Puno som ligger vid Titicacasjöns strand i Peru

Puno som ligger vid Titicacasjöns strand är folkmusikens huvudstad i Peru. Puno är också känd för sina fina hantverk tillverkade i keramik eller av Alpaca-ull. Själva staden ser man till fots eller från en cykeltaxi.

Titicacasjön på 3 800 meters höjd, med indianer i vackra vassbåtar är en oförglömlig upplevelse som är svår att beskriva. Utflykter går att boka till Uros-indianerna och till mer avlägsna ön Taquile. En utflykt till Solön på den bolivianska sidan är ett alternativ att besöka för de som fortsätter till La Paz i Bolivia.

Strax utanför Puno i grannstaden Juliaca finns Sillustanigravarna, en 2 000 år gammal kyrkogård med mycket speciella gravtorn så kallade chullpas. Gravarna byggdes av en av de indiankulturer som bodde här innan Inkafolket enade landet. Gravtornen är alla ovan jord och dörrarna är vända mot öster där solen går upp. De som lades i gravarna blev mumifierade i fosterställning precis som de kom till värden. Från gravområdet har man en fantastisk utsikt över landskapet.

Puno är lämplig som utgångspunkt för att besöka Titicacasjön, Bolivia eller för att resa vidare med buss eller tåg i Anderna till Cusco och Machu Picchu.

Vasbåtsmodell från Puno i Peru
Foton: Jeison Higuita)

Andra resmål i

Ballestaöarna Peru
Ballestasöarna
Cirka 4 timmars bilväg söder om Lima ligger Paracas. Det är en liten fiskeby som i anslutning till den marina nationalparken Paracas. Det är ett...
Läs mer om Ballestasöarna ››
Inristingar Nazco Peru
Nazca
Ett av jordens mysterier är inristningarna i Nazca som upptäcktes i början av 1900-talet. Från marken syns ingenting, men väl uppe i flygplanet syns stora...
Läs mer om Nazca ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN