Chat with us, powered by LiveChat
Tempelruiner i Tikal, Guatemala

Mitt i Petán-djungeln i norra Guatemala ligger tempelstaden Tikal, som är den största av mayarikets ruinstäder. Trots sina 4 000 utgrävda byggnader är Tikal bara utgrävd till en del.

Här finns flera mycket fascinerande byggnader kring det stora torget (Grand Plaza), bland annat det 70 meter höga templet som symboliserar närheten till gudarna. Efter att ha gått uppför de branta stentrapporna så möts du av en magnifik utsikt över det gröna täcket bestående av tropisk regnskog. Det är regnskog så långt ögat kan se. Här finns 300 sorters fåglar, apor, jaguarer och många andra djur. En speciell upplevelse är att bo på ett av hotellen inne i nationalparken som ursprungligen byggdes som bostäder åt de arkeologer som arbetade med utgrävningarna. Närheten till alla tempel och upplevelsen att bo omgiven av regnskogens alla intryck, ljud och dofter är mäktig.

Tikal började byggas redan 1 500 f Kr men storhetstiden inföll 250-900 e Kr. På grund av sitt centrala geografiska läge var Tikal en betydande handelsstad. Det väldiga mayariket gick av okända orsaker plötsligt under, och på mindre än 100 år övergavs samtliga kända orter. Tikal föll sedan i glömska fram till återupptäckten 1877. Helt bortglömd var dock inte staden, åtminstone inte för de mayaindianer som i hemlighet utförde sina ceremonier på den heliga platsen, en tradition som fortfarande följs.

Tempelruiner i Tikal, Guatemala

Andra resmål i

Livingston
Quirigua, Guatemala
Quirigua
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875