Quito Ecuador

Quito ligger vackert inklämd mellan två av Andernas snöklädda toppar, endast 25 km söder om ekvatorn på 2 850 meters höjd.

Läget och de gamla vackra kolonialbyggnaderna gör att staden verkligen lever upp till sitt rykte som en av de vackraste städerna i Sydamerika. Spanjorerna byggde på 1500 och 1600 talen kyrkor, kloster och en mängd andra byggnader som idag klassas som världsarv.

Staden är en modern storstad men har också en fantastisk gammal del, som tar en tillbaka många hundra år i tiden. Den gamla delen är mycket välbevarad och ger en bra bild av hur en spansk 1600-talsstad såg ut. Långt innan spanjorerna kom var dock Quito en metropol och under Inkariket blev det deras norra huvudstad.

Varma dagar och kalla nätter gör att det känns som vår året om i Quito. Njut av vyerna, den koloniala arkitekturen och mysiga restauranger med fantastisk mat.

Eftersom Quito i stort sett ligger på ekvatorn finns det här ett monument över detta, La Mitad del Mundo som betyder Världens mitt. Här är ekvatorn markerad och man kan stå med en fot i norr och en i söder. Det finns ett flertal olika experiment att utföra vilka är både roliga och lärorika att göra. Mitt på ekvatorn fungerar det inte riktigt likadant som man är van vid.

Det är väl värt att stanna en eller två dagar i Quito, men det finns en hel del att göra utanför staden också.

Cotopaxi, Quito, Ecuador
(Foto: César Viteri)

Andra resmål i

Galapagos Ecuador
Galapagosöarna
(Foto ovan: Simon Matzinger) Galapagos är en unik plats. Få platser har ett sådant skimmer runt sig som Galapagos har. Det är en sagolik plats...
Läs mer om Galapagosöarna
Anderna Ecuador
Anderna
Snötäckta vulkantoppar, lamor och alpackor, små sömniga indianbyar. Anderna sträcker sig genom hela Ecuador från norr till söder och bjuder på mängder av äventyr och...
Läs mer om Anderna
Amazonas Ecuador
Amazonas Ecuador
Amazonas är en fantastisk upplevelse som stimulerar alla sinnen. Inte mycket är så avkopplande som att glida fram på floden med den frodiga skogen runt...
Läs mer om Amazonas Ecuador

Resor till

Galapagosöarna
Ö-hoppning på Galapagosöarna
Upplev Galapagosöarnas underbara värld med ett välplanerat ö-hoppningsprogram. Du bor bekvämt på ditt hotell och åker smidigt med modern motorbåt mellan öarna Santa Cruz, Floreana och Isabela.
Machu Picchu
Machu Picchu och Galapagos
Upplev Machu Picchu och Galapagos - två av Sydamerikas absoluta höjdpunkter på en och samma skräddarsydda resa.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Kryssning bland Galapagosöarna
En kryssning bland Galapagosöarna är fylld av upplevelser och är verkligen ett minne för livet där du får uppleva det unika djurlivet.
Silver Origin Exklusivt kryssningsfartyg som kryssar på Galapagosöarna
Galapagos med Silver Origin
Fartyget erbjuder en av dom mest exklusiva kryssningsupplevlelser du kan tänka dig. Fartyget har endast sviter, fördelade på 8 olika kategorier, där även den minsta sviten är 30 kvm stor med en 7 kvm stor privat veranda.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN