Chat with us, powered by LiveChat
San Josedalen, Costa Rica

Costa Ricas trevliga huvudstad San José ligger på 1 100 meters höjd, och är omgiven av vulkaner och kaffeodlingar. Redan längs med vägen från flygplatsen och in till staden ser man kaffeodlingar som enligt många ger de bästa bönorna i världen. Staden ligger nästan mitt i landet i en bördig dal. Gatorna, calles som det heter på spanska, går från norr till söder. Avenyerna, avenidas, går från öst till väst. Den centrala avenyn är en gågata. De avenyer som ligger norr om den har alla ojämna nummer och de som ligger söder om den har jämna nummer.

I de centrala delarna av staden hittar man torgen, parkerna och muséet. Hotell och restauranger finns ofta i renoverade gamla hus i stadsdelarna Ottoya och Barrio Amon.

Det bästa nöjeslivet finns i stadsdelen San Pedro.

Mycket folk minglar på ett behagligt sätt längs Avenida Central, Mercado och Plaza de la Cultura. Numera är de centrala gatorna avstängda för biltrafik och det är en fröjd att uppleva folkvimlet på gågatorna. Det är mysigt att gå runt och titta på alla fruktförsäljare, caféer och försäljare som håller till längs gatorna. Här finns också flera vackra gamla kyrkor, och många välskötta parker att strosa runt i. Varför inte börja i till exempel fjärilsträdgården, Spirogyra Butterfly Garden? Här kan man både gå omkring och beskåda alla de färgglada fjärilarna och sitta på caféet och njuta av dem.

De närliggande städerna Alajuela, Heredia och Cartago har historiska inslag.

San Jose, Costa Rica

Vidare från San José
Från San José går landsvägen mot Atlantkusten parallellt med den legendariska järnväg som för drygt 100 år sedan i praktiken ledde till det ekonomiska genombrottet för kaffe- och bananlandet Costa Rica. Landsvägen går först rakt genom Braulio Carillo nationalpark, som är en moln-regnskog, och fortsätter sedan genom bananplantager innan den når den karibiska kusten och hamnstaden Puerto Limón. Söderut från Puerto Limón ligger ett antal attraktiva byar befolkade av i huvudsak ättlingar till jamaicaner som talar kreol-engelska. I Cahuitas nationalpark och i Puerto Viejo finns några av de vackraste palmstränderna i världen. Sanden är vitare här eftersom den består av koraller och snäckor. Medeltemperaturen är 28 grader. Området skiljer sig väsentligt från övriga Costa Rica eftersom det karibiska arvet dominerar. Här spelas reggaemusik och maten är karibien-influerad. Den karibiska kusten är mindre exploaterad än Stillahavskusten. Playa Chiquita och Manzanillo är lämpliga för att snorkla.

Här nära gränsen till Panama bor också en del av Costa Ricas få kvarvarande indianer, Bri-bri.

Guanacaste
Den nordvästra provinsen Guanacaste är den torraste delen av landet och ett populärt resmål för soldyrkare. De många olika stränderna har var för sig sin egen stil.

Playa Tamarindo har flera fina hotell medan Playa Brasilito med flera andra stränder inte har så många hotell. Playa Flamingos vita sand attraherar besökare liksom dess fiskemöjligheter.

Mer om resor till Costa Rica kan du läsa här

Andra resmål i

Playa Samara, Costa Rica
Playa Samara
Costa Rica, Santa Teresa
Santa Teresa
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875