Det var de naturliga reven utanför staden som gav den namnet Recife.

Det är en unik och mycket vacker stad ofta kallad Brasiliens Venedig. Den ligger vackert utmed Atlanten, där de tre floderna Capibaribe, Beberibe och Tejipo flyter ut i havet. Det finns totalt 49 broar i staden som binder samman de olika stadsdelarna. En av broarna är bron Mauricio de Nassau, som är Latinamerikas äldsta bro och byggd 1643 av de holländare, som några år tidigare invaderat staden.

Bild från gamla stan i Recife, Brasilien

I mitten av 1900-talet växte Recife söderut, och de flesta besökarna väljer numera att bo i Boa Viagem. Här finns en strand, trevlig atmosfär och många bra hotell.

Recife har sin egen typ av karneval. Den stora händelsen är morgontuppen – Galo da madrugada, där mer cirka en och en halv miljon frevo-dansare samlas på broar, vägar och på båtar för att se den enorma tuppen. Frevo är den i området mycket populära och energiskt sjudande musikstilen.

Recife ligger 80 mil från Fortaleza, 84 mil från Salvador samt 236 mil från Rio de Janeiro.

Strandbild utanför Recife i Brasilien

Porto de Galinhas
Porto de Galinhas är en i ögonfallande vacker plats, där byn är brasilianskt mysig och charmig. Porto de Galinhas ligger sju mil söder om Recife och det är en enda lång kustremsa bestående av vackra stränder, som sedan fortsätter långt söder om Porto de Galinhas.

Porto de Galinhas har alltid ansetts vara en av Brasiliens absolut vackraste stränder p g a sitt klara, varma vatten och de vita stränderna med gröna kokospalmer. Trots närheten till Recife, så var Porto de Galinhas fram tills vägen asfalterades på 1990-talet en isolerad fiskeby. Nu är det ett drömresmål för alla som söker bad och avkoppling. Nu finns här allt från enkla pousador till de allra mest exklusiva hotellen. Byn i Porto de Galinhas är själva centrum med den tillhörande tolv kilometer långa stranden. Fiskarna med sina karaktäriska fiskebåtar transporterar besökarna ut till de naturliga poolerna, dit färgglada fiskar kommer fram och äter direkt ur handen. Lite norr om Porto de Galinhas ligger stränderna Muro Alto och Praia do Cupe. Söder om Porto de Galinhas är Cacimbas den mest attraktiva stranden med rev och grottor. Namnet Porto de Galinhas (hönornas hamn) härstammar från den tid då det smugglades in slavar i Brasilien. Porto de Galinhas var en av smugglarnas favoritplatser och höna var kodnamnet som användes för slav.

För de som önskar boende av högsta klass rekommenderas Nannai Beach Resort.

Olinda
Med alla vackra gamla välbevarade hus, kyrkor och kloster på kullarna i barock och kolonial stil på Olindas kullar och trånga gränder, så togs Olinda tidigt med på Unescos världsarvslista. Det är en egen stad med 400 000 invånare, grundad av Duarte Coelho Pereira redan 1535.

Ofta är det svårt att se var Recife slutar och Olinda tar vid. Olinda betyder vacker och det är enkelt att förstå var namnet kommer ifrån. Det är en fantastisk utsikt från Olindas höjder ut över det färggranna ofta grönaktiga vattnet.

Det är ett måste att vandra runt i den äldre delen av Olinda bland alla historiska byggnader och arkitektoniska mästerverk från femton, sexton och sjuttonhundratalet. Passa på att besöka Sao Bento klostret från 1500-talet.

Karnevalen i Olinda är vida känd i Brasilien för sina stora dockfigurer och brukar hålla till kring gatan Rua Amporo. Gatan är en bra utgångspunkt för att starta besöket i Olinda.

Medeltemperaturen i Olinda är 30 grader.

