Pingviner Valdes argentina

Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och saknar motstycke någonstans i världen.

Magellanpingviner lever tillsammans med bl a valar, sjöelefanter och sälar, samt havsfåglar som tärnor, skarvar, flamingos och hägrar. På land finns lamadjuret guanaco, strutsfågeln ñandú och mara (en slags hare).

Valdeshalvön är ett paradis för den naturintresserade. Det finns ingen flygplats på halvön. Den närmaste flygplatsen ligger i Trelew som ligger 80 km från staden Puerto Madryn nära infarten till Valdeshalvön. Beroende på flygtiderna så rekommenderar vi att att man bor minst två nätter i Puerto Madryn och för de som är mycket intresserade av valar så är det lämpligt med en extradag. Med utgångspunkt från Puerto Madryn görs sedan åtminstone två utflykter. Den ena utflykten är en heldagsutflykt till Valdeshalvön. Här ser man de landlevande djur som finns i området och kontinentens enda koloni med sjöelefanter, mäktiga djur som kan bli 7 meter och väga 3 ton.

Valdes, Argentina
Foto av Cynthia del Rio

Den andra turen går till Punta Tombo där pingvinerna håller till. Punta Tombo ligger på andra sidan Trelew så denna utflykt kan lämpligast göras i samband med ankomsten eller avresan till Trelew. Pingvinerna anländer hit i september för att lägga ägg. Äggen kläcks i december, och fram till mars är det sedan aktivitet på stränderna. Hundratusentals pingviner håller till här då. Från April till augusti är det vinter i Argentina och då blir det för kallt för pingvinerna som söker sig norrut.

Pingvin, Valdeshalvön
Foto av Céline Harrand

En annan fantastisk upplevelse är de att se de stora valarna som kommer till Golfo Nuevo främst från juni till december, främst Sydkapare. Sydkaparna kommer dit för att föda. På utflykter med båt så kommer de ofta mycket nära båtarna. De är inte heller främmande för att simma nära land, och har man tur kan man se en mor med sin unge från stranden. De bästa månaderna att få se dem är i september och oktober. Späckhuggare är här också då, och de kan ses fram till april. Oktober till mars är rätt tid att titta efter delfiner.

I det här området finns också kulturella sevärdheter som intressanta muséet och, varför inte en walesisk kopp eftermiddagste? Många walesiska ättlingar bor i den lilla pittoreska byn Gaiman och de har bevarat mycket av sin kultur.

Andra resmål i

Ushuaia Argentina
Ushuaia
Ushuaia ligger så långt söderut som man kan komma i Argentina. Det är rent av världens sydligaste stad. Här möter Anderna havet, och den äventyrslystne...
Läs mer om Ushuaia
Salta Argentina
Salta
Foto ovan Agustín Lautaro. Indianer, vingårdar, öken. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda och spännande Argentina. Salta ligger i nordvästra Argentina. Den delen av...
Läs mer om Salta
Mendoza Argentina
Mendoza
Som en grön oas i ett torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna tronar i bakgrunden. Mendoza är framför allt känd för alla sina vingårdar...
Läs mer om Mendoza
Calafate
Calafate
Foto ovan Pablo Bugani. Natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga. I Patagonien finns det största glaciärområdet utanför polerna, tillsammans med vackra bergsformationer,...
Läs mer om Calafate
Buenos Aires Argentina
Buenos Aires
Foto ovan Sander Crombach. Tango, fotboll, Evita, caféer, saftiga biffar, vin, kultur, nöjen, arkitektur, shopping, Pampas… Buenos Aires har ingen enstaka stor turistdragande sevärdhet som man...
Läs mer om Buenos Aires
San Carlos de Bariloche Argentina
Bariloche
Foto ovan Delfina Iacub. Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien påminner om ädelstenar som gnistrar i solen. Den här delen...
Läs mer om Bariloche

Resor till

Vandring Miraklet i Anderna
Miraklet i Anderna
En fantastisk hikingtur (eller ridtur) i Andernas vackra landskap till platsen där det uruguayanska rugbylagets flygplan kraschade 1972.
Bergskedja i Patagonien
Patagonien och Eldslandet
En helt fantastisk resa till Patagonien och Eldslandet med bra pris lågsäsong till de trevliga och natursköna städerna Ushuaia och Calafate. Dessutom får du se tangons huvudstad Buenos Aires på köpet.
Skräddarsydd resa till Patagonien och Torres del Paine
Patagonien de luxe
Unna dig det bästa och njut av tillvaron i det mest spektakulära landskap Patagonien kan erbjuda. Bo några dagar på ett högklassigt hotell mitt i nationalparken Torres del Paine.
Machu Picchu
Machu Picchu, Iguazú-fallen och Rio de Janeiro
Vi kan nu erbjuda en fantastisk skräddarsydd resa till tre av Sydamerikas verkliga höjdpunkter. Vi kombinerar de båda underverken i Machu Picchu i Peru och Kristusstatyn i Rio de Janeiro och dessutom med fantastiska Iguazú-fallen, som är utsett till ett av världens sju naturunderverk.
Tango i Buenos Aires
Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro
Ett skräddarsytt reseförslag där du kombinerar sevärdheterna i Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro.
Stadsbild från Sydamerika
Chile, Argentina och Brasilien
Rundresa Chile, Argentina och Brasilien. Mycket innehållsrik resa med bland annat en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Vinresa med Sydamerikaexperten
Vinresa
Sydamerikaexperten skräddarsyr specialresor med vin som tema, eller vanliga rundresor på egen hand där förbokade besök på vingårdar ingår. På många ställen går det också att boka övernattning på vingårdarna.
Lantbruksresa med Sydamerikaexperten
Lantbruksresa
Sydamerikaexperten har med framgång genom årens lopp arrangerat många lantbruksresor, bland annat för Lantmännen och Jordbruksverket.
Torres del Paine
Torres del Paine, Calafates glaciärer och Buenos Aires
Resa till Patagonien i både Argentina och Chile med Calafates glaciärer, Chiles vackra nationalpark Torres del Paine och Buenos Aires.
Kryssning i Patagonien
Det bästa sättet att uppleva Patagonien och Eldslandet är med Australis högklassiska kryssningar.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN