Chat with us, powered by LiveChat
Inristingar, Nazco, Peru

Ett av jordens mysterier är inristningarna i Nazca som upptäcktes i början av 1900-talet. Från marken syns ingenting, men väl uppe i flygplanet syns stora fåglar och olika djur. De har ristats in i marken genom att de övre jordlagren skalats bort. För cirka 2 500 år sedan har någon eller några av en för oss okänd anledning gjort sig besväret att avbilda en mängd djur och figurer samt mängder av linjer som bara kan ses från luften. Det finns några mindre utsiktstorn utanför Nazca, men man får ingen överblick därifrån, utan måste upp i ett flygplan för att få inristningarna.

Det finns en mängd olika teorier om dessa linjer. Att det var jättar som gick till havet för att hämta vatten och på vägen roade sig med att göra dessa ristningar är kanske inte den mest troliga. En del forskare tror att det är en astronomisk kalender och det känns mer troligt. Men ingen vet säkert. Figurerna är mellan 15 och 300 meter stora och utspridda över ett område på 100 kvadratkilometer.

Flygturen kan starta antingen i Nazca eller i Paracas som ligger 18 mil från Nazca.

Det finns även en inristning på Ballestasöarna och det är en kandelaber. Den kan ses på utflykten till Ballestasöarna.

Andra resmål i

Ballestaöarna, Peru
Ballestasöarna
Taquile, Peru
Titicacasjön och ön Taquile
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875