Chat with us, powered by LiveChat
Salta, Argentina

Foto ovan Agustín Lautaro.

Indianer, vingårdar, öken. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda och spännande Argentina.

Salta ligger i nordvästra Argentina. Den delen av landet är mycket olik övriga Argentina och påminner mer om Peru och Bolivia, både landskaps- och befolkningsmässigt. Här finns till exempel Argentinas största indianbefolkning.

Salta är en bra bas för besök och rundresor i den nordvästra Argentina. Staden i sig bör ges någon dag eller två, men i området kan man mycket väl stanna en vecka.

Här finns många vackra och välbevarade byggnader från kolonialtiden och torget är ett av de vackraste i hela Argentina. Det finns också många intressanta museer att besöka, eller varför inte lyssna till folkmusik som spelas live på många ställen. En tur upp till utsiktsplatsen Cerro San Bernardo ger en fin vy över staden och omgivningarna.

Landskapet är skiftande. Det går att göra dagsturer från Salta och uppleva öken som påminner om Arizona i USA ena dagen och vandra i molnregnskog med exotiska fåglar nästa dag.

Foto från Argenta, Salta av Jorge Adrian Castro
Foto av Jorge Adrian Castro

En av de stora attraktionerna med utgångspunkt i Salta är Tren A Las Nubes, Molntåget som går till viadukten La Polvorilla. Tåget stiger till en höjd av 4 200 meter över havet. La Polvorilla är en viadukt som är 64 meter hög och 224 meter lång över den vackra ökenkanjonen. Numera så åker man bil genom det spektakulära landskapet i 17 mil till San Antonio de los Cobres där själva tågresan startar. Naturen längs vägen är mäktig och vyerna fantastiska.

Det är mycket populärt att hyra en bil i Salta för att köra runt och upptäcka denna, än så länge, lite okända del av Argentina. Det finns också flera bra turistbussar som åker mellan de större städerna.

Söder om Salta ligger Cafayate som är en populär sommardestination. Den vackra koloniala byn omges av vingårdar och vissa hävdar att Argentinas bästa vita viner kommer härifrån. I området finns också fantastiska stenformationer i olika färger.

Vill man unna sig det där lilla extra rekommenderar vi boende två nätter på Patios de Cafayate.

Andra resmål i

Pingviner, Valdes, argentina
Valdeshalvön
Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och saknar motstycke någonstans i världen. Magellanpingviner lever tillsammans med bl a valar, sjöelefanter och sälar,...
Läs mer om Valdeshalvön ››
Ushuaia, Argentina
Ushuaia
Ushuaia ligger så långt söderut som man kan komma i Argentina. Det är rent av världens sydligaste stad. Här möter Anderna havet, och den äventyrslystne...
Läs mer om Ushuaia ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN