fbpx
Panamakanalen, Panama

Panamakanalen

Kanalen började byggas redan på 1800-talet av fransmännen. Det blev dock ett stort misslyckande, mest beroende på sjukdomar som malaria och gula febern. Nästan 20 000 människor dog på grund av detta vid byggandet. 1904 var det USA:s tur att försöka sig på byggandet. Visa av fransmännens misstag samt framsteg inom medicin gjorde att kanalen stod färdig 10 år senare. Detta var revolutionerande för sjöfarten som inte längre behövde runda Sydamerika för att ta sig mellan Atlanten och Stilla Havet. Kanalen är 58 kilometer lång och det tar cirka 7-8 timmar att åka mellan de två haven.

Silversea, Panamakanalen

Idag finns det flera sätt att uppleva kanalen som turist. Vill man själv åka på den finns det båtturer att ta. Dessa går en liten bit på kanalen och man får uppleva slussning. Det går också att se kanalen från järnvägen. Kanalen har sin egen järnväg, Panama Canal Railroad. Det kanske vanligaste sättet är dock att åka till någon av slussarna. Den mest populära är Miraflores Locks som ligger vid Panama City. Här står man på bara några meters avstånd och beskådar de enorma fartyg som med centimeterprecision manövreras genom slussen.

Dagsturer eller för den delen längre turer kan göras till både strand och djungel. Någon timme utanför staden finns stränder både för den som vill slappa och sola och för den som vill surfa. Bara en halvtimme från staden upplevs regnskog med bland annat vrålapor och mängder av fåglar.

För den nöjeslystne har Panama City en hel del att bjuda på. Nattlivet är pulserande och staden är framför allt känd för sina många kasinon. Här finns också en hel del restauranger, nattklubbar och barer att välja på.

Panama City
Foto av Yosi Bitran

Resmål i Panama

Panama City

Panama City

Det första som kommer i ens tankar när man hör Panama City är ofrånkomligt kanalen.…
Panamakanalen

Panamakanalen

Kanalen började byggas redan på 1800-talet av fransmännen. Det blev dock ett stort misslyckande, mest…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.