San Andrés och Providencia

San Andre Colombia

Den underbart vackra ögruppen San Andrés ligger 70 mil från fastlandet i nordvästlig riktning betydligt närmare Nicaragua än Colombia. De största och mest kända öarna är San Andrés och Providencia. Turkost vatten och vita mjöliga stränder gör öarna till paradisiska ställen att koppla av på i karibisk miljö.

San Andrés är den ö som är mest befolkad. Här finns ett stort antal restauranger och en hel del butiker. På kvällarna kan man lyssna på reggae samt äta nyfångad fisk i hamnområdet.

Providencia är en mindre ö med ett mycket begränsat utbud av restauranger och butiker. Denna ö är dock som gjord för att koppla av på samt njuta av sol, bad och natur.

Förhållandena är perfekta för dykning och snorkling då världens tredje största korallrev finns här. Vattnet är så klart att man till och med kan se fiskarna utan att behöva vara under vattenytan.

Eftersom den colombianska valutan gäller här, är öarna billigare än många av de andra karibiska öarna. Dessutom är de ännu inte lika påverkade av turismen. Hotellen är små och personliga och det är ännu inte så många som har hittat hit. Öarna är också skattefria.

Mellan San Andres och Providencia åker man med flyg och resan tar cirka 20 minuter.

Cayo Cangrejo Colombia
Foto av Sergio Jara 

Andra resmål i

Cartagena Colombia
Cartagena och Tayrona
(Foto ovan: Ricardo Gomez Angel) Cartagena har femhundra års händelserik historia som gör staden till en intressant plats att besöka. De pittoreska gatorna i gammal kolonial...
Läs mer om Cartagena och Tayrona ››
Bogota Colombia
Bogota
I Santa Fé de Bogotá, som är det kompletta namnet på huvudstaden, kan hela den märkliga colombianska kulturella och etniska blandningen upplevas på nära håll....
Läs mer om Bogota ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN