fbpx

Resor till Uruguay

Vi skräddarsyr resor och kryssningar till Uruguay. Välj mellan skräddarsydda resor anpassade helt efter dina önskemål och rundresor med svensk färdledning. Uruguay är en populär destination att kombinera med Argentina och Brasilien.
  • Resor
  • OM Uruguay
  • Hotell
  • Resmål
  • Fakta

Uruguay har en egen unik karaktär och är ett land väl värt ett besök.
Landet har kust mot Atlanten och Rio de la Plata och erbjuder många fina stränder. Uruguay är värt en egen resa, men de flesta av våra kunder väljer att kombinera en resa till Uruguay med något av grannländerna Argentina eller Brasilien. Det finns mycket att se och uppleva i Uruguay inklusive den glamorösa badorten Punta del Este, som alla sydamerikaner drömmer om att någon gång i livet kunna besöka. Uruguay äldsta stad Colonia är ett annat charmigt resmål som är relativt okänt för oss européer. Du skall naturligtvis också passa på att besöka storstaden Montevideo och någon av Uruguays vingårdar.

Kontakta våra reserådgivare så skräddarsyr vi en drömresa till Uruguay.

Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golf utöver det vanliga
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
CalenderRed

AVRESA

DurationRed

RESLÄNGD

PriceRed

PRIS

Konstresa med Sydamerikaexperten
För alla smaker och intressen
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
CalenderRed

AVRESA

DurationRed

RESLÄNGD

PriceRed

PRIS

Typ av resor

Vi arrangerar skräddarsydda resor, kryssningar, temaresor och gruppresor till Uruguay

Väder

Fyra årstider med milt klimat under större delen av året. Varmast i december-februari och kallast i juni-augusti.

Språk

Spanska

Huvudstad

Uruguays huvudstad är Montevideo med 1,4 miljoner invånare

Befolkning

Landet har 3,4 miljoner invånare

Valuta

Uruguayansk Peso

Kontakta Sydamerikaexperten för mer information om hotell i Uruguay.

No data was found

Härunder ser du populära resmål i Uruguay.

Klicka på resmålstexterna nedan för att läsa mer om varje resmål.

Colonia
Colonia
I sydvästra Uruguay, vid Rio de la Plata, ligger Colonia del Sacramento med utsikt mot Buenos Aires. Den ligger längst ut på en liten halvö...
Montevideo
Montevideo
Huvudstaden Montevideo grundades 1726 av spanjorerna och när Uruguay blev självständigt 1828 blev staden landets huvudstad. Staden ligger vid Rio de la Platas norra kust...
Punta del Este, Uruguay
Punta del Este
Punta del Este är Sydamerikas främsta badort och nöjesstad. Punta del Este är jämförbar med Miami eller Cannes och kallas ofta för Sydamerikas St. Tropez....

El:
220 volt, adapter kan behövas

Mobiltelefon:
Endast mobiltelefon med så kallat trippelband fungerar.

Valuta:
Uruguayansk Peso

Kreditkort:
Accepteras allmänt.

Dricks:
Dricks är vanligt speciellt till hotell- och restaurangpersonal.

Vaccinationer:
Vanligt grundskydd rekommenderas.

Visum:
Giltigt pass krävs. Svenska medborgare behöver inte visum.

Utrikespolitiska institutet och landguiden om Uruguay (www.landguiden.se)

Uruguay ligger inklämt mellan grannjättarna Brasilien och Argentina på Sydamerikas Atlantkust. Landet var tidigt en modern välfärdsstat och stabil demokrati när regionen i övrigt präglades av auktoritära styren. Det är kontinentens näst minsta stat, efter Surinam, och något mindre än Götaland och Svealand tillsammans.

Antal invånare: 3 461 734 (2019)

Huvudstad med antal invånare: Montevideo 1 400 000 (uppskattning 2018)

Övriga större städer: Salto 104 000, Paysandú 76 000, Las Piedras 71 000 (folkräkning 2011)

Folkgrupper : stor majoritet med europeiskt ursprung, små grupper med härstamning från afrikaner eller indianer

Språk spanska är officiellt språk

Uruguay är det enda landet i Sydamerika som ligger helt utanför den tropiska zonen. Det hör istället till det subtropiska klimatbältet och har fyra årstider. Läget vid havet bidrar till att milt klimat råder under större delen av året.

Uruguay har tillsammans med grannlandet Argentina den mest enhetligt vita befolkningen i Sydamerika.

Närmare hälften av invånarna identifierar sig som katoliker, men många av dem utövar inte sin tro.

Den allmänna bildningsnivån i Uruguay hör till de högsta i Latinamerika. Ett års obligatorisk förskola gäller från fem års ålder, och därefter ordinarie skolplikt i nio år.

Kulturlivet har mycket gemensamt med det i Argentina och präglas av europeiska traditioner. Av de ursprungliga indiankulturerna finns ytterst lite bevarat.

Dagens Uruguay var glest befolkat före spanjorernas ankomst på 1500-talet. Efter frigörelsen från Spanien var det tillfälligt införlivat med Brasilien innan självständighet utropades 1825; namnet Uruguay och en författning antogs 1830. De första årtiondena var oroliga men mot slutet av 1800-talet ökade stabiliteten. Invandringen från Spanien och Italien sköt fart och export av jordbruksprodukter gjorde att ekonomin växte.

Landet räknas som ett av Latinamerikas mest demokratiska länder.

Statschef : President Luis Lacalle Pou (2020-)

Uruguays ekonomi präglas av en exportorienterad jordbrukssektor samtidigt som landet är en modern stat med ett väl utbyggt välfärdssystem. Uppfödning av kor och får, och export av kött, ull och skinn, har länge dominerat. På senare år har dock sojabönor blivit en av de viktigaste exportvarorna.

BNP per person:  17 278 US dollar (2018)

Valuta: Uruguayansk peso

Levnadsstandarden i Uruguay är högre än i många andra latinamerikanska länder och andelen fattiga är låg. Landet har länge haft ett väl utbyggt välfärdssystem.

Uruguay har starka sociala och kulturella rötter i Europa, även om det liksom i grannländerna finns ett kulturarv med även afrikanska influenser. Tangon har en central plats. Fotboll är nationalsport och något av en nationell besatthet.

De milslånga sandstränderna och det milda klimatet utmed Atlantkusten och Río de la Plata är Uruguays viktigaste turistattraktioner. Det fashionabla Punta del Este räknas som ett av Latinamerikas lyxigaste resmål.

Källa: Utrikespolitiska institutet och landguiden om Uruguay (www.landguiden.se)

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande