fbpx
Quito, Ecuador

Quito

Quito ligger vackert inklämd mellan två av Andernas snöklädda toppar, endast 25 km söder om ekvatorn på 2 850 meters höjd.

Läget och de gamla vackra kolonialbyggnaderna gör att staden verkligen lever upp till sitt rykte som en av de vackraste städerna i Sydamerika. Spanjorerna byggde på 1500 och 1600 talen kyrkor, kloster och en mängd andra byggnader som idag klassas som världsarv.

Staden är en modern storstad men har också en fantastisk gammal del, som tar en tillbaka många hundra år i tiden. Den gamla delen är mycket välbevarad och ger en bra bild av hur en spansk 1600-talsstad såg ut. Långt innan spanjorerna kom var dock Quito en metropol och under Inkariket blev det deras norra huvudstad.

Varma dagar och kalla nätter gör att det känns som vår året om i Quito. Njut av vyerna, den koloniala arkitekturen och mysiga restauranger med fantastisk mat.

Eftersom Quito i stort sett ligger på ekvatorn finns det här ett monument över detta, La Mitad del Mundo som betyder Världens mitt. Här är ekvatorn markerad och man kan stå med en fot i norr och en i söder. Det finns ett flertal olika experiment att utföra vilka är både roliga och lärorika att göra. Mitt på ekvatorn fungerar det inte riktigt likadant som man är van vid.

Det är väl värt att stanna en eller två dagar i Quito, men det finns en hel del att göra utanför staden också.

Cotopaxi, Quito, Ecuador
(Foto: César Viteri)

Resmål i Ecuador

Amazonas Ecuador

Amazonas Ecuador

Amazonas är en fantastisk upplevelse som stimulerar alla sinnen. Inte mycket är så avkopplande som…
Anderna

Anderna

Snötäckta vulkantoppar, lamor och alpackor, små sömniga indianbyar. Anderna sträcker sig genom hela Ecuador från…
Galapagosöarna

Galapagosöarna

(Foto ovan: Simon Matzinger) Galapagos är en unik plats. Få platser har ett sådant skimmer…
Quito

Quito

Quito ligger vackert inklämd mellan två av Andernas snöklädda toppar, endast 25 km söder om…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.