Chat with us, powered by LiveChat
Puno som ligger vid Titicacasjöns strand i Peru

Puno som ligger vid Titicacasjöns strand är folkmusikens huvudstad i Peru. Puno är också känd för sina fina hantverk tillverkade i keramik eller av Alpaca-ull. Själva staden ser man till fots eller från en cykeltaxi.

Titicacasjön på 3 800 meters höjd, med indianer i vackra vassbåtar är en oförglömlig upplevelse som är svår att beskriva. Utflykter går att boka till Uros-indianerna och till mer avlägsna ön Taquile. En utflykt till Solön på den bolivianska sidan är ett alternativ att besöka för de som fortsätter till La Paz i Bolivia.

Strax utanför Puno i grannstaden Juliaca finns Sillustanigravarna, en 2 000 år gammal kyrkogård med mycket speciella gravtorn så kallade chullpas. Gravarna byggdes av en av de indiankulturer som bodde här innan Inkafolket enade landet. Gravtornen är alla ovan jord och dörrarna är vända mot öster där solen går upp. De som lades i gravarna blev mumifierade i fosterställning precis som de kom till värden. Från gravområdet har man en fantastisk utsikt över landskapet.

Puno är lämplig som utgångspunkt för att besöka Titicacasjön, Bolivia eller för att resa vidare med buss eller tåg i Anderna till Cusco och Machu Picchu.

Vasbåtsmodell från Puno, i Peru
Foton: Jeison Higuita)

Andra resmål i

Ballestaöarna, Peru
Ballestasöarna
Inristingar, Nazco, Peru
Nazca
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875