Chat with us, powered by LiveChat
Costa Rica, Santa Teresa

(Foto ovan Carlos Manich) 

Surfparadiset Santa Teresa är fortfarande en liten by vid en av de vackraste stränderna i Costa Rica, och har på senare år blivit stranden dit ALLA vill åka.  Santa Teresa ligger på Nicoyahalvön, cirka 15 mil fågelvägen från San José.

Trots sin litenhet är Santa Teresa välkänt för att ha en av de bästa surfstränderna i Costa Rica, med surfvågor som passar både de allra mest erfarna och nybörjare. Högsta vågorna finns under regnperioden från maj till december.

I trakten finns många vackra stränder med vit sand för strandälskarna. Här finns också andra aktiviteter som att vandra, cykla mellan stränderna, rida, kitesurfing, dyka och snorkla samt djuphavsfiske. Ett besök i närliggande Cabo Blanco naturreservat rekommenderas för fågelskådare.

Normalt så är snabbaste vägen till huvudstaden San José via Puntarenas med en timmes bilfärja mellan Paquera och Puntaarenas. Bilfärjan kan vara lite oberäknelig så om man ska passa tiden till flyget hem så är det bra att ha god marginal.  Det finns också möjlighet att flyga inrikesflyg från närliggande Tambor flygplats.

Vi rekommenderar boende på Latitude 10 Resort, Banana Beach Bungalow och Playa Cielo Resort.

Mer om resor till Costa Rica kan du läsa här

Andra resmål i

Playa Samara, Costa Rica
Playa Samara
Corcovado, Costa Rica
Corcovado
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875