Chat with us, powered by LiveChat

Monteverde är den för oss svenskar mest kända nationalparken i den tropiska molnregnskogen. Luftfuktigheten är ofta 100% och molnen som omger träden släpper fukten direkt på dem. Molnen är alltid där och det gör att bladen alltid droppar vatten. Detta i sin tur gör det till ett paradis för epifyter, plantor som växer på andra plantor. I Monteverde finns över 800 olika arter av epifyter, bland annat cirka 450 arter av orkidéer. På det 10 000 hektar stora området finns hela åtta ekologiska zoner, med mer än 100 olika däggdjur, 400 fågelarter och 1 500 olika sorters växter. Exotiska grodor och kolibris är djur som både kan både ses och höras. Här finns en så kallad skywalk med hängbroar och plattformar som är i och över trädkronorna. Här får man en vy över regnskogen och upplever den ur en annan vinkel.

Monteverde har också en charmig by, där man är mycket stolt över sin ostproduktion. I samma område ligger Childrens Rain Forest, som en del av nationalparken grundad av en rörelse bestående av en grupp grundskoleelever från Sollentuna för två decennier sedan.

Utflykter i Monteverde

Äventyrsdag i Monteverdes molnregnskog
Heldagsutflykt med fyra upplevelser på en dag.
Dagen inleds med de berömda hängbroarna och en hike genom molnregnskogens trädtoppar på stabila hängbroar.  Efter lunch besöks Centralamerikas största fjärilsträdgård. Sedan är det dags för linbana (canopy) mellan plattformar uppsatta i trädkronorna. Canopylinbanan har tio linor och den längsta är 1 km.

Utflykt: Frog Pond Ranario Monteverde

Denna utflykt kommer ge er en insyn i grodornas och insekternas värld. Ni kommer att få vandra runt och se då många vackra och spännande grodorna.

Utflykt: Monteverde Wildlife Night Tour​

Monteverde har en mängd skyddade naturområden mellan molnskogarna i Monteverde och de torra skogarna i Stilla havet. Detta mångsidiga ekosystem ger liv åt en mångfaldig och riklig mängd vilda djur. Och nattvandringar är ett bra sätt att se alla djuren och varelserna som saktar ner sina rytmer och kommer ut på natten.

​Er guide tar en vandring med en speciell UV -ficklampa för att visa detfantastiska vilda djur som kommer till liv på natten.

​Har du någonsin sett en sovande fågel? På denna turné kan du ha möjlighet att se den berömda Quetzal, tukaner, klockfåglar och mer i sitt mest naturliga tillstånd. Många människor ser ofta däggdjur som kinkajous, sengångare, olingos och apor samt ormar, spindlar, grodor och fantastiska insekter som gör skogen till ett fascinerande nattligt äventyrsland

Utflykt: Santa Elena Cloud Forest Reserve

På denna spännande utflykt så guidas ni genom Monteverdes magiska molnregnskog med mer än 2500 olika växtarter varav 500 är orkideer.

Utflykt: Hanging Bridges Selvatura

Förmiddagen inleds med en hike genom molnregnskogens häftiga natur och här korsar ni dalgångarna på stabila hängbroar och får då även se naturen uppifrån. Monteverde har 2500 olika växter och träd som er guide brättar om under er tur. Om ni har lite tur så kan ni även få se världens vackraste fågel, Quetzal som bara finns på ett fåtal platser i världen och där ibland Monteverdes regnskog.

Kaffetur
En utbildande och välsmakande tur om kaffe. Följ kaffebönan från liten böna och se hur den växer tills den försiktigt plockas för hand och därefter torkas, rostas och mals. Här är det perfekta förhållande för att odla kaffe med näringsrik jord, hög höjd över havet samt både varmt och kallt klimat.

Mer om resor till Costa Rica kan du läsa här

Andra resmål i

Playa Samara, Costa Rica
Playa Samara
Costa Rica, Santa Teresa
Santa Teresa
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875