fbpx
Viñales, Kuba

Viñales

Väster om Havanna ligger den lilla staden Viñales. Området däromkring är kanske Kubas vackraste. Dalen är grön och frodig och tobaksodlingar, små gårdar och hagar samsas med lummiga rundade sockertoppsformade berg så kallade mogotes. Det är lätt att förstå att området har utsetts till National Natural Monument.

Det går att åka till Viñales som en dagsutflykt från Havanna, men det finns också möjlighet att stanna över natt. En vanlig utflykt i området är att besöka först en tobaksodling och sedan en cigarrfabrik. Det finns också möjlighet att åka båt i grottor.

Resmål i Kuba

Havanna

Havanna

(Fotot ovan: Alexander Kunze) Havanna eller San Cristóbal de Habana förkortat “La Habana”, är Kubas…
Trinidad

Trinidad

En resa till Kuba utan ett besök i Trinidad är inte komplett. Trinidad som ligger…
Viñales

Viñales

Väster om Havanna ligger den lilla staden Viñales. Området däromkring är kanske Kubas vackraste. Dalen…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.