingen går för tidigt eller för sent. Populära alternativ är att bo antingen i Puerto Natales eller i Villa Serrano och därifrån göra utflykt med dagsvandringar i Torres del Paine nationalpark. Nedan förslag är ett exempel på ett sådant alternativ.
Reslängd: Tre dagar/två nätter. Pris från 12 600 kr per person i dubbelrum
Priset inkluderar: Privat transport från Puerto Natales t o r,  boende i dubbelrum på hotell i Villa Serrano t.ex. Hotel Rio Serrano eller Pampa Lodge med frukost. Inträde till Torres del Paine nationalpark. Tre box lunch, två dagsvandringar t ex Base Torres, Valle Francés och Lago Grey samt katamaran över Lago Pehoe.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta över vandringsleder i Torres del Paine

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.