fbpx

Karnevalen i Rio de Janeiro

Karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevalen i Rio De Janeiro
Karnevalen i Rio de Janeiro
Slider

För de allra flesta är det en dröm att någon gång få uppleva den omtalade och färgsprakande karnevalen. Karnevalen i Rio brukar kallas “the greatest show on earth” och är den mest kända och den största karnevalen i världen. Sedan 1996 arrangerar vi den uppskattade karnevalsresan med svensk färdledning. Många av våra resenärer återvänder till karnevalen för att uppleva den igen. “Det är helt fantastiskt och lika fint varje gång”, säger Ulla 72 år från Göteborg. Sambaskolornas uppträdande håller på hela natten. Det börjar klockan 21.00 och brukar vara slut framåt sjutiden på morgonen. Det är sex sambaskolor per kväll och de har maximalt åttio minuter på sig att dansade 800 metrarna. Varje sambaskola består av mellan 3500 – 5000 deltagare och dessutom har de 6-8 stora och vacker dekorerade vagnar. Vid flera karnevaler så har vår färdledare Björn Larsson fått vänta på Ulla tills sista karnevalskolan gått i mål medan övriga resenärer åkt hem och lagt sig.

DIN GUIDE PÅ RESAN:

Björn Larsson, Sydamerikaexperten
Björn Larsson

Rundresa

Resan längd är 10 dagar

Samba, färgglada karnevalståg och folkfesten

10 februari - 19 februari 2021

4-8 personer

26 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 5 800 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Rundresa

Samba, färgglada karnevalståg och folkfesten

10 februari - 19 februari 2021

4-8 personer

26 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 5 800 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Resan längd är 10 dagar

MER OM RESAN

Karnevalen är ett enormt spektakel. Det var ursprungligen den stora festen före fastan och firas i hela Brasilien. Förberedelserna har pågått i ett år och kulminerar med de stora sambaskolornas storslagna parad på Sambodromo. De tolv bästa sambaskolorna i högsta divisionen dansar sig fram på den speciellt byggda anläggningen Sambodromo med plats för 72.000 åskådare. De största och bästa sambaskolorna uppträder på söndagen och måndagen. Biljetterna är svåra att få tag på men kan bokas genom Sydamerikaexperten. Givetvis är det en fantastisk stämning och fullsatt när de populäraste skolorna uppträder. Brasilianarna håller lika mycket på sin sambaskola som de gör på sin fotbollsklubb. Tillställningen börjar vid niotiden på kvällen och håller på långt in på morgonen dagen efter. Varje sambaskola med mellan 3.500 och 5.000 deltagare har 65 till 80 minuter på sig att dansa sig fram de 800 meterna. Dräkterna, de vackert prydda vagnarna och musiken handlar om ett speciellt utvalt tema. Allting poängbedöms av speciellt utvalda domare och det är en otrolig ära att vinna mästerskapet. De sämsta skolorna flyttas ned i division två.

Karnevalen är så mycket mer än sambaskolornas parad. Det är en otrolig glädje och folkfest i den brasilianska sommarvärmen där alla är lediga och gärna deltar i de gatukarnevalstågen som arrangeras på gatorna. Det är inte ovanligt med mer än 100.000 deltagare på eftermiddagarna på Ipanema. Den största gatukarnevalen heter Bola Preta (svart boll) och är inne i Rios centrum på lördagsförmiddagen och den har närmare två miljoner deltagare.

Under karnevalsveckan så arrangerar vi utflykter till Sockertoppen, Corcovado med Kristusstatyn, fotbollsmatch, favelatur m.m.

DETTA INGÅR I RESANS PRIS

Flyg med TAP eller Air France eller KLM till Rio de Janeiro t.o.r. Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Svensk färdledning i Brasilien. Transfers samt sju nätter i dubbelrum på Hotel Astoria Copacabana, Frukostbuffé och välkomstdrink Caipirinha ingår. Hotellet är ett turistklasshotell och ligger centralt på Copacabana, två kvarter från stranden. Transport och inträde till Sambodromo en av kvällarna (återresa när man själv vill åka tillbaka som arrangeras av Sydamerikaexperten men ingår ej. Kostnad 200 kr per bil). Följande utflykter ingår: Kristusstatyn och stadsrundtur, Sockertoppen, Hippiemarknaden, Sambodromo, Favelatur samt middag på Köttrestaurang

TILLVAL SOM KAN BOKAS

Dansa med en sambaskola på Sambrodromo inför 72000 åskådare. Pris för karnevalsdräkt cirka 3600 kr. Resan kan förlängas med resa till Amazonas, Buenos Aires och Iguassufallen, Ilha Grande, Buzios eller Machu Picchu. Även andra alternativ kan skräddarsys helt efter dina egna önskemål. Kontakta våra reserådgivare så hjälper dom dig gärna!

DAGSPROGRAM

Onsdag Avresa på kvällen från Sverige

Torsdag Ankomst på morgonen. Välkomstdrink på kvällen

Fredag Kristusstatyn och stadsrundtur.

Lördag Sockertoppen

Söndag Hippiemarknaden på Ipanema

Måndag Sambodromo 19.30 – 07.00 för de som vill vara med hela natten

Tisdag Favelatur

Onsdag Middag på köttrestaurang

Torsdag Hemresa på kvällen

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta över karnevalsområdet i Rio de Janeiro. Källa: Liesa

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.