Salta Argentina

Foto ovan Agustín Lautaro.

Indianer, vingårdar, öken. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda och spännande Argentina.

Salta ligger i nordvästra Argentina. Den delen av landet är mycket olik övriga Argentina och påminner mer om Peru och Bolivia, både landskaps- och befolkningsmässigt. Här finns till exempel Argentinas största indianbefolkning.

Salta är en bra bas för besök och rundresor i den nordvästra Argentina. Staden i sig bör ges någon dag eller två, men i området kan man mycket väl stanna en vecka.

Här finns många vackra och välbevarade byggnader från kolonialtiden och torget är ett av de vackraste i hela Argentina. Det finns också många intressanta museer att besöka, eller varför inte lyssna till folkmusik som spelas live på många ställen. En tur upp till utsiktsplatsen Cerro San Bernardo ger en fin vy över staden och omgivningarna.

Landskapet är skiftande. Det går att göra dagsturer från Salta och uppleva öken som påminner om Arizona i USA ena dagen och vandra i molnregnskog med exotiska fåglar nästa dag.

Salta, Argentina
Foto av Jorge Adrian Castro

En av de stora attraktionerna med utgångspunkt i Salta är Tren A Las Nubes, Molntåget som går till viadukten La Polvorilla. Tåget stiger till en höjd av 4 200 meter över havet. La Polvorilla är en viadukt som är 64 meter hög och 224 meter lång över den vackra ökenkanjonen. Numera så åker man bil genom det spektakulära landskapet i 17 mil till San Antonio de los Cobres där själva tågresan startar. Naturen längs vägen är mäktig och vyerna fantastiska.

Det är mycket populärt att hyra en bil i Salta för att köra runt och upptäcka denna, än så länge, lite okända del av Argentina. Det finns också flera bra turistbussar som åker mellan de större städerna.

Söder om Salta ligger Cafayate som är en populär sommardestination. Den vackra koloniala byn omges av vingårdar och vissa hävdar att Argentinas bästa vita viner kommer härifrån. I området finns också fantastiska stenformationer i olika färger.

Vill man unna sig det där lilla extra rekommenderar vi boende två nätter på Patios de Cafayate.

Andra resmål i

Pingviner Valdes argentina
Valdeshalvön
Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och saknar motstycke någonstans i världen. Magellanpingviner lever tillsammans med bl a valar, sjöelefanter och sälar,...
Läs mer om Valdeshalvön
Ushuaia Argentina
Ushuaia
Ushuaia ligger så långt söderut som man kan komma i Argentina. Det är rent av världens sydligaste stad. Här möter Anderna havet, och den äventyrslystne...
Läs mer om Ushuaia
Mendoza Argentina
Mendoza
Som en grön oas i ett torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna tronar i bakgrunden. Mendoza är framför allt känd för alla sina vingårdar...
Läs mer om Mendoza
Calafate
Calafate
Foto ovan Pablo Bugani. Natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga. I Patagonien finns det största glaciärområdet utanför polerna, tillsammans med vackra bergsformationer,...
Läs mer om Calafate
Buenos Aires Argentina
Buenos Aires
Foto ovan Sander Crombach. Tango, fotboll, Evita, caféer, saftiga biffar, vin, kultur, nöjen, arkitektur, shopping, Pampas… Buenos Aires har ingen enstaka stor turistdragande sevärdhet som man...
Läs mer om Buenos Aires
San Carlos de Bariloche Argentina
Bariloche
Foto ovan Delfina Iacub. Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien påminner om ädelstenar som gnistrar i solen. Den här delen...
Läs mer om Bariloche

Resor till

Vandring Miraklet i Anderna
Miraklet i Anderna
En fantastisk hikingtur (eller ridtur) i Andernas vackra landskap till platsen där det uruguayanska rugbylagets flygplan kraschade 1972.
Bergskedja i Patagonien
Patagonien och Eldslandet
En helt fantastisk resa till Patagonien och Eldslandet med bra pris lågsäsong till de trevliga och natursköna städerna Ushuaia och Calafate. Dessutom får du se tangons huvudstad Buenos Aires på köpet.
Skräddarsydd resa till Patagonien och Torres del Paine
Patagonien de luxe
Unna dig det bästa och njut av tillvaron i det mest spektakulära landskap Patagonien kan erbjuda. Bo några dagar på ett högklassigt hotell mitt i nationalparken Torres del Paine.
Machu Picchu
Machu Picchu, Iguazú-fallen och Rio de Janeiro
Vi kan nu erbjuda en fantastisk skräddarsydd resa till tre av Sydamerikas verkliga höjdpunkter. Vi kombinerar de båda underverken i Machu Picchu i Peru och Kristusstatyn i Rio de Janeiro och dessutom med fantastiska Iguazú-fallen, som är utsett till ett av världens sju naturunderverk.
Tango i Buenos Aires
Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro
Ett skräddarsytt reseförslag där du kombinerar sevärdheterna i Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro.
Stadsbild från Sydamerika
Chile, Argentina och Brasilien
Rundresa Chile, Argentina och Brasilien. Mycket innehållsrik resa med bland annat en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Vinresa med Sydamerikaexperten
Vinresa
Sydamerikaexperten skräddarsyr specialresor med vin som tema, eller vanliga rundresor på egen hand där förbokade besök på vingårdar ingår. På många ställen går det också att boka övernattning på vingårdarna.
Lantbruksresa med Sydamerikaexperten
Lantbruksresa
Sydamerikaexperten har med framgång genom årens lopp arrangerat många lantbruksresor, bland annat för Lantmännen och Jordbruksverket.
Torres del Paine
Torres del Paine, Calafates glaciärer och Buenos Aires
Resa till Patagonien i både Argentina och Chile med Calafates glaciärer, Chiles vackra nationalpark Torres del Paine och Buenos Aires.
Kryssning i Patagonien
Det bästa sättet att uppleva Patagonien och Eldslandet är med Australis högklassiska kryssningar.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN