Bild över Sao Paulo i Brasilien

Sao Paulo är en jättestad, en av världens absolut största städer.

Själva staden Sao Paulo har 10,8 miljoner invånare och ligger åtta mil från kusten. Stor-Sao Paulo med förstäder (som Campinas och Santos vid kusten) har närmare 30 miljoner invånare).

Sao Paulo är namnet både på staden Sao Paulo och på delstaten Sao Paulo. I delstaten Sao Paulo finns sagolika stränder längs kusten och härliga naturupplevelser i inlandet t ex i Brotas 25 mil från staden Sao Paulo.

Sao Paulo Brasilien
(Foto: Joao Tzanno)

Staden i sig är inte så mycket att se för de flesta turister. För att få en bra upplevelse så är det nödvändigt att ha någon som känner till Sao Paulo och som visar en runt till Sao Paulos smultronställen.

Sao Paulo bildades i Piratininga av jesuitmissionärer den 25/1 1554. Vid denna kulle möttes två små floder, som nu för länge sedan är uttorkade. Sao Paulo har nu blivit en gigantisk industristad. I slutet på artonhundratalet började staden växa drastiskt. Invandringen från Sydeuropa och Japan ökade. Numera är migrationen från nordöstra Brasilien stor och det strömmar dit tusentals människor varje dag, som söker sig till Sao Paulos industrier och arbetstillfällen.

Gatubild från Sao Paulo i Brasilien


MASP
Mitt i Sao Paulo på Avenida Paulista ligger MASP – Museu de arte Sao Paulo som är kanske Sydamerikas mest högkvalitativa konstmuseum med mestadels Sydamerikanska konstnärer.

Fotboll
Fotboll är väldigt populärt i Sao Paulo. Inte mindre än fyra klubbar har genom åren blivit världsmästare för klubblag. Sao Paulo FC, Palmeiras, Corinthians samt Pelés gamla storklubb Santos.

Sylvesterloppet
Sedan 1925 så har man på nyårsafton genomfört Sylvesterloppet. Distansen har varierat, men är numera fastställd till 15 kilometer. Man har begränsat antalet deltagare till 15 000.

Formula 1
Efter fotboll så är nationalsporten i Brasilien motortävlingar och då speciellt Formula 1. Brasilien är varje år värd för ett av loppen som körs i Interlagos i Sao Paulos utkant.

Sao Paulo har tre flygplatser
På Guarulhos landar alla internationella flyg, och även de flesta nationella flygen till andra delar av Brasilien. Congonhas används av mindre flygplan, oftast till de närliggande delstaterna. Congonhas ligger centralt och man flyger tätt över höghusen vid landning och start. Flygbolaget Azul har hemmabas på den tredje flygplatsen, Viracopos, som ligger i Campinas.

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Förberedelserna för karnevalerna i Brasilien pågår hela året. Karneval är den stora högtiden före fastan och infaller alltid 40 dagar före påsk (carneval där carne...
Läs mer om Karnevaler i Rio och övriga Brasilien ››
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om...
Läs mer om Amazon Lodge ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN