Santiago de Chile

Vid foten av Andernas snötäckta toppar ligger Chiles huvudstad Santiago. Det är en modern stad där glasade skyskrapor samsas med pampiga koloniala byggnader.

Staden har en härlig mix av gammalt och nytt, med en europeisk touch. Många av stadsdelarna lockar flanören med mysiga caféer, restauranger och affärer. Maten är oftast mycket vällagad och vinet är som bekant i världsklass.

En stadsrundtur är ett måste för att få se det man bör se, och för att få berättat om stadens och landets spännande, men i många fall väldigt mörka historia. De gamla kvarteren med koloniala byggnader besöks, liksom presidentpalatset Moneda. Det senare har en viktig plats i Chiles tragiska historia av militärkupper. Santa Lucia Hill var den plats där staden så tidigt som 1541 först grundades, och från San Cristobal Hill har man en fantastisk vy över staden med Anderna som bakgrund. Där finns också en stor staty av Jungfru Maria som vakar över Santiago.

I Santiago finns en mängd muséer att besöka. Några av de mest populära är the Museum of Pre-Columbian Art och Enoteca Wine Museum där man kan gå på vinprovning.

Central Market kan tyckas vara lite turistisk, men det är mysigt att strosa runt där och titta på vad som säljs och restaurangerna erbjuder bra chilensk mat.

Santiago ligger mycket bra till för resor i stora delar av centrala Chile. Det går lätt att ta sig runt, och det finns många mycket olika besöksmål. På mindre än ett par timmars bilresa kan man ta sig till stränder, skidorter eller vingårdar.

Santiago de Chile
(Foto: Mauro Mora)

Västerut ligger Stilla Havet. Här finns många både större och mindre städer som är väl värda ett besök. Österut finns det flera skidorter, som till exempel Valle Nevado och Portillo. Skidorterna besöks lämpligast från juni till oktober. I den centrala dalen runt staden återfinns några av världens bästa vinproducenter. Flera av dem har öppet för besökare, både över dagen eller med övernattning.

Bara ungefär en timmes resa med bil från Santiago ligger Cajón del Maipo. Den naturintresserade kan här vandra, bada i varma källor eller upptäcka Anderna från hästryggen.

För den som vill kombinera Chile med Argentina, så går det dagligen bussar från Santiago över Anderna till Mendoza i Argentina. Det gäller dock att vara lite uppmärksam på väderprognoserna vintertid eftersom vägarna kan bli svårframkomliga vid snöfall.

Klimatet är behagligt medelhavsklimat. Det är sommar mellan november och mars och det är då torrt och varmt. Under vintern som är mellan juni och augusti är det oftast sparsamt med regn och runt 15 grader. Det kan dock bli betydligt kallare, och till och med komma snö i mer låglänta områden.

Andra resmål i

Kap Horn
Kap Horn
Mytomspunna Kap Horn eller Cabo de Hornos, som Sydamerikas sydligaste utpost heter på spanska, ligger på ön Isla de Hornos. Här vid Drakes sund, så...
Läs mer om Kap Horn
Hästar i Torres del Paine Chile
Torres del Paine
Torres del Paine är Chiles största och viktigaste nationalpark med naturupplevelser att minnas för livet. På grund av sin popularitet så har mängden besökare som...
Läs mer om Torres del Paine
Punta Arenas Chile
Punta Arenas och Torres del Paine
Fjordar, bukter, isblå glaciärer, vassa bergstoppar och otämjd natur med ett rikt djurliv. Patagonien är otroligt vackert! Här tar Anderna slut och smulas sönder av...
Läs mer om Punta Arenas och Torres del Paine
Puerto Varas Chile
Puerto Montt, Puerto Varas och Chiloe
Sjödistriktet i norra Patagonien bjuder på makalösa scenerier. Snötäckta vulkaner och smaragdgröna sjöar ligger bland majestätiska berg, urgamla skogar och vackra vattenfall. Naturen är ständigt...
Läs mer om Puerto Montt, Puerto Varas och Chiloe
Puerto Varas Chile
Valparaiso och Viña Del Mar
(Foton ovan: Loïc Mermilliod) Chile har en extremt lång kust och därför mycket varierande natur och städer. Knappt två timmar med bil från Santiago ligger...
Läs mer om Valparaiso och Viña Del Mar
Atacama Chile
Atacamaöknen
Guldgnistrande öken, blå himmel, vitt salt och rosa flamingos. Vackra Atacamaöknen bländar besökaren med sina färger och sin fantastiska natur. Atacama ligger på hög höjd...
Läs mer om Atacamaöknen

Resor till

Vandra i Patagonien
Vandra i Patagonien
Vi skräddarsyr din unika drömresa med vandring i Patagonien. Kontakta våra personliga reserådgivare för ett kostnadsfritt reseförslag!
Statyer på Påskön
Påskön och Chile
Res på en innehållsrik skräddarsydd resa till Påskön med allt bokat i förväg. Våra personliga reseplanerare skapar en unik drömresa helt efter dina drömmar och önskemål.
Bergskedja i Patagonien
Patagonien och Eldslandet
En helt fantastisk resa till Patagonien och Eldslandet med bra pris lågsäsong till de trevliga och natursköna städerna Ushuaia och Calafate. Dessutom får du se tangons huvudstad Buenos Aires på köpet.
Skräddarsydd resa till Patagonien och Torres del Paine
Patagonien de luxe
Unna dig det bästa och njut av tillvaron i det mest spektakulära landskap Patagonien kan erbjuda. Bo några dagar på ett högklassigt hotell mitt i nationalparken Torres del Paine.
Puma i Patagonien Chile
Pumaresa till Patagonien
Det finns få resor som är mer spännande att åka på än en pumaresa till Patagonien.
Stadsbild från Sydamerika
Chile, Argentina och Brasilien
Rundresa Chile, Argentina och Brasilien. Mycket innehållsrik resa med bland annat en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Vinresa med Sydamerikaexperten
Vinresa
Sydamerikaexperten skräddarsyr specialresor med vin som tema, eller vanliga rundresor på egen hand där förbokade besök på vingårdar ingår. På många ställen går det också att boka övernattning på vingårdarna.
Lantbruksresa med Sydamerikaexperten
Lantbruksresa
Sydamerikaexperten har med framgång genom årens lopp arrangerat många lantbruksresor, bland annat för Lantmännen och Jordbruksverket.
Torres del Paine
Torres del Paine, Calafates glaciärer och Buenos Aires
Resa till Patagonien i både Argentina och Chile med Calafates glaciärer, Chiles vackra nationalpark Torres del Paine och Buenos Aires.
Kryssning i Patagonien
Det bästa sättet att uppleva Patagonien och Eldslandet är med Australis högklassiska kryssningar.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN