fbpx

Montevideo

Huvudstaden Montevideo grundades 1726 av spanjorerna och när Uruguay blev självständigt 1828 blev staden landets huvudstad. Staden ligger vid Rio de la Platas norra kust och har en stor hamn som är viktig för utrikeshandeln. Cirka hälften av landets befolkning bor här. Montevideo dominerar helt i Uruguay och står för i stort sett all industriproduktion.

Montevideo är det administrativa centrumet för Mercosur som är EU:s motsvarighet i Sydamerika.  Staden är utsedd till den näst säkraste huvudstaden i världen och påminner en hel del om städerna längs Medelhavet. Det är en vital stad, rik på kultur och med ett varierande nattliv. Den gamla stadsdelen Ciudad Vieja ligger på en halvö med koloniala byggnader och muséer.

Montevideo, Uruguay
(Foto: Guzman Arce Sperindé)

Resmål i Uruguay

Colonia

Colonia

I sydvästra Uruguay, vid Rio de la Plata, ligger Colonia del Sacramento med utsikt mot…
Montevideo

Montevideo

Huvudstaden Montevideo grundades 1726 av spanjorerna och när Uruguay blev självständigt 1828 blev staden landets…
Punta del Este

Punta del Este

Punta del Este är Sydamerikas främsta badort och nöjesstad med en dryg miljon turister varje…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.