Ushuaia Argentina

Ushuaia ligger så långt söderut som man kan komma i Argentina. Det är rent av världens sydligaste stad. Här möter Anderna havet, och den äventyrslystne har mycket att hämta hem.

När de första européerna på 1500-talet kom seglandes längs Beaglekanalen såg de eldar som ursprungsbefolkningen hade tänt. Området fick namnet Tierra del Fuego, Eldslandet, och består av ett antal öar med Kap Horn som den sydligaste. Ushuaia ligger vackert i en bred bukt med evigt snöklädda berg i ryggen, och Beaglekanalen vid sin fot. Medeltemperaturen när det är som varmast i januari är runt 10 grader.

Fram till 1947 fanns det en fångkoloni här, och det gamla fängelset finns kvar än idag. Det var i stort sett fångarna som grundade staden och de byggde också en järnväg från kolonin till skogen. Där transporterades virket som användes i byggandet. Idag kan man fortfarande åka tåg på världens sydligaste järnväg och får då historien om fångkolonin berättad för sig.

En vanlig tur att göra är att ge sig ut med båt på Beaglekanalen. Här ser man det storslagna landskapet och får dessutom se många djur och fåglar. På den lilla ön La Isla de los Lobos finns en sjölejonkoloni, och La Isla de los Pájaros är en fågelö med bl a albatrosser, skarvar, tärnor och gäss.  Med lite tur får man syn på späckhuggare.

Foto av Gustavo Moreno

Den största sevärdheten i Ushuaia är den storslagna och vilda naturen. Det finns flera nationalparker som erbjuder vacker vandring i skogar och över ängar samt längs snöklädda berg och glaciärer. Det finns möjlighet att se räv, guanaco, bäver och kondor. En mycket populär utflykt är att åka på bäversafari. Under vintern juni – oktober är det skidåkning som gäller. Här finns också möjlighet till segling, kajaking och dykning.

Australis – kryssning via Kap Horn till Punta Arenas
Många som åker till Ushuaia gör det för att efter några dagar i staden fortsätta sin resa med en kryssning. Det finns ett flertal avgångar från Ushusia till Punta Arenas i Chile. Det är en otroligt vacker resa genom Chiles fjordlandskap, Magellans Sund och glaciärer där man gör flera landstigningar för att uppleva det spektakulära landskapet. Vissa av dessa kryssningar går också till Kap Horn. Vi rekommendera en kryssning med Australis från Ushuaia till Punta Arenas i Chile eller omvänt. (www.australis.com)

Ushuaia är utgångspunkten för kryssningar till Antarktis.
En fantastisk och mycket speciell kryssning är till Antarktis. Det finns många olika kryssningar till Antarktis och med olika reslängd. En resa till Antarktis ger svårslagna intryck som man bär med sig resten av livet. De snöklädda bergen, glaciärerna och alla isberg i olika blå, gröna och vita nyanser är fantastiskt vackra. Till detta kommer djurupplevelsen. Valar, sälar, pingviner av olika arter samt mängder av sjöfågel.

Andra resmål i

Pingviner Valdes argentina
Valdeshalvön
Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och saknar motstycke någonstans i världen. Magellanpingviner lever tillsammans med bl a valar, sjöelefanter och sälar,...
Läs mer om Valdeshalvön
Salta Argentina
Salta
Foto ovan Agustín Lautaro. Indianer, vingårdar, öken. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda och spännande Argentina. Salta ligger i nordvästra Argentina. Den delen av...
Läs mer om Salta
Mendoza Argentina
Mendoza
Som en grön oas i ett torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna tronar i bakgrunden. Mendoza är framför allt känd för alla sina vingårdar...
Läs mer om Mendoza
Calafate
Calafate
Foto ovan Pablo Bugani. Natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga. I Patagonien finns det största glaciärområdet utanför polerna, tillsammans med vackra bergsformationer,...
Läs mer om Calafate
Buenos Aires Argentina
Buenos Aires
Foto ovan Sander Crombach. Tango, fotboll, Evita, caféer, saftiga biffar, vin, kultur, nöjen, arkitektur, shopping, Pampas… Buenos Aires har ingen enstaka stor turistdragande sevärdhet som man...
Läs mer om Buenos Aires
San Carlos de Bariloche Argentina
Bariloche
Foto ovan Delfina Iacub. Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien påminner om ädelstenar som gnistrar i solen. Den här delen...
Läs mer om Bariloche

Resor till

Vandring Miraklet i Anderna
Miraklet i Anderna
En fantastisk hikingtur (eller ridtur) i Andernas vackra landskap till platsen där det uruguayanska rugbylagets flygplan kraschade 1972.
Bergskedja i Patagonien
Patagonien och Eldslandet
En helt fantastisk resa till Patagonien och Eldslandet med bra pris lågsäsong till de trevliga och natursköna städerna Ushuaia och Calafate. Dessutom får du se tangons huvudstad Buenos Aires på köpet.
Skräddarsydd resa till Patagonien och Torres del Paine
Patagonien de luxe
Unna dig det bästa och njut av tillvaron i det mest spektakulära landskap Patagonien kan erbjuda. Bo några dagar på ett högklassigt hotell mitt i nationalparken Torres del Paine.
Machu Picchu
Machu Picchu, Iguazú-fallen och Rio de Janeiro
Vi kan nu erbjuda en fantastisk skräddarsydd resa till tre av Sydamerikas verkliga höjdpunkter. Vi kombinerar de båda underverken i Machu Picchu i Peru och Kristusstatyn i Rio de Janeiro och dessutom med fantastiska Iguazú-fallen, som är utsett till ett av världens sju naturunderverk.
Tango i Buenos Aires
Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro
Ett skräddarsytt reseförslag där du kombinerar sevärdheterna i Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro.
Stadsbild från Sydamerika
Chile, Argentina och Brasilien
Rundresa Chile, Argentina och Brasilien. Mycket innehållsrik resa med bland annat en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Vinresa med Sydamerikaexperten
Vinresa
Sydamerikaexperten skräddarsyr specialresor med vin som tema, eller vanliga rundresor på egen hand där förbokade besök på vingårdar ingår. På många ställen går det också att boka övernattning på vingårdarna.
Lantbruksresa med Sydamerikaexperten
Lantbruksresa
Sydamerikaexperten har med framgång genom årens lopp arrangerat många lantbruksresor, bland annat för Lantmännen och Jordbruksverket.
Torres del Paine
Torres del Paine, Calafates glaciärer och Buenos Aires
Resa till Patagonien i både Argentina och Chile med Calafates glaciärer, Chiles vackra nationalpark Torres del Paine och Buenos Aires.
Kryssning i Patagonien
Det bästa sättet att uppleva Patagonien och Eldslandet är med Australis högklassiska kryssningar.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN