Chat with us, powered by LiveChat

Resor till Antarktis

Vi skräddarsyr kryssningar och resor till Antarktis. Vi erbjuder exklusiva kryssningar med Silversea Cruises, expeditionskryssningar med Hurtigruten och flyg direkt till Antarktis.

RESOR

INSPIRATION

HOTELL

RESMÅL

Typ av resor

Med utgångspunkt från världens sydligaste stad, Ushuaia i Argentina, erbjuder vi flera olika kryssningsalternativ mellan november och februari. Även från Punta Arenas i Chile finns alternativ med flyg i små plan till Antarktis.

Väder

Medeltemperaturen vid kusterna är på sommaren i januari strax över noll grader. Den varmaste temperaturen som uppmätts vid kusten är 17,5 grader och den kallaste i kontinentens mitt är minus 94,7 grader.

Vi skräddarsyr kryssningar till Antarktis. Vi arbetar nära med Silversea Cruises för det riktigt exklusiva kryssningssegmentet. Andra mycket bra alternativ är Quark Expeditions, Oceanwide Expeditions och inte minst norska Hurtigruten vars kryssningar passar svenska resenärer. Med Hurtigruten så ingår inrikesflyget i Argentina.
Vi bokar även en kombination av flyg och kryssning där man flyger från Punta Arenas i Chile till King George Island på Sydshetlandsöarna t.o.r och därifrån fortsätter med en Antarktiskryssning.

Antarktis är en av världens sista orörda vildmarker. Kallt, kargt och ogästvänligt men så vackert och inbjudande ändå. En resa hit är ett riktigt äventyr som aldrig lär glömmas.

Här råder ett extremt klimat i ett isolerat område och det är detta som gjort miljön så unik. Antarktis erbjuder ett spektakulärt landskap och ett rikt djurliv. Här finns snöklädda berg, isberg och glaciärer. Djurlivet ståtar med bland annat valar, sälar, ett stort antal pingviner av olika sorter samt mängder av sjöfågel.

Antarktis har ingen fast befolkning, men mellan 1000 – 4000 personer, huvudsakligen forskare, är tillfälligt bosatta på kontinenten.

Våra resor till Antarktis

Härunder ser du några exempel på resor med kryssning som vi kan erbjuda till Antarktis. Dom skräddarsydda resorna är smakprov och exempel. Varje resa skräddarsys helt efter dina önskemål. Kontakta våra reserådgivare så berättar vi gärna mer om vad vi kan erbjuda.

Klicka på resorna nedan för att läsa mer om varje resa.

Ankomst med flyg till Antarktis
FLYG TILL ANTARKTIS
Med flyg direkt till Antarktis
Flyg till Antarktis och starta din kryssning i skyddade vatten. Det finns flera rutter och fartyg att välja mellan.
CalenderRed

AVRESA

Valfritt

DurationRed

RESLÄNGD

Skräddarsytt

PriceRed

PRIS

Begär offert

Expeditionskryssning
Antarktis med Hurtigruten
Följ med på Hurtigrutens klassiska Antarktis-expedition – ett perfekt sätt att uppleva spektakulärt djurliv och storslagen natur.
CalenderRed

AVRESA

Valfritt

DurationRed

RESLÄNGD

Skräddarsytt

PriceRed

PRIS

Begär offert

Silversea | Antarktis
EXKLUSIVT
Antarktis med Silversea
Lyxiga Antarktiskryssningar där du verkligen upplever något riktigt annorlunda och exklusivt.
CalenderRed

AVRESA

Välj mellan 30 avgångar vintern 2022-23

DurationRed

RESLÄNGD

Skräddarsytt

PriceRed

PRIS

110.000 kr för kryssningen den 23/2.

Mer om Antarktis

Det finns ett flertal olika rederier att välja bland och vi arbetar med de flesta som till exempel Hurtigruten, Silversea Expeditions, Quark Expeditions och Oceanwide Expeditions. Hurtigruten har kanske det bästa upplägget för svenska resenärer, eftersom paketet startar redan i Buenos Aires. Det finns olika sorters resor hos de olika rederierna.

För dig som vill ha den ultimata naturupplevelsen finns äventyrliga program med helikopterlandningar och besök på otillgängliga platser.
Äventyrsprogram görs i en mindre grupp och med många utflykter som bland annat består av camping, kayaking och bergsklättring.
Den klassiska kryssningen som vänder sig till dig som vill uppleva det fantastiska Antarktis på ett lite bekvämare sätt. Den kortaste turen är på lite mer än en vecka och den längsta kan vara så lång som upp till en månad.

Med på kryssningarna är ofta personal som inte bara har ett brinnande intresse för Antarktis utan också har en mycket stor kunskap om området. Det finns bland annat naturguider, ornitologer, zoologer och biologer som alla gjort sig ett namn inom respektive område. De garanterar för att resan blir precis så bra som du vill ha den.

Fakta om Antarktis

Antarktis är en mycket stor kontinent med en yta på 14 miljoner km². Av denna enorma yta är bara 1% isfri. Rent geografiskt så utgörs Antarktis av kontinenten samt alla hav och öar söder om 60:e breddgraden. Det är världens enda demilitariserade kontinent och området får bara användas för fredliga ändamål. Här bedrivs forskning av olika slag och området ger stor kunskap om hur miljön i världen har förändrats under miljoner år. Den forskning som bedrivs här kan förhoppningsvis hjälpa oss att lösa de miljöproblem som allt tydligare visar sig i vår värld. Den största påverkan från människan utgörs idag från forskarna. Intresset för allmänheten ökar dock för att besöka denna fantastiska plats. Cirka 20 000 turister besöker Antarktis varje säsong.

För den som vill besöka Antarktis gäller en hel del regler och faktiskt också en svensk lag. Eftersom Sverige har skrivit under Antarktisfördraget är vi skyldiga att skydda och bevara den unika miljö som finns här. Som besökare får man inte lämna något efter sig och inte heller ta något med sig. Man får inte störa djurlivet eller förstöra växtligheten. Detta är bara några av de föreskrifter som finns men inga av dem är speciellt betungande. Att hjälpa till att bevara detta fantastiska område är en självklarhet för de som åker hit.

Artiklar om Antarktis

Havana, Kuba
Tio platser alla borde besöka någon gång i livet
Siversea | Antarktis
Antarktis - den outforskade kontinenten
Upptäck en av världens sista orörda vildmarker. Antarktis är en drömresa för väldigt många och en resa hit är verkligen ett minne för livet.

Hotell i Antarktis

Det finns inga hotell på Antarktis, men flera rederier bl.a. Hurtigruten erbjuder under kryssningen till Antarktis möjligheten att mot extra kostnad campa på Antarktis.

Vi har tyvärr inga hotell att visa här för tillfället

Resmål i Antarktis

Antarktis är jordens sydligaste kontinent som ligger runt Sydpolen och omges av Antarktiska oceanen. Kontinenten är obebodd och få seglar så långt söder ut. På en expeditionskryssning till Antarktis får du utforska det förtrollande vita landskapet och häpnas över det rika djurlivet. På ismassorna finns det möjlighet att få se sjöleopard, sjöbjörn, sydlig sjöelefant m.m. I antarktiska haven kan du ha turen att få se flera olika sorters valar som blåvalen, sillvalaren, knölval m.m. Späckhuggare och givetvis mängder av havsfåglar finns att skåda. Eller vad sägs om att kanske få se flera av de sju pingvinarter som finns i området? Djuren är inte rädda för människan vilket ökar chansen att få betrakta Antarktis spännande djurvärld.

För den här destinationen har vi tyvärr inga resmål att visa