Chat with us, powered by LiveChat

Puerto Montt, Puerto Varas och Chiloe

Puerto Varas, Chile

Sjödistriktet i norra Patagonien bjuder på makalösa scenerier. Snötäckta vulkaner och smaragdgröna sjöar ligger bland majestätiska berg, urgamla skogar och vackra vattenfall. Naturen är ständigt närvarande och bjuder på fantastiska upplevelser. Det finns mycket att göra i området kring Puerto Montt och för dig som vill ha en aktiv semester är detta ett paradis. Här finns mängder av aktiviteter under alla årstider och det svåra är ofta att hinna med allt som står på önskelistan.

Själva staden Puerto Montt är en större hamnstad. De flesta väljer att fortsätta vidare direkt till Puerto Varas och med utgångspunkt därifrån göra utflykter i området. Puerto Montt har dock många mycket bra restauranger som serverar fina fiskrätter och andra läckerheter från havet.

Puerto Varas ligger drygt två mil norr om Puerto Montt. Det är en charmig stad med vackert läge vid sjön Llanquihue och med två vulkaner som vakar över sig. Genom åren har många tyskar invandrat hit och har tillsammans med dagens moderna Chile satt sin prägel på staden. Det är främst sommartid som många åker hit. Då finns en mängd olika aktiviteter att välja på. Sjöar och floder inbjuder till att paddla kanot eller kajak, flugfiska efter regnbåge och forell eller varför inte testa på forsränning i en av de vildare floderna.

Klättring eller vandring vid berg och vulkaner är också populärt och det går till och med att ge sig ut på vandringar till tempererade regnskogar.

Vintertid är det skidåkning som gäller eller bergsklättring för de riktigt adrenalinstinna.

Lake Crossing – Cruce de Lagos
Vill man kombinera Chile med Argentina så är detta ett utmärkt ställe att korsa gränsen på. Från Puerto Varas eller Puerto Montt kan man åka på en fantastisk resa med buss och båt till Bariloche i Argentina. Det är tre båtresor på de vackra sjöarna och däremellan buss på Andernas vindlande vägar. Detta en av de vackraste resorna man kan göra i Patagonien. Det är en mycket smidig resa där bagaget checkas in i förväg och fås igen vid ankomst till hotellet.

Chiloe
En annan spännande utflykt är en tur till ön Chiloé som ligger sydväst om Puerto Montt. Det är en grön, vindpinad och ganska blöt ö med en spännande befolkning och historia. Befolkningen är ett sjöfararfolk. De är självständiga och har utvecklat sin egen historia och kultur, mycket i trots mot de styrande i Santiago.

Chiloé, Chile

Arkitekturen är olik övriga Chile. Husen är oftast mycket färgglada och vid havet buggda på styltor. De många träkyrkorna är mycket speciella och ett signum för ön. Också maten skiljer sig från fastlandet.

På ön har också utvecklats en speciell mycket speciell religion baserad på myter och legender många hundra år tillbaka i tiden. Den är en blandning av lokal religion samt legender och vidskepelser som spanjorerna tog med till Sydamerika. Häxor, spökskepp och en mängd andra karaktärer spelar viktiga roller.

Andra resmål i

Kap Horn
Kap Horn
Hästar i Torres del Paine, Chile
Torres del Paine
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875