fbpx

Resor till Nicaragua

Vi skräddarsyr resor Nicaragua. Välj mellan skräddarsydda resor anpassade helt efter dina önskemål och rundresor med svensk färdledning.
  • OM ATT RESA TILL Nicaragua
  • Hotell
  • Resmål

Typ av resor

Vi arrangerar skräddarsydda resor, kryssningar, temaresor och gruppresor till Guyana.

Väder

Nicaragua går att besöka året om. Bästa tiden är december – februari. På grund av närheten till ekvatorn så är det varmt året om. Klimatet i Nicaragua är tropiskt, med små temperaturvariationer under året. Det är något varmare i väster än i öster och svalast i höglandet. Det regnar mest i sydöst och minst i nordväst.

Huvudstad

Nicaraguas huvudstad är Managua med 1 038 000 invånare

Språk

Spanska

Valuta

Córdoba

Befolkning

Landet har 6,5 miljoner invånare

Reseförslag till Nicaragua

Kontakta våra reserådgivare så berättar vi mer om skräddarsydda resor till Nicaragua.

Nicaragua deluxe | Mukul Resort
Skräddarsydd resa
Nicaragua Deluxe
Nicaragua är för många ett outforskat land. Följ med till Nicaragua och se det bästa landet har att erbjuda med boende med mycket hög klass.
CalenderRed

AVRESA

Enligt dina önskemål

DurationRed

RESLÄNGD

9 dagar

PriceRed

PRIS

Från 30 900 kr

Mer om Nicaragua

Nicaragua är ett land som har mycket att erbjuda: Kultur med indianer och det gamla spanska kolonialarvet, natur med djungel och molnregnskogar, äventyr med aktiva vulkaner och forsränning, bad, fiske och surfing på Stilla havs-kusten samt fina stränder på den karibiska sidan och även vackra småöar med befolkningen som talar kreol-engelska. Vi rekommenderar en resa som kombinerar huvudstaden Managua med den koloniala staden Leon. Fortsätt därefter till pärlan Granada vid Nicaraguasjön med utflykt till Masaya vulkanen och marknaden. Avsluta vid en vacker badort utanför San Juan del Sur. Missa heller inte att även besöka ön Ometepe i Nicaraguasjön i närheten för att se den vackra konformade vulkanen.

Fakta om Nicaragua

El: 220 volt, adapter behövs.
Mobiltelefon: Vanlig mobiltelefon fungerar.
Valuta: Córdoba. Medtag dollar att växla med eller gör kontantuttag med Visakort. Kreditkort: Accepteras allmänt.
Dricks: Dricks är inräknat på restaurangerna. Är servicen extra bra bör man dock lägga till lite. Hotellpersonal, busschaufförer och lokala guider förväntar sig dricks. Vaccinationer: Vanligt grundskydd rekommenderas samt hepatit A.
Visum: Giltigt pass i 6 månader. Svenska medborgare behöver inte visum.

Utrikespolitiska institutet och landguiden om Nicaragua (www.landguiden.se)
Nicaragua är Centralamerikas största land med en yta som motsvarar knappt en tredjedel av Sveriges. Landet har kuster mot Stilla havet i väster och Karibiska havet (Atlanten) i öster.

Nicaragua i Centralamerika är ett av de fattigaste länderna på västra halvklotet. Basen i ekonomin är jordbruket, med kaffe som största exportvara. Efter en revolution mot diktatorn Somoza 1979 följde ett årtionde av inbördeskrig mellan den marxistiska sandiniströrelsen och USA-stödda rebeller. Sandinisterna återkom till makten 2007 efter ett val, och Daniel Ortega blev på nytt blev president.

