Playa Samara Costa Rica

Costa Ricas Playa Samara är en av provinsen Guanacastes bästa stränder och perfekt för bad och avkoppling. På den fem kilometer långa stranden finns allt för den som vill koppla av och ha det skönt. Även om hotellen är fullbelagda så finns det alltid gott om plats på stranden utan att det känns trångt. Charmiga Playa Samara har inga stora hotellkedjor, höghus och snabbmatskedjor. Man kan verkligen njuta av livet som en äkta tico (d v s från Costa Rica, tica för damer). Vågorna är lagom höga så alla kan bada i det behagligt varma vattnet och på kvällen se den vackra solnedgången när solen går ned i Stilla Havet.

För fiskeintresserade rekommenderar vi djuphavsfiske.  I omgivningen finns också annorlunda och spännande naturupplevelser som valsafari och sköldpaddor som lägger ägg på land – bl a den stora havslädersköldpaddan.

Bästa vägen till Playa Samara från San José är landvägen 22 mil, runt Nicoyabukten. Alternativt kan man flyga till Nosora från San José.

Vi rekommenderar boende på Villas Playa Samara eller närliggande Hotel Punta Islita.

Mer om resor till Costa Rica kan du läsa här

Andra resmål i

Costa Rica Santa Teresa
Santa Teresa
(Foto ovan Carlos Manich)  Surfparadiset Santa Teresa är fortfarande en liten by vid en av de vackraste stränderna i Costa Rica, och har på senare år...
Läs mer om Santa Teresa
Corcovado Costa Rica
Corcovado
Corcovado anses vara den bästa nationalparken av alla i Costa Ricas. Corcovado ligger på Osa-halvön vid Costa Ricas sydvästra Stillahavs-kust. Här finns fortfarande den sista...
Läs mer om Corcovado
Tortuguero Costa Rica
Tortuguero
Tortuguero är ett naturparadis, där man sakta kan glida fram på en stilla flod kantad av fantastisk grönska, med apor i blickfånget och fågelkvitter i...
Läs mer om Tortuguero
Manuel Antonio Costa Rica
Manuel Antonio
Manuel Antonio nämns ofta som favorit i resetidningar när världens bästa stränder utses, och det är lätt att förstå. Turkost vatten, vita stränder och gröna...
Läs mer om Manuel Antonio
Arenal Costa Rica
Arenal och La Fortuna
Vid den södra delen av Costa Ricas största insjö Lago Arenal ligger den lilla staden La Fortuna vid foten av vulkanen Arenal.
Läs mer om Arenal och La Fortuna
Monteverde
Monteverde är den för oss svenskar mest kända nationalparken i den tropiska molnregnskogen. Luftfuktigheten är ofta 100% och molnen som omger träden släpper fukten direkt...
Läs mer om Monteverde

Resor till

Hotell i Costa Rica
Costa Rica de Luxe
En resa för dig som vill resa med stil och uppleva det absolut bästa i Costa Rica. Njut av tillvaron på omväxlande och vackra platser och bo på de absolut bästa hotellen.
Hängbro i Costa Rica
Tvåveckors resa till Costa Rica
Vi skräddarsyr en drömresa för dig antingen om du vill ha en aktiv semester eller ta det lite lugnare med sol och bad. Costa Rica är inte så stort och det går att få ihop en drömsemester med besök på många platser i landet.
Manuel Antonio Costa Rica
Badresa till Costa Rica
För alla er som endast vill bada och koppla av föreslår vi en tiodagars resa med sju nätter på Manuel Antonio, en av Costa Ricas vackraste stränder.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN