Chat with us, powered by LiveChat
Menu
Menu
Salta, Argentina

Salta

Foto ovan Agustín Lautaro.

Öken, vingårdar och indianer. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda och spännande Argentina.

I nordvästra Argentina ligger Salta. Denna del av landet är mycket olik övriga Argentina och påminner i mycket om Peru och Bolivia, både landskaps- och befolkningsmässigt. Här finns till exempel landets största indianbefolkning.

Salta utgör en mycket bra bas för att utforska den nordvästra delen av landet. Staden i sig bör ges någon dag eller två men i området kan man mycket väl stanna upp till en vecka.

Här finns många vackra och välbevarade byggnader från kolonialtiden och torget är ett av de vackraste i hela Argentina. Det finns också många intressanta museum att besöka eller varför inte lyssna till folkmusiken som spelas live på många ställen. En tur upp till utsiktsplatsen Cerro San Bernardo ger en fantastisk vy över staden och dess omgivningar.

Landskapet i området är skiftande. Det går att göra dagsturer från Salta och uppleva öken som påminner om den i Arizona, USA ena dagen och molnregnskog med exotiska fåglar nästa dag.

Salta, Argentina
Foto av Jorge Adrian Castro

En av de stora attraktionerna med utgångspunkt från Salta är Tren A Las Nubes – Molntåget. Det går upp till en höjd av 4200 meter över havet och passerar bland annat över en 64 meter hög och 224 meter lång viadukt över en ökenkanjon. Turen går vissa utvalda dagar och tar 15 timmar. Det går att åka tåg ena vägen bil tillbaka. Naturen längs vägen är mäktig och vyerna fantastiska.

Det är mycket populärt att hyra en bil i Salta för att sedan köra runt och upptäcka denna – än så länge – lite okända del av Argentina. Det går också flera mycket bra turistbussar som åker mellan de större städerna.

Söder om Salta ligger Cafayate som är en populär sommardestination. Den vackra koloniala byn omges av vingårdar och vissa hävdar att Argentinas bästa vita viner kommer härifrån. I området finns också fantastiska stenformationer i olika färger.

Vill man unna sig det där lilla extra rekommenderar vi boende två nätter på Patios de Cafayate.

Resmål i Argentina

Bariloche

Bariloche

Foto ovan Delfina Iacub. Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien…
Buenos Aires

Buenos Aires

Foto ovan Sander Crombach. Tango, saftiga biffar, fotboll, Evita, caféer, vin, Pampas, nöjen, arkitektur, shopping, kultur……
Calafate

Calafate

Foto ovan Pablo Bugani. Det otroligt natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga.…
Mendoza

Mendoza

Som en grön oas i ett annars mycket torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna…
Puerto iguazú

Puerto iguazú

Foto ovan Gábor Sz.. Att stå ovanför Garganta del Diablos (djävulens strupe) drygt 80 meter höga…
Salta

Salta

Foto ovan Agustín Lautaro. Öken, vingårdar och indianer. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda…
Ushuaia

Ushuaia

Så långt söderut som man kan komma i Argentina ligger Ushuaia. Det är världens sydligaste…
Valdeshalvön

Valdeshalvön

Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och ingen annanstans i världen finns…