Chat with us, powered by LiveChat
Santiago de Chile

Vid foten av Andernas snötäckta toppar ligger Chiles huvudstad Santiago. Det är en modern stad där glasade skyskrapor samsas med pampiga koloniala byggnader.

Staden har en härlig mix av gammalt och nytt, med en europeisk touch. Många av stadsdelarna lockar flanören med mysiga caféer, restauranger och affärer. Maten är oftast mycket vällagad och vinet är som bekant i världsklass.

En stadsrundtur är ett måste för att få se det man bör se, och för att få berättat om stadens och landets spännande, men i många fall väldigt mörka historia. De gamla kvarteren med koloniala byggnader besöks, liksom presidentpalatset Moneda. Det senare har en viktig plats i Chiles tragiska historia av militärkupper. Santa Lucia Hill var den plats där staden så tidigt som 1541 först grundades, och från San Cristobal Hill har man en fantastisk vy över staden med Anderna som bakgrund. Där finns också en stor staty av Jungfru Maria som vakar över Santiago.

I Santiago finns en mängd muséer att besöka. Några av de mest populära är the Museum of Pre-Columbian Art och Enoteca Wine Museum där man kan gå på vinprovning.

Central Market kan tyckas vara lite turistisk, men det är mysigt att strosa runt där och titta på vad som säljs och restaurangerna erbjuder bra chilensk mat.

Santiago ligger mycket bra till för resor i stora delar av centrala Chile. Det går lätt att ta sig runt, och det finns många mycket olika besöksmål. På mindre än ett par timmars bilresa kan man ta sig till stränder, skidorter eller vingårdar.

Santiago de Chile
(Foto: Mauro Mora)

Västerut ligger Stilla Havet. Här finns många både större och mindre städer som är väl värda ett besök. Österut finns det flera skidorter, som till exempel Valle Nevado och Portillo. Skidorterna besöks lämpligast från juni till oktober. I den centrala dalen runt staden återfinns några av världens bästa vinproducenter. Flera av dem har öppet för besökare, både över dagen eller med övernattning.

Bara ungefär en timmes resa med bil från Santiago ligger Cajón del Maipo. Den naturintresserade kan här vandra, bada i varma källor eller upptäcka Anderna från hästryggen.

För den som vill kombinera Chile med Argentina, så går det dagligen bussar från Santiago över Anderna till Mendoza i Argentina. Det gäller dock att vara lite uppmärksam på väderprognoserna vintertid eftersom vägarna kan bli svårframkomliga vid snöfall.

Klimatet är behagligt medelhavsklimat. Det är sommar mellan november och mars och det är då torrt och varmt. Under vintern som är mellan juni och augusti är det oftast sparsamt med regn och runt 15 grader. Det kan dock bli betydligt kallare, och till och med komma snö i mer låglänta områden.

Andra resmål i

Kap Horn
Kap Horn
Hästar i Torres del Paine, Chile
Torres del Paine
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875