fbpx
Rio de Janeiro

Brasilien Runt

Fóz de Iguaçu
Brasilien Runt
Amazonas
Brasilien Runt
SALVADOR DA BAHIA
Brasilien Runt
Slider

Vi arrangerade Brasilien Runt för första gången 1998 och den har alltid varit mycket uppskattad. Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda med världsstaden Rio de Janeiro, de gigantiska vattenfallen vid Fóz de Iguaçu, Amazonas djungel samt den gamla huvudstaden Salvador, med mycket av landets historia. Deltagarantalet brukar vara strax under 10 deltagare så det blir fina resor med utrymme för intressanta och spännande överraskningar.

DIN GUIDE PÅ RESAN:

Maud, färdledare för Sydamerikaexperten
Maud Kennedy

Rundresa

Resan längd är 15 dagar

Rio de Janeiro, vattenfallen vid Foz de Iguaçu, Amazonas, Salvador

26 februari - 11 mars 2021
29 oktober -12 november 2021

4 - 10

41 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 6 450 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Rundresa

Rio de Janeiro, vattenfallen vid Foz de Iguaçu, Amazonas, Salvador

26 februari - 11 mars 2021
29 oktober -12 november 2021

4 - 10

41 900 kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg 6 450 kr

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Resan längd är 15 dagar

MER OM RESAN

Rio de Janeiro är en av de vackraste städerna på jorden och måste upplevas. Rioborna kallas för Cariocas och de tillbringar gärna helgerna på någon av de många stränderna som omger staden. Det är mycket folk på Copacabanastranden året om. Passa på att njuta av den pulserande storstaden och det behagliga strandlivet. Besök på Sockertoppen och Corcovado med Jesusstatyn är ett måste. På söndagarna är det möjligt att besöka Hippiemarknaden på Ipanema och se brasiliansk toppfotboll på gigantiska Maracanastadion. I regel spelar något av Rios storlag hemmamatch på söndagseftermiddagarna. Vi rekommenderar också ett besök på en Churrascaria för Rodizo som är en måltid där kyparna serverar gott kött ända tills du inte orkar äta mer. En annan upplevelse är en sprakande sambashow med mycket färger och rytmiska danser. För de som vill ta det lugnt räcker det med att sätta sig på någon av de många uteserveringarna på strandavenyn och titta på folklivet.

Vid Foz do Iguaçu möts gränserna mellan Brasilien, Argentina och Paraguay. De stora vattenfallen som är belägna vid Iguassufloden är en av Brasiliens största turistattraktioner och är utsett till ett av världens sju naturunderverk. Det finns uppemot 300 vattenfall på en bredd av 2 700 meter. Det högsta fallet är 80 meter högt. Iguaçu betyder det stora vattnet på Guarini-indianernas språk och dånet från fallen kan höras på flera mils avstånd. Vi besöker fallen både på den argentinska och den brasilianska sidan. Vill man komma riktigt nära inpå fallen finns möjlighet att göra en extra utflykt med gummiflotte ända fram till fallen, men räkna med att bli ordentligt blöt när gummiflotten åker in under vattenfallen. På den argentinska sidan går vi på gångbroar över fallen bl.a. vid djävulens strupe.

Amazonas regnskog är en av resans verkliga höjdpunkter. Vi blir hämtade på flygplatsen i Manaus och passerar det berömda operahuset Teatro Amazonas på vägen till hamnen. Båtresan utgår från Meeting of waters där de två bifloderna Rio Negro med svart vatten och Rio Solimoes med brunt vatten flyter jämte varandra i flera kilometer utan att blandas.
Har vi tur så ser vi också någon av de rosa delfiner som brukar synas i floden. Transfern tar ca 3,5 timme till den ekologiska djungellodgen. Det är en härlig känsla att vara i djungeln och känna de tropiska dofterna och höra alla ljuden. Vi ser fåglar och hör hela tiden deras sång. Solnedgången är otroligt vacker och det är väl värt besväret att även stiga upp tidigt och vara med om soluppgången.
På lodgen har vi ett fullspäckat program med massor av intressanta utflykter och kanotturer i den natursköna omgivningen. Alla deltagare får möjlighet att fiska den legendariska pirayafisken med sina många vassa tänder. Guiden piskar med åran i vattnet och då blir pirayorna nyfikna och simmar dit.
En av de mest intressanta utflykterna är nattutflykten när guiden fångar en kajman. Guiden lyser med ficklampan längs vattenbrynet för att hitta de glödande kajmanögonen.
På den lärorika djungelpromenaden får vi uppleva djungelns mystik och lära oss indianernas hemligheter och knep för att överleva där.
Lokalbefolkningen brukar kallas för Caboclo och vi gör ett hembesök hos en lokal familj och ser hur de lever. En annan höjdpunkt brukar vara ett dopp i Rio Negros svarta vatten.

Vi avslutar resan med tre dagar i Salvador i delstaten Bahia. Salvador är den staden i Brasilien som har tagit störst intryck av det afrikanska arvet genom alla de slavar som en gång i tiden hämtades från Afrika. Maten är välkryddad och musiken rytmisk. Folket karaktäriseras av glädje och vänlighet. Staden kallas även kyrkornas stad för att den har fler än 300 kyrkor – en för varje dag. Pelourinho är värt ett besök. Det ligger i den övre stadsdelen med många trånga gränder och vackra hus. Capoeira är en bladning av kampsport med dans som brukar utföras av unga vältränade dansare utanför Mercado Modelo. En gigantisk hiss förenklar transporten mellan den övre och nedre stadsdelen. Vi rekommenderar en utflykt med skonare i det genomskinliga vattnet till några av de vackra öarna som ligger utanför Salvador.

