fbpx

Pumaresa till Patagonien

perito moreno
Pumaresa till Patagonien
torres del paine
Pumaresa till Patagonien
buenos aires
Pumaresa till Patagonien
torres del paine
Pumaresa till Patagonien
Pumaresa till Patagonien
Slider

Det finns få resor som är mer spännande att åka på än en pumaresa till Patagonien. Förutom spänningen med att försöka se pumor så erbjuder resan storslagna naturupplevelser långt utöver det vanliga. Här finns det största glaciärområdet utanför polerna tillsammans med vackra bergsformationer, blågröna laguner och ett rikt djurliv. Att få se en pumahona med sina ungar i detta vackra landskap och med de höga bergen i bakgrunden är få förunnat. Med hjälp av en lokal guide och en pumaspårare så kommer vi att följa puman på lämpligt avstånd med hjälp av kikare och speciella utsiktsplatser. Vår erfarna pumaspårare vet var puman har sina vandringskorridorer och följer dessa med bil och till fots. Med den informationen gör vi vandringar på speciella vandringsleder inne i Torres del Paine nationalpark och på ranchen Laguna Amargas marker. Vandringarna är inte krävande, men en god fysisk kondition är en förutsättning för att vara med. Det förekomma stigningar och höjdskillnader på upp till 250 meter.

DIN GUIDE PÅ RESAN:

HG, Sydamerikaexperten
HG Karlsson

Rundresa

Resan längd är 11 dagar

Naturupplevelser för livet!

28 oktober - 7 november 2021

Max 12 deltagare

65 700 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg Enkelrumstillägg 8 600 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Rundresa

Naturupplevelser för livet!

28 oktober - 7 november 2021

Max 12 deltagare

65 700 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg Enkelrumstillägg 8 600 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Resan längd är 11 dagar

MER OM RESAN

Färdledare på resan är HG Karlsson från Halmstad. HG är en välkänd och mycket erfaren naturguide. HG har stor erfarenhet av Sydamerika och har tidigare även varit färdledare åt både AviFauna Naturresor och Brasilienexperten.

DETTA INGÅR I RESANS PRIS

Flyg t/r till Sydamerika med Air France /KLM från Göteborg/Stockholm/Köpenhamn. Inrikesflyg två sträckor i Argentina. Samtliga flygskatter. Svensk färdledning i Sydamerika. Utflykter och transporter enligt program ovan. Frukost samtliga dagar. Lunch och middag ingår under dagarna iTorres del Paine. Boende på trestjärniga hotell med del i dubbelrum

TILLVAL SOM KAN BOKAS

Möjlighet finns att förlänga resan

DAGSPROGRAM

Dag 1 Sverige – Argentina Flyg med KLM via Amsterdam eller Air France via Paris direkt till Buenos Aires.

Dag 2 Buenos Aires På förmiddagen landar vi i Buenos Aires. För de som önskar, gör vi en utflykt tillsammans på eftermiddagen. Vi bor två nätter på Hotel Scala.

Dag 3 Buenos Aires Vi gör idag en stadsrundtur i vackra Buenos Aires. Vi besöker bland annat Evita Perons grav på Recoletas kyrkogård, tangodistriktet San Telmo, La Boca med sina färgglada hus och det rosa presidentpalatset.

Dag 4 Buenos Aires – Calafate Tidigt flyg till El Calafate som ligger vid Argentinosjöns södra delar. Här inleds vårt äventyr bland de hundratals glaciärer som finns i området. Eftermiddagen ledig Vi bor två nätter på Design Suites i Calafate.

Dag 5 Perito Moreno Dagen spenderas vid den enorma glaciären Perito Moreno som ligger i Argentinas äldsta nationalpark. Perito Moreno anses vara den mest intressanta utflykten i Argentinas Patagonien. Glaciären är cirka 60 meter hög och cirka 4 km bred i framkant. Totalt är den 257 kvadratkilometer stor. Glaciärens ismassa är hela tiden i rörelse mot havet. Det är en stor upplevelse när tystnaden bryts av mullret som uppstår då glaciären kalvar. Från både den övre och nedre vandringsleden har man enastående utsikter över glaciären, och man kommer så nära att det nästan känns som att man kan ta på den.

Dag 6 Torres del Paine Vi lämnar Argentina och åker över gränsen till Chile och området kring Sydamerikas vackraste nationalpark Torres del Paine. Vi träffar vår lokale pumaspårare i Caerro Castillo och äter lunch tillsammans på en charmig lokal restaurang. Färden går över gröna fält, glaciärer, vattenfall, gröna laguner och snöklädda toppar. Vi hoppas att få se lamasläktingen guanaco, som trivs på öppna grässtäpper, pampasräv samt patagonienskunk under resan. Ofta ses kondorer sväva på himlen. Vackrare än så här är det inte på många andra ställen i världen! Vi bor tre nätter på Estancia El Ovejero, som ligger utanför själva nationalparken. Frukost, Lunch och middag ingår.

Dag 7 – 8 Vi utforskar Torres del Paine tillsammans med erfarna pumaspårare Från Estancia El Ovejero är det cirka en och en halvtimmes resa till platserna vi ska se puma. Våra pumaspårare har organiserat ett innehållsrikt och välplanerat program för att hinna besöka flera olika platser, där vi förväntas se pumor. Vi följer pumans jaktområden i framförallt nationalparkens östra delar och på områden som tillhör Estancia Laguna Amarga, där vi har tillåtelse att spåra. Området mellan norra delarna av Sarmientosjön Lake, Laguna Amarga och Laguna Azul är känt för att ha ett stort antal av vilda pumor. Vi följer pumorna på avstånd med hjälp av kikare och speciella utkiksplatser. Frukost, Lunch och middag ingår.

Dag 9 Torres del Paine – Transfer till El Calafate i Argentina – Buenos Aires På morgonen lämnar vi Torres del Paine och detta vackra hörn av Patagonien och åker tillbaka till El Calafate i Argentina för flyga tillbaka till Buenos Aires. Vi bor på Hotel Scala.

Dag 10 Buenos Aires och hemresan börjar Förmiddagen på egen hand innan det sent på eftermiddagen är dags att påbörja hemresan till Europa.

Dag 11 Sverige Ankomst till Sverige sent på eftermiddagen.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta Patagonien

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.