Chat with us, powered by LiveChat
Panamakanalen, Panama

Kanalen började byggas redan på 1800-talet av fransmännen. Det blev dock ett stort misslyckande, mest beroende på sjukdomar som malaria och gula febern. Nästan 20 000 människor dog på grund av detta vid byggandet. 1904 var det USA:s tur att försöka sig på byggandet. Visa av fransmännens misstag samt framsteg inom medicin gjorde att kanalen stod färdig 10 år senare. Detta var revolutionerande för sjöfarten som inte längre behövde runda Sydamerika för att ta sig mellan Atlanten och Stilla Havet. Kanalen är 58 kilometer lång och det tar cirka 7-8 timmar att åka mellan de två haven.

Silversea, Panamakanalen

Idag finns det flera sätt att uppleva kanalen. Vill man själv åka på den finns det båtturer att ta. Bästa sättet är en heldagstur där man åker halva kanalen genom två stycken slussar. Det går också att se kanalen från järnvägen. Kanalen har sin egen järnväg, Panama Canal Railroad. Det kanske vanligaste sättet är dock att åka till någon av slussarna. Den mest populära är Miraflores Locks som ligger vid Panama City. Här står man på bara några meters avstånd och beskådar de enorma fartyg som med centimeterprecision manövreras genom slussen.

Dagsturer eller för den delen längre turer kan göras till både strand och djungel. Någon timme utanför staden finns stränder både för den som vill slappa och sola och för den som vill surfa. Bara en halvtimme från staden upplevs regnskog med bland annat vrålapor och mängder av fåglar.

För den nöjeslystne har Panama City en hel del att bjuda på. Nattlivet är pulserande och staden är framför allt känd för sina många kasinon. Här finns också en hel del restauranger, nattklubbar och barer att välja på.

Panama City
Foto av Yosi Bitran

Andra resmål i

Panama City
Panama City
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875