DETTA INGÅR I RESANS PRIS

I priset ingår Flyg t/r till Brasilien med TAP via Lissabon eller Air France via Paris. Anslutningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Inrikesflyg med Latam eller Gol. Samtliga flygskatter. Svensk färdledning i Brasilien. Utflykter och transporter enligt program ovan. Frukost samtliga dagar. Helpension på Amazon lodge. Middag på köttrestaurang Churrascaria. Tre stycken luncher i samband med utflykterna. Boende med del i dubbelrum. Följande utflykter ingår: I Rio de Janeiro: Middag på köttrestaurang, Stadsrundtur med Sockertoppen, Corcovado med Kristusstatyn samt samtida konstmuseumet i Niteroi, Hippiemarknaden på Ipanema. I Foz do Iguaçu: Iguaçufallen från den brasilianska sidan, Argentina med den argentinska sidan av fallen. I Amazonas: Pirayafiske, Kajmanspotting, Igapostur, Djungelpromenad, Solnedgångstur, Hembesök hos Caboclos. I Salvador: Stadsrundtur. Hotell: Rio de Janeiro: Hotel Astoria Copacabana. Turistklass Foz do Iguaçu: Hotel San Martin. Turistklass Amazonas: Amazon lodge. Turistklass Salvador: Hotel Sheraton Salvador da Bahia. Superior

TILLVAL SOM KAN BOKAS

Förlängning av resan Möjlighet finns att förlänga resan med några härliga dagar på vackra ön Morro de Sao Paulo utanför Salvador. Begär offert. Andra intressanta utflykter som rekommenderas: I Rio: Favelatur, Fotbollsmatch på Maracanastadion, I Foz do Iguaçu: Itaipu vattenkraftverk (måste förbokas), Macucosafari (gummibåtsäventyr vid fallen), Middag och musikshow på Churrascaria Raffain, Paraguay, Fågelparken, Helikoptertur över fallen. I Salvador: Bahia by night med middag och show, Candomblé, Morro de Sao Paulo, Praia do Forte, Kryssning i skärgården

DAGSPROGRAM

Dag 1 Efter anslutning från Sverige så flyger vi med Air France via Paris eller med TAP via Lissabon till Rio de Janeiro.

Dag 2 Rio de Janeiro: Ankomst till Rio tidigt på morgonen för fyra fantastiska dagar i den vackra staden. Incheckning och eventuell hjälp vid växling. På kvällen en churrascaria (köttrestaurang) för en rodizo. Man inleder med en läcker buffét och sedan kommer kyparna springandes med kött så länge man orkar äta (vegetariska rätter finns också).

Dag 3 Rio de Janeiro: Besök på Hippiemarknaden på Ipanema. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 4 Rio de Janeiro: Vi gör en stadsrundtur där vi passerar bl.a Sambodromo, det nya spektakulära morgondagens museum, den chilenske konstnären Selarons trappa, katedralen och avslutar med linbanefärd till Sockertoppen. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 5 Rio de Janeiro: Utflykt till Corcovado med Kristusstatyn som har utsetts till ett av världens sju underverk samt besöker samtida konstmuseumet i Niteroi. Lunch ingår.

Dag 6 Foz de Iguaçu: Inrikesflyg till Foz de Iguaçu. Utflykt på eftermiddagen till fallens brasilianska sida där vi har en fantastisk utsikt över dem.

Dag 7 Foz de Iguaçu: Utflykt till Argentina och Iguaçufallens argentinska sida på förmiddagen. Vid Djävulens strupe har vi det 80 meter höga fallet rätt under oss. Lunch ingår.

Dag 8 Amazonas: Flyg till Manaus via Sao Paulo. Båtfärd över Meeting Of Waters.

Dag 9 Amazonas: Djungelpromenad på förmiddagen och kanotfärd genom översvämmade skogar s.k. Igapos och Igarapes på eftermiddagen. På kvällen nattutflykt där guiden fångar en kajman och vi får chansen att uppleva hur djungeln är efter mörkrets inbrott från vår kanot.

Dag 10 Amazonas: Soluppgångstur för de som önskar. På förmiddagen intressant hembesök hos Caboclo (lokalbefolkningen) där vi får se hur de lever och vad de lever av. På eftermiddagen fiskar vi piraya och njuter av naturen.

Dag 11 Amazonas – Salvador: Återresa till Manaus. Kort besök på världsberömda operahuset Teatro Amazonas. Flyg till Salvador.

Dag 12 Salvador: Stadsrundtur i den gamla huvudstaden Salvador, Vi passar den kända fyren Barra, Mercado Modelo och avslutar i den gamla och vackra stadsdelen Pelourinho, som är med Unescos världsarvslista. Där gör vi en rundtur till fots och besök även den vackra Sao Franciscokyrkan. Lunch ingår.

Dag 13 Salvador: Dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 14 Salvador: Hemresan börjar på eftermiddagen.

Dag 15 Ankomst till Sverige efter byte i Paris eller Lissabon. Möjlighet finns att förlänga resan med några härliga dagar på vackra ön Morro de Sao Paulo utanför Salvador. Begär offert

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande
Karta resa Brasilien runt

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.