fbpx

Ö-hoppning på Galapagosöarna

Ö-hoppning på Galapagosöarna
Ö-hoppning på Galapagosöarna
Ö-hoppning på Galapagosöarna
Ö-hoppning på Galapagosöarna
Slider

En skräddarsydd resa är helt unikt utformad efter dina önskemål. Nedan reseförslag är baserat på populära val som tidigare kunder har gjort. Det är avsett att vara ett stöd för dig när du vill planera din egna unika drömresa. Tveka inte att kontakta oss för att diskutera dina önskemål, vi lyssnar och rådgör gärna. Desto tidigare vi är med i våra kunders planeringsprocess, desto bättre kan vi planera och finjustera resan för bästa möjliga upplevelse!

Galapagos, Ecuador

Skräddarsytt reseförslag avsett som inspiration till din egen drömresa.

Alternativ

En resa till Galapagosöarna kan med fördel kombineras med Ecuador, men även med andra resmål och länder i Sydamerika. Ett populärt alternativ är t.ex. att kombinera med Machu Picchu i Peru.

Se resan på karta

Skräddarsytt reseförslag avsett som inspiration till din egen drömresa.

Fler alternativ

En resa till Galapagosöarna kan med fördel kombineras med Ecuador, men även med andra resmål och länder i Sydamerika. Ett populärt alternativ är t.ex. att kombinera med Machu Picchu i Peru.

Mer om ö-hoppning på Galapagosöarna

Prisindikation för detta reseförslag: Från 16 955 kr per person i dubbelrum vid resa för två personer. Flygresa tillkommer. Priset varierar beroende på säsong. Upplev Galapagosöarnas underbara värld med ett välplanerat ö-hoppningsprogram. Du bor bekvämt på ditt hotell och åker smidigt med modern motorbåt mellan öarna Santa Cruz, Floreana och Isabela. Du guidas av välutbildade naturguider som kommer att visa dig Galapagosöarnas magi. Du har chans att komma mycket nära de orädda djuren och på din fria tid kan du ha det skönt på de vackra stränderna och i de turkosa vattnen.

Exempel på ett typiskt dagsprogram för ö-hoppning på Galapagosöarna

Dag 1 Ankomst till ön Baltra och du får transfer till ön Santa Cruz. Du åker både båt och marktransport över det vackra höglandet på ön tills du når en av rancherna på ön. Här börjar du en utflykt inklusive lunch och efter har du chans att se Darwinfinkar och jättesköldpaddor. Du avrundar eftermiddagen med transfer till ditt hotell i staden Puerto Ayora. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Du bor på hotell Deja Vu. Dag 2 Efter frukost åker du motorbåt till ön Floreana. Resan tar ungefär två och en halv timme. Denna ö var en gång bebodd av valfångare och du kommer att besöka postkontoret de en gång byggt. Floreana var den första ön som koloniserades av ecuadorianerna 1832 och blev en straffkoloni. Efter incheckning på lodgen avnjuter du din lunch innan ditt besök till en sjölejonkoloni och därefter din första marina utflykt. Du har möjlighet att snorkla med sköldpaddor, rockor och se mängder av exotiska fiskar. På denna ö kommer du att få se sjölejon och den röda havsleguanen som bara lever på Floreana. Efter middag har du fri tid på egen hand. Du bor på hotell Wittmer. Dag 3 Denna dag beger du dig till öns högland för att först besöka kyrkogården och sedan åker du till Cerro Alieri för att njuta av öns natur och skåda fåglar. Din guide visar dig också Asilo de la Paz där du besöker en piratgrotta. Här kan du också se jättesköldpaddor. Innan du åker vidare till ön Isabela äter du lunch. Båtfärden tar ungefär två och en halv timme. Du har resten av dagen fri för avkoppling på egen hand. Isabela är en av de nyaste öarna på Galapagos och de har mycket vackra stränder. Du bor på hotell San Vicente. Dag 4 Idag börjar du dagens utflykt med en bilfärd till vulkanen Sierra Negra. Sedan fortsätter du två timmar till fots till vulkanens krater. Om du har tur får du chans att se galápagosvråk. Efter picknicklunchen visar din guide dig vulkanen El Chico. Resten av dagen har du på egen hand. Passa på att borra ner fötterna i korallsanden och njut av de turkosa vattnen. Du bor på hotell San Vicente. Dag 5 Efter frukost tar din guide med dig till en lagun där rosafärgade flamingos brukar hålla till. Längs med 2 km långa vandringsleden till lagunen får du lära dig allt om öns uppkomst och dess flora och fauna. Därefter fortsätter utflykten till Tortoise breeding center. Där kommer du att få lära dig mer om jättesköldpaddans reproduktion och överlevnad. Efter kommer du att åka motorbåt tillbaka till ön Santa Cruz och staden Puerto Ayora. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Du bor på hotell Deja Vu. Dag 6 Idag gör du din sista utflykt till Charles Darwin Station. Där får du lära dig mer om Galapagosöarnas habitat och naturvård. På stationens Tortoise Breeding Center får du se mängder av jättesköldpaddor och möjlighet att se Lonesome George som var den sista av sin art. Efter den här utflykten får du transfer till flygplatsen för din återresa till Ecuadors fastland.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta över Galapagosöarna

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.