Tortuguero Costa Rica

Tortuguero är ett naturparadis, där man sakta kan glida fram på en stilla flod kantad av fantastisk grönska, med apor i blickfånget och fågelkvitter i öronen. Tortuguero brukar kallas för “Amazonas light”. Denna benämning passar mycket bra och det känns mer som en lagom stor djungel jämfört med Amazonas.

Till Tortuguero Nationalpark kan man bara ta sig med båt eller flyg. På båtresorna i parken kan det lokala djurlivet och faunan upplevas på nära håll. Här slingrar sig mängder av floder fram genom djungeln, och de fungerar mycket bra för att göra utflykter på. Landskapet består av både tropisk regnskog och mangroveträsk. Fågel-, däggdjurs- och fiskarterna är många och det finns chans att se både apor och krokodiler, för att inte tala om alla fåglar.

Egretta thulaTortuguero


En kanaltur känns till att börja med som en tur på Göta Kanal men övergår snart till att likna en tur på Amazonas-floden. En tur genom Tortugueros Nationalpark görs med kanot och det är ett av Costa Ricas bästa ställen att uppleva det rika växt- och djurlivet på. Hela 5% av jordens totala artrikedom finns i detta lilla land.

Tortuguero Nationalpark är en av de viktigaste platserna för den gröna jättesköldpaddan. På nätterna under perioden juni till november pågår den oförglömliga upplevelsen då de stora havssköldpaddorna kommer upp på stranden för att lägga ägg. Ideella organisationer har gjort ett fantastiskt jobb med att bevara denna art och numera är den bortplockad från listan av hotade arter i Costa Rica. Besökare får under ordnade former vara med och se på när en hona lägger ägg. För att få vara med på en sådan tur måste man anmäla sig i förväg.

Tortuguero ligger vid Karibiska Havet men det är inte för baden man åker hit. Det är ofta starka strömmar här och dessutom siktas det då och då haj.

Västerut från Tortuguero, på gränsen till Nicaragua, går San Juan floden som en gång var tänkt att vara ett alternativ till Panamakanalen.

Mer om resor till Costa Rica kan du läsa här

Andra resmål i

Playa Samara Costa Rica
Playa Samara
Costa Ricas Playa Samara är en av provinsen Guanacastes bästa stränder och perfekt för bad och avkoppling. På den fem kilometer långa stranden finns allt...
Läs mer om Playa Samara ››
Costa Rica Santa Teresa
Santa Teresa
(Foto ovan Carlos Manich)  Surfparadiset Santa Teresa är fortfarande en liten by vid en av de vackraste stränderna i Costa Rica, och har på senare år...
Läs mer om Santa Teresa ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN