Chat with us, powered by LiveChat

Titicacasjön och ön Taquile

Taquile, Peru

Ute på den klarblå Titicacasjön ligger ön Taquile. Det är en mycket vacker ö med fantastisk utsikt över sjön. Härifrån ser man hur stor sjön faktiskt är, då man bara ser en blå horisont. Men någonstans därborta tar Bolivia vid.

På Taquile håller indianerna fast vid gamla traditioner som lever kvar ända sedan inkatiden. Man ser kvinnor som går runt och spinner och män som stickar. Man kan se på färgerna på männens stickade mössor om de är gifta eller ej. Har mannen en röd hängande del på mössan är han gift. Är den vit är han ungkarl. Här bor man och kvinna tillsammans i några år före giftermålet för att se om man trivs ihop.

Det är ganska kuperat på ön och för att komma till den lilla byn högst upp får man vandra uppåt för en slingrande serpentinstig. Det går också att ta sig upp och ner för cirka 550 trappsteg. I trapporna möter man ofta öbefolkningen som bär på tunga varor uppför alla dessa trappsteg.

Det är viktigt att ta det lugnt och att dricka mycket vatten på de höjder som Puno och Titicacasjön ligger på. Något man också skall tänka på är att solen är mycket stark och det är därför viktigt med solskydd.

Taquile, Peru
(Foto: Persnickety Prints)

Andra resmål i

Ballestaöarna, Peru
Ballestasöarna
Cirka 4 timmars bilväg söder om Lima ligger Paracas. Det är en liten fiskeby som i anslutning till den marina nationalparken Paracas. Det är ett...
Läs mer om Ballestasöarna ››
Inristingar, Nazco, Peru
Nazca
Ett av jordens mysterier är inristningarna i Nazca som upptäcktes i början av 1900-talet. Från marken syns ingenting, men väl uppe i flygplanet syns stora...
Läs mer om Nazca ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN