fbpx

Miraklet i Anderna

Slider

En skräddarsydd resa är helt unikt utformad efter dina önskemål. Nedan reseförslag är baserat på populära val som tidigare kunder har gjort. Det är avsett att vara ett stöd för dig när du vill planera din egna unika drömresa. Tveka inte att kontakta oss för att diskutera dina önskemål, vi lyssnar och rådgör gärna. Desto tidigare vi är med i våra kunders planeringsprocess, desto bättre kan vi planera och finjustera resan för bästa möjliga upplevelse!

Vandring, Miraklet i Anderna

Skräddarsytt reseförslag avsett som inspiration till din egen drömresa.

Alternativ

Vandringen kan kombineras med andra resmål och destinationer. Kontakta oss för mer information!

Se resan på karta

Skräddarsytt reseförslag avsett som inspiration till din egen drömresa.

Fler alternativ

Vandringen kan kombineras med andra resmål och destinationer. Kontakta oss för mer information!

Miraklet i Anderna

En fantastisk hikingtur (eller ridtur) i Andernas vackra landskap på 4 dagar/3 nätter till platsen där det uruguayanska rugbylagets flygplan kraschade 1972.

Vandringen utgår från och avslutas i Mendoza och kan genomföras från december till mars.

Bakgrund
Ett flygplan med 45 unga rugbyspelare från laget Old Christians flög den 13/10 1972 från Uruguay till Chile. Planet kraschade i Anderna och tolv personer dog omedelbart. Övriga inledde en kamp mot hunger och köld. Tio dagar efter kraschen kunde de höra på radion att sökandet efter dem avslutas och de antas vara döda. Till slut efter att ha vandrat tio dagar västerut så fick de hjälp och de sista överlevande hittades efter 72 dagar.
Se gärna filmen Alive från 1993 baserad på Piers Paul Reads bok som handlar om den sanna historien om de överlevande i Anderna.

Dagsprogram för vandringen

Dag 1 Mendoza – Puesto Araya
Pick up på hotellet 07.00 och resa med buss eller bil söderut i fem timmar till Puesto Araya vid Laguna El Sosneado. Vi åker på den mytomspunna Highway 40 och passerar ett oräkneligt antal vingårdar, berg och dalar hela tiden med Andernas fantastiska vyer i bakgrunden.
På eftermiddagen preparerar vi vår campingplats och förbereder oss för morgondagens vandring. Middag.
2250 m.ö.h.

Dag 2 El Barroso
Tidig frukost. Efter cirka sju timmars vandring i det vackra landskapet och över floden Atuel så är vi framme vid El Barroso base camp.
Middag.
2550 m.ö.h

Vandring, Miraklet i Anderna

Dag 3 El Barroso
Dags för en dag med mycket vandring så tidig frukost och vandring först till Valle de las lagrimas glaciär. Lålet för dagens vandring platser där resterna finns kvar av det kraschade planet från Uruguay och minneskorset. En stunds tystnad för att hedra offren och en tur i omgivningen. Efter lunch inleds vandringen tillbaka till El Barroso.
Middag.

Dag 4 Puesto Araya – Mendoza
Efter frukost cirka fyra timmars vandring tillbaka till Puesto Araya. Efter lunchen bilfärd tilbaka till hotellet i Mendoza med oförglömliga minnen från Anderna.

Pris Hiking
12.900 kr per person vid två deltagare

Pris Ridning
14.900 kr per person vid två deltagare

I priset ingår
Privat transport Mendoza / Puesto Araya / Mendoza
3 nätters camping
Alla måltider
Guider
Lastmulor
Första hjälpen utrustning och satellittelefon vid nödfall
Inträde till Valle de Las Lagrimas

I priset ingår inte
Personlig utrustning
Sovsäck och tält (kan hyras på plats)
Eventuell dricks

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.