fbpx

Huvudstaden Montevideo grundades 1726 av spanjorerna och när Uruguay blev självständigt 1828 blev staden landets huvudstad. Staden ligger vid Rio de la Platas norra kust och har en stor hamn som är viktig för utrikeshandeln. Cirka hälften av landets befolkning bor här. Montevideo dominerar helt i Uruguay och står för i stort sett all industriproduktion.

Montevideo är det administrativa centrumet för Mercosur som är EU:s motsvarighet i Sydamerika.  Staden är utsedd till den näst säkraste huvudstaden i världen och påminner en hel del om städerna längs Medelhavet. Det är en vital stad, rik på kultur och med ett varierande nattliv. Den gamla stadsdelen Ciudad Vieja ligger på en halvö med koloniala byggnader och muséer.

Montevideo, Uruguay
(Foto: Guzman Arce Sperindé)

Andra resmål i

Colonia
Colonia
I sydvästra Uruguay, vid Rio de la Plata, ligger Colonia del Sacramento med utsikt mot Buenos Aires. Den ligger längst ut på en liten halvö...
Läs mer om Colonia
Punta del Este, Uruguay
Punta del Este
Punta del Este är Sydamerikas främsta badort och nöjesstad. Punta del Este är jämförbar med Miami eller Cannes och kallas ofta för Sydamerikas St. Tropez....
Läs mer om Punta del Este

resor till

Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Punta del Este | Uruguay
Uruguay Runt
Uruguay är ett trevligt land att resa runt i på egen hand. Avstånden är små och det finns mycket att se. Inled resan med Montevideo och avsluta med vackra Punta del Este.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.