Chat with us, powered by LiveChat
I Porto Seguro, Brasilien, finns milslånga vita paradisstränder

Porto Seguro erbjuder fantastiska stränder i kombination med nöje och avkoppling. De milslånga vita stränderna i Porto Seguro och närliggande Arrial d´Ajuda och Trancoso, i kombination med den avslappnade stämningen, är ett måste att besöka för de som gillar nöje och avkoppling.

Det var i närheten av Porto Seguro som portugisen Cabral steg i land år 1500, när han upptäckte Brasilien.  Han trodde att han hittat en obetydlig liten ö.

Inled kvällarna med en promenad på huvudstråket “passarela do Àlcool. Utflykter med båt till korallrev är ett måste. Ett annat intressant inslag är ett besök i närliggande Jaqueria indianreservat strax norr om Porto Seguro. Där man kan följa Pataxóindianernas kultur och historia.

För golfintresserade är kanske världens vackrast belägna golfbana i Trancoso värd ett besök.

Både söder och norr om Porto Seguro ligger den ena stranden efter den andra. De flesta är väldigt vackra med vit sand och gröna palmer.

Porto Seguro är en av de populäraste badortern för brasilianska turister, och är speciellt populär på högtider som karneval och nyår. Nattlivet är enastående och många brasilianska stjärnor kommer regelbundet dit för att uppträda.

Det finns många hotell i Porto Seguro. Inne i staden finns mindre pousador och hotell. De flesta väljer att bo strax utanför staden på de hotellkomplex som ligger norrut längs kusten, för att sedan ta sig in till staden på kvällarna. Ett alternativ är också att bo i Arrial d´Ajuda fem kilometer söder om Porto Seguro. Tempot i Arrial d´Ajuda är om möjligt ännu lägre än i Porto Seguro. Det är nödvändigt att åka båt eller flotte över floden för att komma dit från Porto Seguro. Det kan vara lite krångligt att komma till Porto Seguro för de som reser med flygpass. Antingen man måste man flyga tillbaka till Salvador eller Belo Horizonte, alternativt flyga via Sao Paulo med flygplatsbyte i Sao Paulo.

För golfintresserade rekommenderas Trancoso
Trancoso är en liten lugn by som knappt finns på kartan. Lika lugn som bara en by kan vara i delstaten Bahia. Trancoso ligger 47 km från Porto Seguro. Här finns fantastiskt vackra stränder, men framförallt så finns här kanske världens vackraste golfbana.

Brasilien har många vackra golfbanor i natursköna områden, men den vackraste platsen för golf i Brasilien är definitivt Trancoso.

Notera att de som väljer att inte nyttja golfbanans boende och bor i Porto Seguro måste åka båt eller flotte över floden vid Arraial d´ajuda för att komma till Trancoso. Med lite tur får man se både delfiner och stora sköldpaddor i havet nedanför under golfrundan.

Terravista Golfbana, Trancoso

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875