Puerto Montt, Puerto Varas och Chiloe

Puerto Varas Chile

Sjödistriktet i norra Patagonien bjuder på makalösa scenerier. Snötäckta vulkaner och smaragdgröna sjöar ligger bland majestätiska berg, urgamla skogar och vackra vattenfall. Naturen är ständigt närvarande och bjuder på fantastiska upplevelser. Det finns mycket att göra i området kring Puerto Montt och för dig som vill ha en aktiv semester är detta ett paradis. Här finns mängder av aktiviteter under alla årstider och det svåra är ofta att hinna med allt som står på önskelistan.

Själva staden Puerto Montt är en större hamnstad. De flesta väljer att fortsätta vidare direkt till Puerto Varas och med utgångspunkt därifrån göra utflykter i området. Puerto Montt har dock många mycket bra restauranger som serverar fina fiskrätter och andra läckerheter från havet.

Puerto Varas ligger drygt två mil norr om Puerto Montt. Det är en charmig stad med vackert läge vid sjön Llanquihue och med två vulkaner som vakar över sig. Genom åren har många tyskar invandrat hit och har tillsammans med dagens moderna Chile satt sin prägel på staden. Det är främst sommartid som många åker hit. Då finns en mängd olika aktiviteter att välja på. Sjöar och floder inbjuder till att paddla kanot eller kajak, flugfiska efter regnbåge och forell eller varför inte testa på forsränning i en av de vildare floderna.

Klättring eller vandring vid berg och vulkaner är också populärt och det går till och med att ge sig ut på vandringar till tempererade regnskogar.

Vintertid är det skidåkning som gäller eller bergsklättring för de riktigt adrenalinstinna.

Lake Crossing – Cruce de Lagos
Vill man kombinera Chile med Argentina så är detta ett utmärkt ställe att korsa gränsen på. Från Puerto Varas eller Puerto Montt kan man åka på en fantastisk resa med buss och båt till Bariloche i Argentina. Det är tre båtresor på de vackra sjöarna och däremellan buss på Andernas vindlande vägar. Detta en av de vackraste resorna man kan göra i Patagonien. Det är en mycket smidig resa där bagaget checkas in i förväg och fås igen vid ankomst till hotellet.

Chiloe
En annan spännande utflykt är en tur till ön Chiloé som ligger sydväst om Puerto Montt. Det är en grön, vindpinad och ganska blöt ö med en spännande befolkning och historia. Befolkningen är ett sjöfararfolk. De är självständiga och har utvecklat sin egen historia och kultur, mycket i trots mot de styrande i Santiago.

Chiloé, Chile

Arkitekturen är olik övriga Chile. Husen är oftast mycket färgglada och vid havet buggda på styltor. De många träkyrkorna är mycket speciella och ett signum för ön. Också maten skiljer sig från fastlandet.

På ön har också utvecklats en speciell mycket speciell religion baserad på myter och legender många hundra år tillbaka i tiden. Den är en blandning av lokal religion samt legender och vidskepelser som spanjorerna tog med till Sydamerika. Häxor, spökskepp och en mängd andra karaktärer spelar viktiga roller.

Andra resmål i

Kap Horn
Kap Horn
Mytomspunna Kap Horn eller Cabo de Hornos, som Sydamerikas sydligaste utpost heter på spanska, ligger på ön Isla de Hornos. Här vid Drakes sund, så...
Läs mer om Kap Horn
Hästar i Torres del Paine Chile
Torres del Paine
Torres del Paine är Chiles största och viktigaste nationalpark med naturupplevelser att minnas för livet. På grund av sin popularitet så har mängden besökare som...
Läs mer om Torres del Paine
Punta Arenas Chile
Punta Arenas och Torres del Paine
Fjordar, bukter, isblå glaciärer, vassa bergstoppar och otämjd natur med ett rikt djurliv. Patagonien är otroligt vackert! Här tar Anderna slut och smulas sönder av...
Läs mer om Punta Arenas och Torres del Paine
Puerto Varas Chile
Valparaiso och Viña Del Mar
(Foton ovan: Loïc Mermilliod) Chile har en extremt lång kust och därför mycket varierande natur och städer. Knappt två timmar med bil från Santiago ligger...
Läs mer om Valparaiso och Viña Del Mar
Santiago de Chile
Santiago
Vid foten av Andernas snötäckta toppar ligger Chiles huvudstad Santiago. Det är en modern stad där glasade skyskrapor samsas med pampiga koloniala byggnader. Staden har...
Läs mer om Santiago
Atacama Chile
Atacamaöknen
Guldgnistrande öken, blå himmel, vitt salt och rosa flamingos. Vackra Atacamaöknen bländar besökaren med sina färger och sin fantastiska natur. Atacama ligger på hög höjd...
Läs mer om Atacamaöknen

Resor till

Vandra i Patagonien
Vandra i Patagonien
Vi skräddarsyr din unika drömresa med vandring i Patagonien. Kontakta våra personliga reserådgivare för ett kostnadsfritt reseförslag!
Statyer på Påskön
Påskön och Chile
Res på en innehållsrik skräddarsydd resa till Påskön med allt bokat i förväg. Våra personliga reseplanerare skapar en unik drömresa helt efter dina drömmar och önskemål.
Bergskedja i Patagonien
Patagonien och Eldslandet
En helt fantastisk resa till Patagonien och Eldslandet med bra pris lågsäsong till de trevliga och natursköna städerna Ushuaia och Calafate. Dessutom får du se tangons huvudstad Buenos Aires på köpet.
Skräddarsydd resa till Patagonien och Torres del Paine
Patagonien de luxe
Unna dig det bästa och njut av tillvaron i det mest spektakulära landskap Patagonien kan erbjuda. Bo några dagar på ett högklassigt hotell mitt i nationalparken Torres del Paine.
Puma i Patagonien Chile
Pumaresa till Patagonien
Det finns få resor som är mer spännande att åka på än en pumaresa till Patagonien.
Stadsbild från Sydamerika
Chile, Argentina och Brasilien
Rundresa Chile, Argentina och Brasilien. Mycket innehållsrik resa med bland annat en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Vinresa med Sydamerikaexperten
Vinresa
Sydamerikaexperten skräddarsyr specialresor med vin som tema, eller vanliga rundresor på egen hand där förbokade besök på vingårdar ingår. På många ställen går det också att boka övernattning på vingårdarna.
Lantbruksresa med Sydamerikaexperten
Lantbruksresa
Sydamerikaexperten har med framgång genom årens lopp arrangerat många lantbruksresor, bland annat för Lantmännen och Jordbruksverket.
Torres del Paine
Torres del Paine, Calafates glaciärer och Buenos Aires
Resa till Patagonien i både Argentina och Chile med Calafates glaciärer, Chiles vackra nationalpark Torres del Paine och Buenos Aires.
Kryssning i Patagonien
Det bästa sättet att uppleva Patagonien och Eldslandet är med Australis högklassiska kryssningar.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN