fbpx
Rundresa
Total solförmörkelse i Patagonien
Bariloche
Total solförmörkelse i Patagonien
santiago de chile
Total solförmörkelse i Patagonien
temuco
Total solförmörkelse i Patagonien
Piedra del Aguila
Total solförmörkelse i Patagonien
Buenos Aires
Total solförmörkelse i Patagonien
Slider

Den totala solförmörkelsen är höjdpunkten på resan men, resan innehåller så mycket mer.  Tillsammans med vår erfarne guide Cristian Thorsöe gör en fantastik rundresa i det otroligt vackra sjödistriktet från Bariloche i Argentina genom Anderna med bergstoppar och vulkaner och fortsätter ända ut till Stilla Havet i Chile.

Läs mer om Cristian Thorsöe här.

Alla våra resenärer kan känna sig trygga när de reser på Solförmörkelseresan. Samtliga lokala arrangörer, hotell, guider, chaufförer har anpassat sig till Safe Travel för Covid-19, med bl.a. speciella hygienrutiner, större avstånd och större fordon för mindre trängsel.

DIN GUIDE PÅ RESAN:

Cristian Thorsö

Rundresa

Resan längd är 11 dagar

Total solförmörkelse i Piedra del Aguila, San Carlos de Bariloche, San Martin de los Andes, Pucon och Temuco samt Buenos Aires och Santiago.

09 december 2020

6-11

47 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 6 900 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Rundresa

Total solförmörkelse i Piedra del Aguila, San Carlos de Bariloche, San Martin de los Andes, Pucon och Temuco samt Buenos Aires och Santiago.

09 december 2020

6-11

47 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 6 900 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Resan längd är 11 dagar

MER OM RESAN

Utöver solförmörkelsen, så kommer vi att se mycket av det bästa som Chile och Argentina har att erbjuda. Guide på resan här Cristian Thorsö.

Resan inleds med stadsrundtur och sevärdheter i Buenos Aires. För dom som önskar kan man också lägga till en tangoshow på kvällen.
Därefter flyger vi vidare till den plats Patagonien som anses ha bäst förutsättningar för att se solförmörkelsen. Bengt-Allan Bergwall förbereder oss med en föreläsning. Bengt-Allan har sett tolv solförmörkelser och berättar om vad som är viktigt att veta när man tittar på solförmörkelser. Vi bor i Bariloche och spenderar vi flera dagar i det undersköna sjölandskapet innan vi reser vidare in i Chile tills vi når Stilla Havet några dagar senare. Där äter vi lunch vid Stillahavskusten och har BBQ på en chilensk lantgård på kvällen.
Resan avslutas med ett besök i Chiles huvudstad Santiago där vi också får se stadens sevärdheter. Mer detaljer ser du i dagsprogrammet längre ner på sidan.

DETTA INGÅR I RESANS PRIS

Flyg t.o.r med KLM och Air France Göteborg/Stockholm/Köpenhamn till Buenos Aires och Santiago, Inrikesflyg i Argentina och Chile. Frukost ingår på samtliga hotell. Föreläsning om solförmörkelser, specialglasögon för att se solförmörkelsen samt utflykter, måltider och transporter enligt nedanstående program.

TILLVAL SOM KAN BOKAS

Resan går att förlänga både före och efter rundresan. Kontakta Sydamerikaexperten för förslag.

DAGSPROGRAM

Dag 1 Sverige – Argentina  Avresa från Sverige på eftermiddagen med KLM via Amsterdam alternativt Air France via Paris,

Dag 2 Buenos Aires Ankomst på morgonen till Buenos Aires. Vi bor på Hotel Scala. Stadsrundtur på eftermiddagen med besök i stadsdelen La Boca och Evita Perons omtalade grav i Recoleta kyrkogården. Dessutom passerar vi sevärdheter som presidentpalatset och obelisken.  Tilläggsutflykt på kvällen Tangoshow med middag för de som önskar.

Dag 3 San Carlos de Bariloche Vi flyger tidigt till Bariloche (ca 2 timmar och tjugo minuters flygtid). På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Bariloche. Kanske någon känner för att ta ett dopp i sjön på stranden Playa Bonita. Vi bor två nätter på Hotel Pioneros.

Dag 4 San Carlos de Bariloche Vi stannar kvar i området och gör en utflykt i sjödistriktet med underbart vackra sjöar och med möjlighet att göra en båttur på Nahuel Huapisjön till ön Parque Arrayanes med sin speciella och förtjusande natur samt besöker även Cerro Catedral som på vintern är ett skidparadis.

Dag 5  Villa La Angostura Idag åker vi i det underbara vackra landskapet parallellt med sjön Nahuel Huapi en kort resa till Villa la Angostura. Efter incheckning är det fritt fram att utforska staden på egen hand. På kvällen föreläsning om Solförmörkelser av Bengt-Allan Bergvall från Jönköping. Bengt-Allan har sett tolv solförmörkelser och berättar om solförmörkelser och vad som är viktigt att veta när man tittar på solförmörkelser.  Vi bor två nätter i Villa La Angostura.

Dag 6 Piedra del Aguila  Efter tidig frukost åker vi de 24 milen till Piedra del Aguila för att vara tidigt på plats. Det går inta att garantera vädret, men Piedra del Aguila anses vara den plats som har bäst förutsättningar för att se den totala solförmörkelsen. Vi beräknas vara på plats 10.30 och den totala solförmörkelsen inträffar lokal tid kl 13.33.  Sydamerikaexperten tillhandahåller speciella glasögon för att kunna se solförmörkelsen. Picnic lunch ingår. Därefter åker vi tillbaka till Villa La Angostura.

Dag 7 Temuco Idag åker vi västerut och över gränsen till Chile via sjön Villarica och vulkanen med samma namn till Pucón. Vi passar på att köra åtta km uppför vulkanens ena sida till skidplatsen och får en fantastisk utsikt. Dagsresan i det underbara vackra landskapet är 29 mil lång.  Vi bor två nätter på Hotel Aitue i Temuco

Dag 8 Temuco Vi gör en utflykt ut till Stilla Havskusten där vi äter god lunch som precis fångats i havet.  På kvällen avslutar vi med en BBQ med goda viner på en typisk chilensk lantgård. Lunch och BBQ middag ingår.

Dag 9 Santiago  På förmiddagen flyger vi till Santiago. Efter incheckning på hotellet så gör vi en stadsrundtur i Santiago där vi ser bl.a. det så ofta omtalade presidentpalatset. Vi bor på Hotel Diego Almagro Providencia.

Dag 10 Santiago –  Hemresan börjar Förmiddagen är till egen disposition med att göra det som inte hunnits med innan i Santiago samt packning och förberedelser för hemresan till Sverige på eftermiddagen.

Dag 11 Sverige Efter byte ankomst till Sverige på eftermiddagen

 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta Patagonien

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.