Playa Samara Costa Rica

Costa Ricas Playa Samara är en av provinsen Guanacastes bästa stränder och perfekt för bad och avkoppling. På den fem kilometer långa stranden finns allt för den som vill koppla av och ha det skönt. Även om hotellen är fullbelagda så finns det alltid gott om plats på stranden utan att det känns trångt. Charmiga Playa Samara har inga stora hotellkedjor, höghus och snabbmatskedjor. Man kan verkligen njuta av livet som en äkta tico (d v s från Costa Rica, tica för damer). Vågorna är lagom höga så alla kan bada i det behagligt varma vattnet och på kvällen se den vackra solnedgången när solen går ned i Stilla Havet.

För fiskeintresserade rekommenderar vi djuphavsfiske.  I omgivningen finns också annorlunda och spännande naturupplevelser som valsafari och sköldpaddor som lägger ägg på land – bl a den stora havslädersköldpaddan.

Bästa vägen till Playa Samara från San José är landvägen 22 mil, runt Nicoyabukten. Alternativt kan man flyga till Nosora från San José.

Vi rekommenderar boende på Villas Playa Samara eller närliggande Hotel Punta Islita.

Mer om resor till Costa Rica kan du läsa här

Andra resmål i

Costa Rica Santa Teresa
Santa Teresa
(Foto ovan Carlos Manich)  Surfparadiset Santa Teresa är fortfarande en liten by vid en av de vackraste stränderna i Costa Rica, och har på senare år...
Läs mer om Santa Teresa ››
Corcovado Costa Rica
Corcovado
Corcovado anses vara den bästa nationalparken av alla i Costa Ricas. Corcovado ligger på Osa-halvön vid Costa Ricas sydvästra Stillahavs-kust. Här finns fortfarande den sista...
Läs mer om Corcovado ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN