fbpx
Amazon eco lodge

Amazonas och Rio

Rio de Janeiro
Amazonas och Rio
Ipanemastranden
Amazonas och Rio
amazon eco lodge
Amazonas och Rio
tukan fågel
Amazonas och Rio
Slider

En skräddarsydd resa är helt unikt utformad efter dina önskemål. Nedan reseförslag är baserat på populära val som tidigare kunder har gjort. Det är avsett att vara ett stöd för dig när du vill planera din egna unika drömresa. Tveka inte att kontakta oss för att diskutera dina önskemål, vi lyssnar och rådgör gärna. Desto tidigare vi är med i våra kunders planeringsprocess, desto bättre kan vi planera och finjustera resan för bästa möjliga upplevelse!

Amazonas, Brazilien

Skräddarsytt reseförslag avsett som inspiration till din egen drömresa.

Alternativ

Vill man inte åka direkt till djungellodgen så går det bra att mot kostnad bo en natt inne i staden Manaus innan djungelupplevelsen.

Det finns många möjligheter till olika variationer på resan. Våra personliga reserådgivare lyssnar gärna på dina önskemål och ger råd och förslag, för att kunna erbjuda dig en unik drömresa anpassad helt efter dina tankar.

Se resan på karta

Skräddarsytt reseförslag avsett som inspiration till din egen drömresa.

Fler alternativ

Vill man inte åka direkt till djungellodgen så går det bra att mot kostnad bo en natt inne i staden Manaus innan djungelupplevelsen.

Det finns många möjligheter till olika variationer på resan. Våra personliga reserådgivare lyssnar gärna på dina önskemål och ger råd och förslag, för att kunna erbjuda dig en unik drömresa anpassad helt efter dina tankar.

Mer om resan till Amazonas och Rio

Kombinera Amazonas regnskog med Rio de Janeiro och upplev ett mycket vackert och orört område av Amazonas! Dessutom några härliga dagar i den vackra storstaden Rio de Janeiro. Vi kan skräddarsy en fantastisk resa på egen hand med en reguljär flygbiljett till Manaus och Rio med Latam.

I Amazonas bor du på Sydamerikaexpertens egna lodge, Amazon Lodge som ligger i ett fantastiskt fint område av regnskogen. Där kan du göra oförglömliga utflykter i den vackra naturen. När du bor på Amazon Lodge så får du på ett säkert och bekvämt sätt uppleva hur det känns att leva mitt inne i Amazonas regnskog.
Lodgen har som policy att göra utflykterna i små grupper, för att alla ska kunna se och höra. Maten är omväxlande och håller bra kvalité.
Amazon Lodge ligger 80 km från Manaus i ett otillgängligt område med tät regnskog och gränsar till ett naturreservat. Lodgen flyter på floden och är byggd av material från närområdet. Det är en liten lodge med endast 18 rum med dusch toalett.

På lodgen kan man se ut över floden mot regnskogen och njuta av vackra soluppgångar och solnedgångar. Det är vanligt att delfiner simmar nära lodgen.

Det går bra att besöka lodgen året om, även när det är regntid. Eftersom det är en regnskog, så kommer det givetvis nederbörd. När det är regntid och mycket vatten så är det som vackrast. Regntiden inleds i slutet av november och slutar i juni. Det svarta vattnet gör att myggen inte trivs bra. Vid lodgen går det bada i det varma sköna vattnet.

Lodgen rekommenderar att man har packat sin utrustning så att man endast tar med det nödvändigaste ut till lodgen. Övrig utrustning kan tryggt förvaras på lodgens kontor i Manaus.

Prisindikation
Från 19 900 kr per person vid resa två personer med boende i dubbelrum. Priset varierar beroende på säsong.

I priset ingår
Flyg lågsäsong t.o.r från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn, flygskatter och bränsletillägg, transfers i Manaus och tre nätter på Amazon Lodge med helpension och utflykter samt fyra nätter på Hotel Astoria Copacabana i Rio de Janeiro.

Helpension och utflykter ingår på lodgen.
Frukost ingår på hotellen.

Transfers i Rio tillkommer.

Preliminärt program i Amazonas med sex stycken utflykter i programmet

Dag 1
Färd till Ceasa hamnen, därifrån motorbåt över den breda floden. Vi passerar det märkliga fenomenet Meeting of Waters, där den svarta floden Rio Negro och den bruna floden Solimoes möts, därefter minibuss i 40 km och sedan återigen snabbåt.

Transfern till lodgen tar c:a 3,5 timmar totalt. Ankomst till lodgen, välkomstdrink. middag,

Dag 2
Frukost, Reconnaissance tour med motordriven kanot som visar lite av naturens skönhet och igapos och igarapes, lunch och Pirayafisketur, middag. På kvällen en utflykt där guiden fångar en kajman.

Dag 3
Frukost. Djungelpromenad i Amazonas regnskog. Den lokale guiden visar djungelns hemligheter. Lunch. På eftermiddagen besök hos Caboclos och vi ser hur lokalbefolkningen lever.

Dag 4
Soluppgångstur. Efter frukost återresa till Manaus och flyg vidare till Rio

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta Amazonas Rio

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.