Chat with us, powered by LiveChat
Ushuaia, Argentina

Ushuaia ligger så långt söderut som man kan komma i Argentina. Det är rent av världens sydligaste stad. Här möter Anderna havet, och den äventyrslystne har mycket att hämta hem.

När de första européerna på 1500-talet kom seglandes längs Beaglekanalen såg de eldar som ursprungsbefolkningen hade tänt. Området fick namnet Tierra del Fuego, Eldslandet, och består av ett antal öar med Kap Horn som den sydligaste. Ushuaia ligger vackert i en bred bukt med evigt snöklädda berg i ryggen, och Beaglekanalen vid sin fot. Medeltemperaturen när det är som varmast i januari är runt 10 grader.

Fram till 1947 fanns det en fångkoloni här, och det gamla fängelset finns kvar än idag. Det var i stort sett fångarna som grundade staden och de byggde också en järnväg från kolonin till skogen. Där transporterades virket som användes i byggandet. Idag kan man fortfarande åka tåg på världens sydligaste järnväg och får då historien om fångkolonin berättad för sig.

En vanlig tur att göra är att ge sig ut med båt på Beaglekanalen. Här ser man det storslagna landskapet och får dessutom se många djur och fåglar. På den lilla ön La Isla de los Lobos finns en sjölejonkoloni, och La Isla de los Pájaros är en fågelö med bl a albatrosser, skarvar, tärnor och gäss.  Med lite tur får man syn på späckhuggare.

Foto av Gustavo Moreno

Den största sevärdheten i Ushuaia är den storslagna och vilda naturen. Det finns flera nationalparker som erbjuder vacker vandring i skogar och över ängar samt längs snöklädda berg och glaciärer. Det finns möjlighet att se räv, guanaco, bäver och kondor. En mycket populär utflykt är att åka på bäversafari. Under vintern juni – oktober är det skidåkning som gäller. Här finns också möjlighet till segling, kajaking och dykning.

Australis – kryssning via Kap Horn till Punta Arenas
Många som åker till Ushuaia gör det för att efter några dagar i staden fortsätta sin resa med en kryssning. Det finns ett flertal avgångar från Ushusia till Punta Arenas i Chile. Det är en otroligt vacker resa genom Chiles fjordlandskap, Magellans Sund och glaciärer där man gör flera landstigningar för att uppleva det spektakulära landskapet. Vissa av dessa kryssningar går också till Kap Horn. Vi rekommendera en kryssning med Australis från Ushuaia till Punta Arenas i Chile eller omvänt. (www.australis.com)

Ushuaia är utgångspunkten för kryssningar till Antarktis.
En fantastisk och mycket speciell kryssning är till Antarktis. Det finns många olika kryssningar till Antarktis och med olika reslängd. En resa till Antarktis ger svårslagna intryck som man bär med sig resten av livet. De snöklädda bergen, glaciärerna och alla isberg i olika blå, gröna och vita nyanser är fantastiskt vackra. Till detta kommer djurupplevelsen. Valar, sälar, pingviner av olika arter samt mängder av sjöfågel.

Andra resmål i

Pingviner, Valdes, argentina
Valdeshalvön
Salta, Argentina
Salta
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875