fbpx

Jaguarresa till Pantanal

Chapada das Guimarães
Jaguarresa till Pantanal
Jaguarresa till Pantanal
Hyacinth Macaw
Jaguarresa till Pantanal
Jaguarresa till Pantanal
Slider

Vår fantastiska naturrresa med goda chanser att få se jaguar i vilt tillstånd. Vi åker på safari i Pantanal i Brasilien. Resan erbjuder mycket mer än jaguarer. Det är en fantastik resa med enorma naturupplevelser. Att sitta i båten och vänta på att jaguaren ska komma och samtidigt höra alla fåglar är en upplevelse utöver det vanliga.

Pantanals natur är både intressant och omväxlande. I det öppna landskapet är det under torrperioden goda chanser att få se djur som t.ex tapir, jätteutter, kapybara och inte minst den fantastiskt vackra papegojan hyacintara.

Följ med till Pantanal där vi bor på tre olika platser inne i Pantanal med målsättningen att få se jaguar i vilt tillstånd.

Klicka på den här länken för att se ett smakprov på vad du kan få uppleva. Videon är tagen av HG på en av våra jaguarresor.

DIN GUIDE PÅ RESAN:

HG, Sydamerikaexperten
HG Karlsson

Rundresa

Resan längd är 12 dagar

Flodturer, djur och naturupplevelser utöver det vanliga

16 oktober - 27 oktober 2021

4 -14 personer

49 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 6 900 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Rundresa

Flodturer, djur och naturupplevelser utöver det vanliga

16 oktober - 27 oktober 2021

4 -14 personer

49 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 6 900 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Resan längd är 12 dagar

MER OM RESAN

Färdledare på resan är HG Karlsson från Halmstad. HG är en välkänd och mycket erfaren naturguide. HG har stor erfarenhet av Pantanal och har tidigare varit färdledare i Pantanal åt både AviFauna Naturresor och Brasilienexperten.

DETTA INGÅR I RESANS PRIS

Flyg t.o.r till Brasilien med Latam eller TAP. Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Svensk färdledning i Brasilien, utflykter enligt program ovan, helpension under vistelsen i Pantanal, samtliga transfers ingår.

TILLVAL SOM KAN BOKAS

Det är möjligt att förlänga resan mot kostnad med några avkopplande och härliga dagar i Rio de Janeiro. Kontakta Sydamerikaexperten för mer information och prisuppgifter.

DAGSPROGRAM

Dag 1 Sverige – Brasilien Efter anslutning från Sverige så flyger vi med Air France till Sao Paulo och vidare till Cuiaba som är staden som ligger närmast Pantanal.

Dag 2 Cuiaba – Chapada das Guimarães Ankomst till Cuiaba vid lunchtid och vi fortsätter direkt de åtta milen till Chapada das Guimarães som räknas som Sydamerikas verkliga mittpunkt och har en mycket dramatisk natur med vattenfall, stup och branta klippor. Utflykt på eftermiddagen. Vi bor två nätter på Posada Vento Sul. Middag på kvällen ingår.

Dag 3 Chapada das Guimarães Ett helt annat ekosystem möter oss idag. Vi gör en utflykt i omgivningen och vandrar på vattenfallens stig med möjlighet att bada under vattenfallet. Vi besöker flera utsiktsplatser med bedårande utsikt och på kvällen ser vi den vackra solnedgången. Lunch och middag ingår också.

Dag 4 Chapada das Guimarães – Pantanal Avresa från hotellet efter tidig frukost och beräknad ankomst till Pouso Alegre vid lunchtid. Efter byn Pocone är vi strax framme vid Pantanals huvudväg – Transpantaneira. Vi fortsätter 33 km med flera stopp för alla fåglar och djur längs vägen till vår första lodge inne i Pantanal. Pouso Alegre nås via en privat väg ytterligare sex km in från Transpantaneria. Lodgen är fortfarande en boskapsranch men erbjuder även ekoturism i liten skala och de delvis öppna markerna runt lodgen har ett fantastiskt djurliv. Vi kommer att bo två nätter på Pouso Alegre

Dag 5 Pousada Pouso Alegre Efter frukost gör vi en vandring i en lugn takt längs Espinheiros – en av lodgens vandringsleder. Naturen här bjuder på stora variationer och kontraster. På eftermiddagen besöker vi Capão das Araras där den upp till en meter stora papegojan hyacinth macaw (hyacintara) bygger sina bon. På kvällen gör vi en intressant nattsafari med goda chanser att få se tapir, jättemyrslok, krabbätarrävar och andra nattaktiva djur.

Dag 6 Jaguar Lodge Avresa från Pouso Alegre kl 08.30. Beräknad ankomst till Jaguar Lodge kl 11.30. Lunch på Jaguar Lodge. Vi åker längs Transpantaneria till Jaguar Eco Lodge som ligger 110 km in på Transpantaneria. Vi kommer att bo tre nätter på Jaguar Eco Lodge. På eftermiddagen utflykt på lodgens egna marker. På eftermiddagen gör vi en naturvandring kring vår lodge. Passa på att klättra upp i utsiktstornet eller bara sitt på en av träbroarna på Transpantaneira och se den enorma mängd kajmaner och fåglar som finns i omgivningen.

Dag 7 Resans höjdpunkt Idag ägnar vi hela dagen åt att leta efter jaguarer och andra djur. Vi åker tidigt på morgonen en timmes resa med jeep ned till Porto Jofre – längs in i Pantanal där vägen slutar. Här fortsätter vi med båt som tar oss in på bifloder och små kanaler med goda chanser att få se jaguar. Vi hoppas även att få se anakonda, jätteutter och vackra fåglar under våra båtfärder. Mitt på dagen gör vi ett strandhugg och äter vår medhavda boxlunch. Vi avslutar dagen med att se den vackra solnedgången över flodlandskapet innan det är dags att fara tillbaka till lodgen där en middag väntar.

Dag 8 Favorit i repris Vi åker tidigt ned till Porto Jofre och får förhoppningsvis ännu fler oförglömliga jaguarmöten och andra naturupplevelser hela dagen i området kring floden Tres Irmaos bifloder och kanaler. Vi äter vår medhavda lunchbox och är tillbaka på hotellet för middag.

Dag 9 Pousada Rio Claro Avresa från Jaguar Lodge kl 08.00. Beräknad ankomst till Pousada Rio Claro kl 11.30. Vi fortsätter tillbaka längs Transpantaneria till Pousada Rio Claro (42 km). Där ligger nästa trevliga lodge där vi bor två nätter. Utflykt på eftermiddagen på lodgens område.

Dag 10 Pousada Rio Claro Efter frukost gör vi en guidad naturvandring för att se vattensvin, kajmaner, apor och jabirustork – som är symbolen för Pantanal. Dessutom finns det väldigt mycket fåglar i området. Efter lunch gör vi en båttur två timmar nedför floden Rio Claro och på kvällen gör vi en spännande nattvandring på en speciell ekologisk stig för att uppleva djurens beteende efter mörkrets inbrott. Förhoppningsvis kommer vi få se tvättbjörnar, rävar, oceloter och många andra djur. Vi kommer definitivt att få se en stor mängd kajmanögon som lyser i mörkret.

Dag 11 Pantanal – Cuiaba – Hemresan börjar Efter frukost åker vi de åtta milen tillbaka till Cuiaba för flyg hem via Sao Paulo. Väskan ska checkas in hela vägen till Sverige och behöver inte hämtas ut i Sao Paulo.

Dag 12 Sverige Byte i Amsterdam och ankomst till Sverige på kvällen.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta Jaguarresa Pantanal

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.