Chat with us, powered by LiveChat
Panama City

Det första som kommer i ens tankar när man hör Panama City är ofrånkomligt kanalen. Den är i sig mycket fascinerande, men det finns annat också i och runt staden. Panama City har en spännande historia med kolonisatörer, pirater och influenser från både fransmän och amerikaner. Det är nära till både hav och regnskog och mängder av spännande aktiviteter erbjuds inom ett inte alltför långt avstånd.

Panama City
(Foto: Miguel Bruna)

Staden grundades 1517 och var den första staden längs Stilla havets kust. Den hette då Panama Viejo och var en viktig del av spanjorernas nya rike. Mycket av Inkaguldet transporterades via Panama Viejo på väg till Gamla Världen. Detta drog till sig pirater och det var i en sammandrabbning med den engelske piraten Henry Morgan som staden 1671 förstördes. Den brändes ner och idag kan man besöka ruinerna som ger en inblick i hur staden en gång såg ut. Två år senare 1673 påbörjades återuppbyggnaden av staden. Man valde nu att bygga en bit längre in från havet och staden kallades Casco Antiguo. Det är en vacker stadsdel i nuvarande Panama City.

Casco Viejo, Panama

Både spanjorer och fransmän har lämnat sina spår efter sig och husen går i såväl kolonial stil som neoklassisk och art nouveau. Det är vackra och färgglada hus som renoveras ett efter ett. Casco Antigua eller Gamla Stan som många säger är ett härligt avbrott i den annars pulserade och livliga staden. Det är mycket avkopplande att strosa runt i de trånga gränderna, på de vackra torgen och inte minst vid alla vackra byggnader.

Här finns som i alla koloniala städer ett stort antal magnifika kyrkor som till exempel San Josékyrkan med ett berömt gyllene altar som räddades undan piraterna, Metropolitan Katedralen med vackra religiösa målningar samt Santo Domingoklostret.

Den moderna delen av Panama City är i mångt och mycket influerad av USA. Detta är inte så konstigt eftersom kanalen byggdes av USA och de behöll sedan kontrollen över den till 2000 då den lämnades över till Panama.

Modernt är också den spektakulära byggnaden till Biomuseo Panama – ritad av den kända arkitekten Frank Gehry. Biomuseo Panama är ett nytt museum med fokus på Panamas naturhistoria.

Andra resmål i

Panamakanalen, Panama
Panamakanalen
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875