Utsikt mot Recife, Brasilien

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Förberedelserna för karnevalerna i Brasilien pågår hela året. Karneval är den stora högtiden före fastan och infaller alltid 40 dagar före påsk (carneval där carne betyder kött).
Läs mer om Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om...
Läs mer om Amazon Lodge
Amazonas Brasilien
Amazonas Brasilien
Amazonas är namnet på dels världen största regnskog, dels på floden, samt även namnet på delstaten som Manaus ligger i. Regnskogen sträcker sig över sju...
Läs mer om Amazonas Brasilien
Bild över Sao Paulo i Brasilien
Sao Paulo
Sao Paulo är en jättestad, en av världens absolut största städer. Själva staden Sao Paulo har 10,8 miljoner invånare och ligger åtta mil från kusten....
Läs mer om Sao Paulo
Bild från den gamla stadsdelen av Salvador i Brasilien
Salvador
Den historiska staden Salvador är den stad i Brasilien som är mest annorlunda – och har mest livsglädje. Salvador är mycket rik på kulturella upplevelser...
Läs mer om Salvador
Rio i skymningsljus
Rio de Janeiro
Många anser att Rio de Janeiro är en av de vackraste städerna på jorden. Det sägs att Gud skapade jorden på sex dagar och den...
Läs mer om Rio de Janeiro

Resor till

Machu Picchu
Machu Picchu och Rio de Janeiro
Både Peru och Brasilien har så mycket att se och är väl värda en egen resa, men för alla dem som vill uppleva Peru och Rio på samma resa så erbjuder Sydamerikaexperten en 11-dagars drömresa.
Machu Picchu
Machu Picchu, Iguazú-fallen och Rio de Janeiro
Vi kan nu erbjuda en fantastisk skräddarsydd resa till tre av Sydamerikas verkliga höjdpunkter. Vi kombinerar de båda underverken i Machu Picchu i Peru och Kristusstatyn i Rio de Janeiro och dessutom med fantastiska Iguazú-fallen, som är utsett till ett av världens sju naturunderverk.
Nyår i Rio de Janeiro
Nyår i Rio de Janeiro
Bästa platsen i hela världen att fira nyår tycker många är vackra Rio de Janeiro. Firandet är känt i hela världen och mer än två miljoner människor samlas på stränderna Copacabana och Ipanema vid midnatt för att fira nyår.
Tango i Buenos Aires
Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro
Ett skräddarsytt reseförslag där du kombinerar sevärdheterna i Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro.
Amazon Eco Lodge
Amazonas och Rio de Janeiro
Kombinera Amazonas regnskog med Rio de Janeiro och upplev ett mycket vackert och orört område av Amazonas!
Jaguar i Pantanal Brasilien
Jaguarresa till Pantanal
Vi åker på safari i Pantanal i Brasilien där vi bor på tre olika platser inne i Pantanal med målsättningen att få se jaguar i vilt tillstånd.
Karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevalen i Rio de Janeiro
Björn Larsson har arranget karnevalsresor till Rio de Janeiro i drygt 25 år. Du kan vara säker på att du får en upplevelse för livet!
Stadsbild från Sydamerika
Chile, Argentina och Brasilien
Rundresa Chile, Argentina och Brasilien. Mycket innehållsrik resa med bland annat en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza.
Iguassu Brasilien
Brasilien Runt
Vi arrangerade Brasilien Runt för första gången 1998 och den har alltid varit mycket uppskattad. Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda!
Fågelskådarresa
Fågelskådarresa
Om du inte skådat i Sydamerika innan så rekommenderar vi en skådarresa till Pantanal i Brasilien med lokala experter. Sydamerikaexperten arrangerar även skräddarsydda resor för skådare till hela Syd- och Centralamerika.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Vinresa med Sydamerikaexperten
Vinresa
Sydamerikaexperten skräddarsyr specialresor med vin som tema, eller vanliga rundresor på egen hand där förbokade besök på vingårdar ingår. På många ställen går det också att boka övernattning på vingårdarna.
Lantbruksresa med Sydamerikaexperten
Lantbruksresa
Sydamerikaexperten har med framgång genom årens lopp arrangerat många lantbruksresor, bland annat för Lantmännen och Jordbruksverket.
Jaguar i Pantanal
Skräddarsydd jaguarsafari
Vi har satt samman tre skräddarsydda reseförslag i olika prisklasser för dig som vill göra en jaguarsafari i Pantanal.
Paradisstrand i Jericoacoara
Amazonas, Lençóis Maranhenses och Jericoacoara
En kombinationsresa med Amazonas regnskog och tre höjdpunkter i nordöstra Brasilien: Lençóis Maranhenses sanddynor, Parnaibadeltat samt den välkända lilla byn Jericoacoara med en av världens vackraste stränder.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN