Chat with us, powered by LiveChat

San Andrés och Providencia

San Andre, Colombia

Den underbart vackra ögruppen San Andrés ligger 70 mil från fastlandet i nordvästlig riktning betydligt närmare Nicaragua än Colombia. De största och mest kända öarna är San Andrés och Providencia. Turkost vatten och vita mjöliga stränder gör öarna till paradisiska ställen att koppla av på i karibisk miljö.

San Andrés är den ö som är mest befolkad. Här finns ett stort antal restauranger och en hel del butiker. På kvällarna kan man lyssna på reggae samt äta nyfångad fisk i hamnområdet.

Providencia är en mindre ö med ett mycket begränsat utbud av restauranger och butiker. Denna ö är dock som gjord för att koppla av på samt njuta av sol, bad och natur.

Förhållandena är perfekta för dykning och snorkling då världens tredje största korallrev finns här. Vattnet är så klart att man till och med kan se fiskarna utan att behöva vara under vattenytan.

Eftersom den colombianska valutan gäller här, är öarna billigare än många av de andra karibiska öarna. Dessutom är de ännu inte lika påverkade av turismen. Hotellen är små och personliga och det är ännu inte så många som har hittat hit. Öarna är också skattefria.

Mellan San Andres och Providencia åker man med flyg och resan tar cirka 20 minuter.

Cayo Cangrejo, Colombia
Foto av Sergio Jara 

Andra resmål i

Cartagena, Colombia
Cartagena och Tayrona
Bogota, Colombia
Bogota
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875