Chat with us, powered by LiveChat
Quito, Ecuador

Quito ligger vackert inklämd mellan två av Andernas snöklädda toppar, endast 25 km söder om ekvatorn på 2 850 meters höjd.

Läget och de gamla vackra kolonialbyggnaderna gör att staden verkligen lever upp till sitt rykte som en av de vackraste städerna i Sydamerika. Spanjorerna byggde på 1500 och 1600 talen kyrkor, kloster och en mängd andra byggnader som idag klassas som världsarv.

Staden är en modern storstad men har också en fantastisk gammal del, som tar en tillbaka många hundra år i tiden. Den gamla delen är mycket välbevarad och ger en bra bild av hur en spansk 1600-talsstad såg ut. Långt innan spanjorerna kom var dock Quito en metropol och under Inkariket blev det deras norra huvudstad.

Varma dagar och kalla nätter gör att det känns som vår året om i Quito. Njut av vyerna, den koloniala arkitekturen och mysiga restauranger med fantastisk mat.

Eftersom Quito i stort sett ligger på ekvatorn finns det här ett monument över detta, La Mitad del Mundo som betyder Världens mitt. Här är ekvatorn markerad och man kan stå med en fot i norr och en i söder. Det finns ett flertal olika experiment att utföra vilka är både roliga och lärorika att göra. Mitt på ekvatorn fungerar det inte riktigt likadant som man är van vid.

Det är väl värt att stanna en eller två dagar i Quito, men det finns en hel del att göra utanför staden också.

Cotopaxi, Quito, Ecuador
(Foto: César Viteri)

Andra resmål i

Galapagosöarna
Anderna, Ecuador
Anderna
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875