fbpx
Havanna

Kuba Runt

Viñales
Kuba Runt
Santiago de Cuba
Kuba Runt
trinidad
Kuba Runt
havanna
Kuba Runt
holguin
Kuba Runt
Kuba Runt
Slider

Följ med på den kompletta Kubaresan. Sydamerikaexpertens innehållsrika och genuina resa till Kuba ger möjlighet att besöka Havanna, Viñales, Trinidad och Santiago med Castros grav. Vi reser i en liten grupp med erfaren färdledare och erbjuder ett gediget program på denna omfattande rundresa och en annorlunda kulturupplevelse med boende i Casa Particulares (pensionat) både i Havanna och Trinidad!
Kuba lever kvar i det förflutna och har inte förändrats mycket de senaste femtio åren. Passa på att besöka detta underbara och annorlunda land innan det börjar “moderniseras”!
Kritvita stränder och tropisk grönska i kombination med vackra koloniala städer och 50-talsbilar gör resan till ett minne för livet.

DIN GUIDE PÅ RESAN:

William Kilander, Sydamerikaexperten
William Kilander

Rundresa

Resan längd är 14 dagar

Havanna, Vinales, Trinidad och Santiago

4 mars – 17 mars 2021
11 november – 24 november 2021

4-8

39 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 6 900 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Rundresa

Havanna, Vinales, Trinidad och Santiago

4 mars – 17 mars 2021
11 november – 24 november 2021

4-8

39 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 6 900 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Resan längd är 14 dagar

MER OM RESAN

Kuba är ett väldigt annorlunda på många sätt och vi tycker verkligen att man ska åka dit innan det moderniseras. Om man förväntar sig att allt ska fungera smärtfritt som det gör i de flesta andra länder och på alla våra andra resor så är det bättre att inte resa till Kuba. Det är tyvärr vanligt med överbokningar på kubanska hotell och standarden är ojämn. Sydamerikaexperten strävar efter att allt ska bli enligt programmet men kan inte råda över de förutsättningar som råder på Kuba.

DETTA INGÅR I RESANS PRIS

Flyg t/r till Havanna med Air France eller KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Inrikesflyg. Svensk färdledning i Kuba, utflykter, inträden och måltider enligt program ovan. Frukost samtliga dagar och övriga måltider enligt program ovan.
Boende med del i dubbelrum.
Inrikesflyg på Kuba.

TILLVAL SOM KAN BOKAS

Kubanska fyrstjärniga hotell håller ojämn och ofta lägre standard än Casa particulares.
Möjlighet finns att uppgradera och bo på femstjärniga Iberostar Parque Central de fem nätterna i Havanna.

DAGSPROGRAM

Dag 1 Sverige – Kuba
Vi flyger på morgonen till Havanna via Paris eller Amsterdam efter anslutningar från Sverige. Vi anländer till Havanna på kvällen lokal tid. Vi bor fyra nätter på Casa Particulares i den gamla delen av staden.

Dag 2 Havanna
Stadsrundtur som inleds med en panoramarundtur i gamla femtiotalsbilar och avslutas med en rundtur till fots i gamla Havanna. Lunch ingår på den världsberömda restaurangen Bodeguita del Medio.

Dag 3 Viñales
Heldagsutflykt västerut till Viñales. Vi ser de sockertoppsliknande bergen s.k. Los Mogotes, tobaksodling, vi får både se hur cigarrer och rom tillverkas, förhistoriska väggmålningar samt gör en båttur i en underjordisk indiangrotta. Lunch ingår.

Dag 4 Hemingways dag
Utflykt i Hemingways spår där vi besöker hans hem och museum samt platser han brukade besöka. Lunch i fiskebyn Cojimar på restaurang Las Terazzas de Cojimar.

Dag 5 Che Guevaras minnesplats i Santa Clara
Bussresa till Trinidad på sydkusten. Trinidad kallas för Kubas koloniala pärla. På vägen gör vi ett stopp i staden Santa Clara där de hårdaste striderna var under revolutionen. Där finns minnesplatsen för Che Guevar. Lunch ingår. Vi bor två nätter på Casas Particulares (pensionat) i centrala Trinidad.

Dag 6 Trinidad
Stadsrundtur i Trinidad med alla sina koloniala byggnader från slavepoken. Trinidad är med på Unescos världsarvslista. Möjlighet till bad på Trinidads vackra stränder på eftermiddagen.
Lunch ingår.

Dag 7 Camaguey
Vi fortsätter med buss till Camaguey som är byggd som en labyrint med plötsliga återvändsgränder för att försvåra för piraterna. Vi gör här en spännande rundtur med cykeltaxi I de smala gränderna. Vi bor en natt på Camaguey Hotel.

Dag 8 Santiago
Vi fortsätter med buss till Santiago som är Kubas andra största stad och den mest musikaliska och Afrikainspirerade staden. Vi bor två nätter Hotel Casa Granda.

Dag 9 Santiago
Stadsrundtur i Santiago med bl.a. platsen där Castro höll sitt första tal efter revolutionen och den spanske conquistadoren Diego Velazquez hus från 1516. Vi besöker även Fidel Castros grav. På kvällen besöker vi det magnifika fortet byggt 1638 med ceremoni och vacker solnegång.

Dag 10 Holguin och Playa Pesquero
Vi fortsätter med buss till Holguin och för att koppla av vid den vackra stranden Playa Pesquero. Vi bor två nätter på Hotel Playa Costa Verde. Helpension.

Dag 11 Playa Pesquero
Dagen fri för egna aktiviteter. Helpension.

Dag 12 Havanna
Vi flyger inrikesflyg tillbaka till Havanna. Vi bor på Casa Particulares.

Dag 13 Havanna – Hemresan börjar
Förmiddagen fri för egna aktiviteter. Passa på att ta en sista åktur i en cabriolet innan vi åker ut till flygplatsen på eftermiddagen.

Dag 14 Sverige
Vi anländer till Paris alternativt Amsterdam strax innan lunch lokal tid för vidare flyg till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med ankomst på kvällen.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta Kuba

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.