Kustbild från Natal i Brasilien

Natal betyder egentligen jul, men staden brukar kallas Cidade do sol, d v s solens stad, på portugisiska.

Årsmedeltemperaturen är 28 grader och man har mer än 300 soldagar per år.

Natal är ett resmål som passar bra för barnfamiljer, och för de som önskar endast sol, bad och avkoppling. Ponta Negras udde gör att det inte blir så höga vågor i havet. Det varma blå vattnet uppmuntrar till mycket badtid.

Bland de intressanta utflykterna i området kan nämnas beachbuggy-turer i Genipabus sanddyner, och utflykt med båt till naturliga pooler ute bland korallreven. I stadsdelen Ponta Negra, c:a femton kilometer från stadens centrum, ligger de flesta hotellen.

Ponta Negra Natal Brazil
Foto av Pedro Menezes

Praia da Pipa
Den lilla byn Pipa 87 km från Natal är ursprungligen en fiskeby som återupptäcktes av surfare på 1970-talet.

För de som längtar efter att koppla av, sola och bada så är Pipa ett bra alternativ. Det är en liten by där charmen fortfarande finns kvar. Öde stränder, gastronomiska upplevelser, nattliv, snorkling, utflykter och delfiner är en del av upplevelserna i den gemytliga lilla byn.

Åtta kilometer norr om Pipa ligger Tibau do Sul för de som vill ha en ännu lugnare plats.  Under högtider som karneval, nyår och brasilianska helger blir det trångt på stranden. Maj och juni är de månader som det regnar mest i Pipa, annars mest sol.

Restaurang utanför Natal i Brasilien

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Förberedelserna för karnevalerna i Brasilien pågår hela året. Karneval är den stora högtiden före fastan och infaller alltid 40 dagar före påsk (carneval där carne...
Läs mer om Karnevaler i Rio och övriga Brasilien ››
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om...
Läs mer om Amazon Lodge ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN