Chat with us, powered by LiveChat
Bild från en av Urusörna i Peru. Öarna är konstgjorda och byggda i vass. Vassbåtar i förgrunden.

Uros är en samling öar som är byggda av totora-vass och ligger på Titicacasjön nära staden Puno. Urosindianerna bygger öarna som sedan flyter på vattnet förankrade i sjöbottnen. Efter hand får de bygga på med ny vass, och lyfter då upp sina hus för att lägga in ny vass under. Till och med båtarna är byggda av vass och används vid fiske eller som transportmedel. Vid ett besök på öarna brukar man mot en mindre summa kunna få ta en tur i en av dem.

Det var dessa båtar som Thor Heyerdahl hade som förebild då han byggde sina båtar Ra II och Tigris. Det är en speciell känsla när man tar sina första steg på ön och det gungar lite när man går.

Under besöket på ön berättas det om hur öarna byggs, hur öborna lever och vad de lever av. Man får titta in i de mycket primitiva hyddorna. Här lever urosindianerna sina liv i alla väder med bara vassen som skydd. Det är ett tufft liv och många får problem med reumatism på grund av kylan och fuktigheten som råder under vintern.

Öborna tillverkar en hel del souvenirer av vassen som de säljer till besökare.

Bild från Urusöarna i Peru

Andra resmål i

Ballestaöarna, Peru
Ballestasöarna
Inristingar, Nazco, Peru
Nazca
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875