fbpx
San Andre, Colombia

San Andrés och Providencia

Den underbart vackra ögruppen San Andrés ligger 70 mil från fastlandet i nordvästlig riktning betydligt närmare Nicaragua än Colombia. De största och mest kända öarna är San Andrés och Providencia. Turkost vatten och vita mjöliga stränder gör öarna till paradisiska ställen att koppla av på i karibisk miljö.

San Andrés är den ö som är mest befolkad. Här finns ett stort antal restauranger och en hel del butiker. På kvällarna kan man lyssna på reggae samt äta nyfångad fisk i hamnområdet.

Providencia är en mindre ö med ett mycket begränsat utbud av restauranger och butiker. Denna ö är dock som gjord för att koppla av på samt njuta av sol, bad och natur.

Förhållandena är perfekta för dykning och snorkling då världens tredje största korallrev finns här. Vattnet är så klart att man till och med kan se fiskarna utan att behöva vara under vattenytan.

Eftersom den colombianska valutan gäller här, är öarna billigare än många av de andra karibiska öarna. Dessutom är de ännu inte så påverkade av turismen. Hotellen är små och personliga och det är ännu inte så många som har hittat hit. Öarna är också skattefria.

Mellan San Andres och Providencia åker man med flyg och resan tar cirka 20 minuter.

Cayo Cangrejo, Colombia
Foto av Sergio Jara 

Resmål i Colombia

Bogota

Bogota

I Santa Fé de Bogotá, som är det kompletta namnet på huvudstaden, kan hela den…
Cartagena och San Andres

Cartagena och San Andres

(Foto ovan: Ricardo Gomez Angel) Cartagena har femhundra års händelserik historia som gör staden till en…
San Andrés och Providencia

San Andrés och Providencia

Den underbart vackra ögruppen San Andrés ligger 70 mil från fastlandet i nordvästlig riktning betydligt…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.