Chat with us, powered by LiveChat
Pingviner, Valdes, argentina

Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och saknar motstycke någonstans i världen.

Magellanpingviner lever tillsammans med bl a valar, sjöelefanter och sälar, samt havsfåglar som tärnor, skarvar, flamingos och hägrar. På land finns lamadjuret guanaco, strutsfågeln ñandú och mara (en slags hare).

Valdeshalvön är ett paradis för den naturintresserade. Det finns ingen flygplats på halvön. Den närmaste flygplatsen ligger i Trelew som ligger 80 km från staden Puerto Madryn nära infarten till Valdeshalvön. Beroende på flygtiderna så rekommenderar vi att att man bor minst två nätter i Puerto Madryn och för de som är mycket intresserade av valar så är det lämpligt med en extradag. Med utgångspunkt från Puerto Madryn görs sedan åtminstone två utflykter. Den ena utflykten är en heldagsutflykt till Valdeshalvön. Här ser man de landlevande djur som finns i området och kontinentens enda koloni med sjöelefanter, mäktiga djur som kan bli 7 meter och väga 3 ton.

Valdes, Argentina
Foto av Cynthia del Rio

Den andra turen går till Punta Tombo där pingvinerna håller till. Punta Tombo ligger på andra sidan Trelew så denna utflykt kan lämpligast göras i samband med ankomsten eller avresan till Trelew. Pingvinerna anländer hit i september för att lägga ägg. Äggen kläcks i december, och fram till mars är det sedan aktivitet på stränderna. Hundratusentals pingviner håller till här då. Från April till augusti är det vinter i Argentina och då blir det för kallt för pingvinerna som söker sig norrut.

Pingvin, Valdeshalvön
Foto av Céline Harrand

En annan fantastisk upplevelse är de att se de stora valarna som kommer till Golfo Nuevo främst från juni till december, främst Sydkapare. Sydkaparna kommer dit för att föda. På utflykter med båt så kommer de ofta mycket nära båtarna. De är inte heller främmande för att simma nära land, och har man tur kan man se en mor med sin unge från stranden. De bästa månaderna att få se dem är i september och oktober. Späckhuggare är här också då, och de kan ses fram till april. Oktober till mars är rätt tid att titta efter delfiner.

I det här området finns också kulturella sevärdheter som intressanta muséet och, varför inte en walesisk kopp eftermiddagste? Många walesiska ättlingar bor i den lilla pittoreska byn Gaiman och de har bevarat mycket av sin kultur.

Andra resmål i

Ushuaia, Argentina
Ushuaia
Salta, Argentina
Salta
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875