fbpx
BOGOTA

Colombia Runt

Kaffedistriktet
Colombia Runt
Tayrona nationalpark
Colombia Runt
Islas de rosario
Colombia Runt
cocoa dalen
Colombia Runt
cartagena
Colombia Runt
Slider

Följ med på en fantastisk rundresa till de bästa Colombia har att erbjuda. Vår uppskattade guide Sven Andersson presenterar sitt nya hemland Colombia och dess höjdpunkter. Vi upplever gamla haciendas med historia, naturupplevelser i kaffedistriktet, Karibien med vackra stränder, besök hos Kogi-indianer i bergen samt den vackra gamla piratstaden Cartagena, på Unescos världsarvslista. Vi gör en bussresa genom kaffedistriktet och avslutar i Medellin, där vi får en historisk återblick i den på åttiotalet enormt rike och mäktiga kokainkungen Pablo Escobars spektakulära liv.

Läs också Svens blogg från Colombia Runt i februari 2020.

DIN GUIDE PÅ RESAN:

Sven Andersson, Sydamerikaexperten
Sven Andersson

Rundresa

Resan längd är 16 dagar

Bogota, kaffedistriktet, historien om Pablo Escobar, Palominostranden och besök hos Kogi

20 januari - 4: februari 2021
17 oktober - 1 november 2021

4 - 12 personer

40 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 4 900 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Rundresa

Bogota, kaffedistriktet, historien om Pablo Escobar, Palominostranden och besök hos Kogi

20 januari - 4: februari 2021
17 oktober - 1 november 2021

4 - 12 personer

40 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 4 900 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Resan längd är 16 dagar

MER OM RESAN

I resan ingår ett stort antal utflykter:

Stadsrundtur i Bogota med linbana till Monserrate och Saltkatedralen Zipaquira. Lunch ingår
Utflykt i Cocoradalen
Besök på kaffefarm
Flott-tur i La Vieja dalen
Myten om Pablo Escobar
Stadsrundtur i Santa Marta
Djungelutflykt till Quebrada Valencias vattenfall
Besök hos Kogiindianernas byar i bergen
Stadsrundtur i Cartagena. Lunch ingår
Heldagsutflykt med båt i Cartagenas skärgård till ön Rosario. Lunch ingår

Under resan bor vi på följande hotell:

Bogotá: Hotel Casa Deco
Salento Mirador: del Cocora
La Campana Boutique Hotel
Santa Marta: Hotel Hukumeizi
Cartagena: 3 Banderas

DETTA INGÅR I RESANS PRIS

Flygresa t.o.r med KLM och Air France till Colombia från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors. Två inrikesflyg och samtliga flygskatter ingår. Rundresa med erfaren svensk färdledare i liten grupp. Utflykter, närmare information om vilka utflykter som ingår hittar du under punkten “Mer om resan”. Boende fjorton nätter i dubbelrum. Enkelrum mot tillägg. Samtliga transporter enligt program ingår.

TILLVAL SOM KAN BOKAS

Resan går att förlänga t.ex. med paradisöarna San Andres och Providencia eller med Panama City, men vi skräddarsyr gärna förlängning helt efter dina önskemål. Kontakta våra reserådgivare för att diskutera andra alternativ.

DAGSPROGRAM

Nedan ser du dagsprogrammet från resan. Läs också gärna Svens blogg från resan i februari 2020 genom att klicka här. I bloggen får resan liv och du får en god idé om vilken fantastisk upplevelse den här resan är!

Dag 1 Vi flyger på morgonen till Paris och sedan direktflyg med Air France till huvudstaden Bogota. Vi bor två nätter på Hotel Casa Deco mitt i La Candelaria “Gamla Stan” med sin spanska kolonialarkitektur.

Dag 2 Heldags rundtur i Bogota för att bekanta oss mer med la La Candelaria, det berömda guldmuseet, Boteromuseet, linbana upp till Monserrate på 3152 möh med en fantastisk utsikt över Bogota. På eftermiddagen åker vi till den berömda underjordiska saltkatedralen Zipaquira. Lunch ingår.

Dag 3 Idag flyger vi till Armenia, en av provinshuvudstäderna i kaffetriangeln. UNESCO imponerades så av kulturen och landskapet här att de satte upp hela regionen på sin lista över mänsklighetens kulturarv. Bl.a så besöker vi Cocora-dalen med sina nära 70 meter höga palmer samt den koloniala byn Salento. Övernattning på Hotel El Mirador del Cocora med fantastisk utsikt över dalen.

Dag 4 Idag får vi bekanta oss med ett av världens bästa kaffe och se hur det produceras från böna till nylagat kaffe. Dessutom får vi chans att visa våra egna talanger som kaffeplockare. Övernattning: Hotel El Mirador

Dag 5 Spännande Flott-tur i den rika grönskan på La Vieja floden med ett litet stopp vid ett vackert vattenfall. Lunch igår Övernattning: Hotel El Mirador

Dag 6 Idag åker vi tvärs genom Colombia, från Armenia till Medellin. Efter många fotostopp för att försöka fånga de vackra landskapet och byarna utmed vägen anländer vi till Medellin sent på eftermiddagen. Vi bor två nätter i Medellin på trevliga La Campana Boutique Hotel.

Dag 7 Idag ägnar vi hela dagen åt en stadsrundtur i Pablo Escobars fotspår. Det är fantastiskt hur denna stad som en gång var världens kanske farligaste lyckats resa sig. Numera är Medellin en favorit bland nordbor, som gillar stadens vårlika klimat.

Dag 8 Idag flyger vi från Medellin direkt till Santa Marta vid den karibiska kusten. Innan vi når stränderna vid Palomino gör vi ett kort besök i Santa Martas gamla stadsdelar. Vi bor fyra nätter på Hotel Hukumeizi.

Dag 9 Halvdagsutflykt till Quebrada Valencias vattenfall mitt i djungeln. För den som vill finns möjlighet att bada i de naturliga bassängerna. Resten av dagen ledig.

Dag 10 Halvdagsutflykt till en av kogiindianernas byar i bergen. Färden går över stock och sten men det är värt besväret. För när vi kommer fram möter vi en kultur där tiden stått still i 500 år.

Dag 11 Ledig dag för de som vill eller fler utflykter tillsammans med reseledaren för de som vill vara mer aktiva. T.ex. kan Tayronas nationalpark besökas med sina fantastiska stränder som brittiska The Guardian utsåg till världens andra vackraste.

Dag 12 Buss till Karibiens pärla Cartagena vars historiska stadsdelar är med på Unescos världsarvslista. Vi bor tre nätter i gamla stan på Hotel Tres Banderas.

Dag 13 Halvdags stadsrundtur i Cartagena. Vi besöker de gamla stadsdelarna samt stadens fort och ringmur. På eftermiddagen lämnar vi plats för de som i lugn och ro själva vill supa in den otroliga miljön. I lagom tid för solnedgången träffas vi igen för en drink uppe på ringmuren med Karibien som bakgrund. Lunch ingår.

Dag 14 Heldagsutflykt med båt till Cartagenas skärgård Rosario och möjlighet till sol och bad. På vägen ut till öarna får vi samma utsikt över Cartagena som en gång den brittiske piraten Sir Francis Drake. Vi får också se mer på vägen av de försvarsanläggningar som försökte förhindra piratattackerna av en av världens på sin tid rikaste städer. Lunch ingår.

Dag 15 Förmiddagen ledig. På eftermiddagen direktflyg från Cartagena till Amsterdam.

Dag 16 Byte i Amsterdam och vidare hemåt.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta Colombia

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.