fbpx
Trinidad, Kuba

Trinidad

En resa till Kuba utan ett besök i Trinidad är inte komplett. Trinidad som ligger på södra Kuba är en av Amerikas bäst bevarade kolonialstäder och ett måste att besöka. På 1800-talet var området en stor producent av socker och det syns på byggnaderna att sockerbaronerna tjänade stora pengar. Många av deras gamla pastellfärgade hus, eller palats är kanske ett bättre ord, finns kvar än idag och går att besöka. Kring det vackra torget Plaza Mayor ligger palatsen och flera museer samlade, samt kyrkan Santisima. På kvällen spelas alltid levande musik och varför inte passa på och ta en salsa-kurs.

Trinidad, Kuba
(Foto: Flo P) 

Strax utanför Trinidad ligger många mycket fina stränder. Det går utmärkt att bo vid en strand och sedan göra dagsturer in till staden eller omvänt bo inne i mysiga Trinidad i ett pensionat (casa particulares) och därifrån göra dagsutflykt till stranden som ligger cirka en mil utanför staden.

Utflykt med katamaran till öarna utanför Trinidad är härlig upplevelse med snorkling och bad.

Strax utanför staden inåt land så ligger Sockerbruksdalen Valle de los Ingenios och det märkliga tornet Manacas- Iznaga som är 44 meter högt (184 trappsteg). Tornet byggdes för att övervaka slavarna på sockerrörsfälten.

22 km från Trinidad ligger också den vackra nationalparken Topes de Collantes med där man kan bada i floder och vattenfall.

Resmål i Kuba

Havanna

Havanna

(Fotot ovan: Alexander Kunze) Havanna eller San Cristóbal de Habana förkortat “La Habana”, är Kubas…
Trinidad

Trinidad

En resa till Kuba utan ett besök i Trinidad är inte komplett. Trinidad som ligger…
Viñales

Viñales

Väster om Havanna ligger den lilla staden Viñales. Området däromkring är kanske Kubas vackraste. Dalen…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.