Antal invånare: 6 545 502 (2018)
Huvudstad med antal invånare: Managua 1 038 000 (uppskattning 2012)
Övriga större städer: León 201 000, Masaya 167 000, Matagalpa 151 000, Chinandega 133 000, (uppskattning 2012)

Högsta berg: Mogotón (2107 m ö h)
Folkgrupper: mestiser 77 %, vita 10 %, indianer 9 %, övriga 4 %
Språk: spanska är officiellt språk. Engelska, miskito, sumu och rama är erkända språk på Atlantkusten

Klimatet i Nicaragua är tropiskt, med små temperaturvariationer under året. Det är något varmare i väster än i öster och svalast i höglandet. Det regnar mest i sydöst och minst i nordväst. Majoriteten av befolkningen lever i den västra delen av Nicaragua. Före kolonialtiden bodde de flesta av urfolken i den delen av landet. Efter spanjorernas kolonisering kom de indianer som överlevde att med tiden förspanskas. Området bebos idag av spansktalande vita och mestiser (av blandat spanskt och indianskt ursprung). Ett par urfolk, bland dem subtiaba, finns kvar i väster men de har förlorat det mesta av sin traditionella livsstil liksom sina egna språk. De flesta nicaraguaner är katoliker.

Västra Nicaragua koloniserades på 1500-talet av spanjorerna, medan engelsmän kontrollerade de östra delarna.

Nicaragua blev självständigt 1838, men först 1894 blev Atlantkusten en del av landet. Nicaraguas moderna historia kan delas in i tydliga epoker. 1936-1979 rådde diktatur under Anastasio Somoza och hans söner. Somoza besegrades 1979 av sandinistgerillan FSLN, som sedan omvandlades till ett socialistiskt parti och styrde landet i ett decennium. 1980-talet präglades av sociala reformer, men också av inbördeskrig. Statschef : president Daniel Ortega (2011-) Efter 17 år i opposition återkom Sandinistiska fronten för nationell befrielse (FSLN) i januari 2007 till makten med den förre revolutionsledaren Daniel Ortega som president. Många fattiga har fått det bättre genom Ortegas satsningar på hälsovård, utbildning och fattigdomsbekämpning. Det har gjort honom populär bland väljarna, men samtidigt har han fått hård kritik för sitt alltmer auktoritära styre. Ortega blev enkelt omvald i november 2016. Nicaragua är det näst fattigaste landet i Latinamerika efter Haiti.

BNP per person: 2 029 US dollar (2018)
Valuta: córdoba

Nicaragua kallas populärt Nica och dess invånare nicas. Nicaraguanerna är stolta över sitt land och sina traditioner.
Källa: Utrikespolitiska institutet och landguiden om Nicaragua (www.landguiden.se)

Sydamerika utöver det vanliga
Sydamerika utöver det vanliga

Kontakta Sydamerikaexperten för mer information om hotell i Nicaragua.

No data was found

Härunder ser du populära resmål i Nicaragua.

Klicka på resmålstexterna nedan för att läsa mer om varje resmål.

Majsöarna
Majsöarna
På den karibiska sidan ligger Big Corn och Litte Corn Islands med underbara stränder, kristallklart vatten och tre orörda korallrev. Big Corn Island är idealisk...
Läs mer om Majsöarna
San Juan del Sur
San Juan del Sur
San Juan del Sur var en gång en sömnig liten fiskeby vid Stilla havet. Men det är nu landets främsta kustdestination med livliga stränder. Byn...
Läs mer om San Juan del Sur
Hantverk i Masaya, Nicaragua
Masaya
De stora sevärdheterna i Masaya stad är Mercado Artesanias – en fästningsliknande struktur som visar högsta kvalitet i hantverk, färgrika hantverk, från vävda hängmattor, keramik...
Läs mer om Masaya
Granada, Nicaragua
Granada
Granada ligger 46 km från huvudstaden Managua och är en utmärkt plats för att utforska Nicaragua. Staden är Nicaraguas äldsta stad och grundades redan 1524....
Läs mer om Granada

Boka virtuellt möte

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig för att arrangera ett virtuellt möte. 

Vi gör normalt virtuella möten med Zoom. I inbjudan kommer en länk. Det enda du behöver göra är att klicka på länken när mötet startas, så kopplas du upp till mötet.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst för det virtuella mötet.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.