fbpx
kaieteurfallen

Guyana och Surinam

Paramaribo
Guyana och Surinam
MATAPICA
Guyana och Surinam
Karanambu
Guyana och Surinam
atta rainforest lodge
Guyana och Surinam
Slider

Följ med på en fantastisk rundresa till de båda länderna Surinam och Guyana i norra Sydamerika. Detta är en resa för verkliga naturälskare för Guyana erbjuder fantastiska naturupplevelser utöver det vanliga. Vi förflyttar oss i mindre flygplan och med fyrhjulsdriven jeep samt med båt genom ofta orörd regnskog med möjligheter att se mycket djur. Resan inleds med några dagar i Surinam som visar det holländska kulturarvet och fortsätter sedan till Georgetown innan vi ger oss av in i djungeln. Maximalt antal deltagare är 11 personer.

DIN GUIDE PÅ RESAN:

Lars Dahl

Rundresa

Resan längd är 12 dagar

Paramaribo med omnejd, Kaieteurfallen, Karanambu och Iwokrama

6-17 mars 2021

4 - 11 personer

68 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 7 100 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Rundresa

Paramaribo med omnejd, Kaieteurfallen, Karanambu och Iwokrama

6-17 mars 2021

4 - 11 personer

68 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 7 100 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Resan längd är 12 dagar

MER OM RESAN

Guyana är ett spännande land att resa i men notera att turism inte är utvecklad i landet och man därför inte kan förvänta sig att saker och ting fungerar som hemma.

DETTA INGÅR I RESANS PRIS

Svensk färdledning och lokala guider Flyg t.o.r till Sydamerika med KLM. Anslutningsflyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Flyg mellan Surinam och Guyana t.o.r samt inrikesflyg i Guyana Samtliga flygresor och flygskatter ingår. Kostnad för turistkort i Surinam tillkommer f.n. 2 x 40 USD. Boende i standardrum med frukost samtliga dagar. På lodgerna ingår helpension.

TILLVAL SOM KAN BOKAS

Om du vill förlänga resan så kan vi varmt rekommendera några dagars avkoppling på ön Curacao, men kontakta gärna våra reserådgivare om du vill diskutera andra alternativ.

DAGSPROGRAM

Dag 1 Sverige Surinam Vi flyger på morgonen via Amsterdam till Surinam. Ankomst till Paramaribo på eftermiddagen lokal tid. Vi bor tre nätter på Eco Resort Inn som ligger endast fem minuters promenad från stadens historiska centrum.
Dag 2 Paramaribo Heldagsutflykt med stadsrundtur i Paramaribo vars historiska centrum är med på UNESCO: s världsarvslista. Vi åker till distriktet Commewijne där vi får besöka plantager från kolonialtiden. Utflykten avrundas med utomhusmuset Fort Nieuw Amsterdam. Lunch ingår.
Dag 3 Jodensavanna Heldagsutflykt till Surinams inland, där vi besöker Jodensavanna som är med på Unescos världsarvslista. Dagen innehåller både kultur, historia, natur och avkoppling. Vi kommer se besöka nya världens första synagoga som byggdes på 1600-talet. Vi kommer att bada i Surinamfloden samt se både tropisk låglandsregnskog och vitsandssavann. Lunch ingår på Overbridge River Resort och middag på restaurang Mirosso.
Dag 4 Georgetown. Idag flyger vi tidigt på morgonen västerut till grannlandet Guyana. Första anhalten i landet är huvudstaden Georgetown. Vi bor två nätter på klassiska Grand Coastal Hotel i området Le Ressouvenir.  Under dagen gör vi en stadsrundtur i Georgetown med besök på Stabroek Market en gång i tiden kallad “den bisarra basaren”  och den Botaniska trädgården känd för sina sjökor.  Lunch ingår.
Dag 5 Kaieteurfallet.Idag är det dags för en av Sydamerikas verkliga höjdpunkter – Vi flyger långt in över Guyanas ödsliga trakter i privatplan till världens högsta fritt fallande vattenfall – Kaieteurfallet som är 226 meter högt. Om vi har tur får vi även se amazonklippfågeln och den gyllene kokoigiftgrodanöver den tropiska regnskogen till det avlägsna området.
Dag 6 Karanambu Inrikesflyg över den tropiska regnskogen till det avlägsna området Karanambu i sydvästra Guyana känd för sitt biologiska mångfald. Här möta fyra ekosystem: våtland, savann, floder och regnskog. När det är som mest vatten i området kan det finnas upp till sju hundra fiskarter – mer än någon annanstans på jorden. Dessutom 600 sorters fåglar och 200 däggdjur bl.a. jaguar och den stora myrsloken. Lodgen, som ursprungligen var en boskapsranch, är känd för att här bodde Diane McTurk som var expert på jätteuttrar. Under utflykterna med bl.a. båttur längs med floden finns goda chanser att få se jätteuttrar, kajmaner och världens största näckrosblomma i skymningen. Vi bor en natt på Karanambu Lodge. Helpension.
Dag 7 Surama Morgonens utflykt blir antingen en båttur på Rupununi-floden för att spana efter bland annat jätteuttern eller så blir det ett besök på gräsmarkerna igen utifall att vi inte fick se jättemyrslok dagen före. Sedan påbörjas resan på floden med båt till Guinep Landing och därefter med fyrhjulsdrivet fordon till byn Surama. Vi kommer att få guidad tur i naturområdet samt få se hur lokalbefolkningen lever. Vi bor på Surama Eco-lodge. Helpension.
Dag 8 Surama Tidig morgon promenerar vi över savannen för att bestiga Surama Mountain. Efter lunch vandrar vi genom savann och regnskog fram till Burro Burro-floden. Vår guide paddlar oss längs med floden för att vi ska få utforska det fantastiska djurlivet. Vi bor på Surama Eco-lodge. Helpension.
Dag 9 Iwokrama Först en morgonvandring i regnskogenl Efter frukost fortsätter genom regnskogen Iwokrama till Atta Rainforest lodge. Kulmen denna dag är Iwokramas hängbroar som är 30 meter över marken. Här kommer vi troligtvis att kunna se många olika exotiska fågelarter såsom caicapapegoja, guldvingad paraktit och guyanaspett. Vi bor på Atta Rainforest Lodge. Helpension.
Dag 10 Iwokrama – Georgetown Redan innan gryning börjar dagen 35 meter upp i trädkronorna. Om vi har tur får vi se röda vrålapor och svarta spindelapor. Vi lämnar regnskogen och passerar norra Rupununis savann för att ta oss till flygplatsen i Lethem nära gränsen till Brasilien. Vi flyger hundratals mil över den tropiska regnskogen innan vi når Georgetown. Vi bor på Grand Coastal Hotel.
Dag 11 Hemresan börjar Vi flyger tillbaka till Paramaribo och fortsätter sedan vidare till med KLM till Amsterdam.
Dag 12 Sverige Byte i Amsterdam och vidare till Sverige.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta Guyana Surinam

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.