Chat with us, powered by LiveChat
Menu
Menu
Ushuaia, Argentina

Ushuaia

Så långt söderut som man kan komma i Argentina ligger Ushuaia. Det är världens sydligaste stad där Anderna möter havet och den äventyrslystne har mycket att välja på.

När de första européerna på 1500-talet kom seglandes längs Beaglekanalen såg de eldar som ursprungsbefolkningen hade tänt på fastlandet. Området fick namnet Tierra del Fuego, Eldslandet och består av ett antal öar med Kap Horn som den sydligaste. Ushuaia ligger vackert i en bred bukt med evigt snöklädda berg i ryggen och Beaglekanalen vid sin fot.

Medeltemperaturen när det är som varmast i januari är runt 10 grader.

Fram till 1947 var här en fångkoloni och det gamla fängelset finns kvar än. Det var i stort sett fångarna som grundade staden och de byggde också en järnväg från kolonin till skogen. Där transporterades virket som sedan användes i byggandet. Idag kan man fortfarande åka tåg på världens sydligaste järnväg och får då historien om fångkolonin berättad för sig.

En vanlig tur att göra är att ge sig ut med båt på Beaglekanalen. Här ser man det storslagna landskapet mycket bra och man får dessutom se många av de djur och fåglar som finns här. På den lilla ön La Isla de los Lobos finns en sjölejonkoloni och La Isla de los Pájaros är en fågelö med bland annat albatrosser, skarvar, tärnor och gäss.  Med lite tur kan man också få syn på späckhuggare.

Foto av Gustavo Moreno

Den största sevärdheten i Ushuaia är den storslagna och vilda naturen. Området består av en större ö samt mängder av små öar. Det finns flera nationalparker som erbjuder vacker vandring i skogar och över ängar samt längs snöklädda berg och glaciärer. Djurlivet är också intressant och det finns möjlighet att se räv, guanaco, bäver och kondorer. En mycket populär utflykt är till exempel att åka på bäversafari. Under vintern som är ungefär mellan juni och oktober är det skidåkning som gäller. Här finns också möjlighet till segling, kajaking och dykning.

Många som åker till Ushuaia gör det för att efter några dagar i staden fortsätta sin resa med en kryssning. Det finns ett flertal avgångar från Ushusia till Punta Arenas i Chile. Det är en otroligt vacker resa genom Chiles fjordlandskap, Magellans Sund och glaciärer där man gör flera landstigningar för att uppleva det spektakulära landskapet. Vissa av dessa kryssningar går också till Kap Horn. Vi rekommendera en kryssning med Australis från Ushuaia till Punta Arenas i Chile eller omvänt. https://www.australis.com/site/

En annan fantastisk och mycket speciell kryssning är till Antarktis. Det finns många olika turer även här och med olika reslängd. En resa till Antarktis ger svårslagna intryck som man bär med sig resten av livet. De snöklädda bergen, glaciärerna och alla isberg i olika blå, gröna och vita nyanser är fantastiskt vackra. Till detta kommer djurupplevelsen. Valar, sälar, pingviner av olika arter samt mängder av sjöfågel gör det hela till en unik och svårslagen upplevelse.

Resmål i Argentina

Bariloche

Bariloche

Foto ovan Delfina Iacub. Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien…
Buenos Aires

Buenos Aires

Foto ovan Sander Crombach. Tango, saftiga biffar, fotboll, Evita, caféer, vin, Pampas, nöjen, arkitektur, shopping, kultur……
Calafate

Calafate

Foto ovan Pablo Bugani. Det otroligt natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga.…
Mendoza

Mendoza

Som en grön oas i ett annars mycket torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna…
Puerto iguazú

Puerto iguazú

Foto ovan Gábor Sz.. Att stå ovanför Garganta del Diablos (djävulens strupe) drygt 80 meter höga…
Salta

Salta

Foto ovan Agustín Lautaro. Öken, vingårdar och indianer. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda…
Ushuaia

Ushuaia

Så långt söderut som man kan komma i Argentina ligger Ushuaia. Det är världens sydligaste…
Valdeshalvön

Valdeshalvön

Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och ingen annanstans i världen finns…