Mendoza Argentina

Som en grön oas i ett torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna tronar i bakgrunden. Mendoza är framför allt känd för alla sina vingårdar med vin i världsklass – och har till och med blivit utnämnd till världs-vinstad. Naturen är också fantastisk och erbjuder underbara vandringar i de vackra Anderna.

Det var inkaindianernas ättlingar som började bygga kanaler och vattenanläggningar här. De tog tillvara smältvattnen från bergen och lyckades på så sätt få det torra landskapet att bli grönt och frodigt. Klimatet lämpar sig väl för vinodling. Det finns mängder av vingårdar och de flesta erbjuder vinprovningar. Det går att åka till en eller flera gårdar som en dagsutflykt men flera av gårdarna erbjuder också övernattningar.

Mendoza är en bra utgångspunkt för att vandra i Anderna eller beskåda Sydamerikas högsta berg, Aconcagua som är 6 960 meter högt. Aconcagua nås under en dagstur från staden. För att fortsätta utforska Anderna går det att ta sig till Villavicencio. Här kan man se kondorer, örnar, rävar och det vilda lamadjuret guanaco. För att komma dit tar man sig genom Upsallata-dalen och över Inca´s Bridge. (Det är ingen riktig bro utan stenformationer som bildar en bro). Området präglas av mineralrika källor som färgat stenformationerna i fantastiska färger.

Aconcagua Park Mendoza Argentina
Foto av Nicolas Perez

Mendoza nås med flyg från bland annat Buenos Aires, Santiago och Salta. Det går också att ta sig till Mendoza med bekväma långfärdsbussar från nämnda städer, samt från andra städer i Argentina. En vanlig kombination är Chile och Argentina, och att då ta buss från Santiago till Mendoza eller tvärtom. Turen tar en dag och bjuder på ett mycket vackert och varierande landskap. Under vintern, framför allt i juni, kan det bli problem med framkomligheten på grund av snö. Det är bäst att kolla väderleksrapporten eftersom vägarna kan vara avstängda i flera dagar efter ett snöfall.

Ucodalen
Den som vill unna sig något extra rekommenderas boende på The Vines i närliggande Ucodalen. Ucodalen ligger lite mer än en timmes resa från Mendoza och tack vare det perfekta klimatet och den bördiga jorden så har flera av både Argentinas och Europas vinproducenter startat vinodlingar i området.

.

Andra resmål i

Pingviner Valdes argentina
Valdeshalvön
Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och saknar motstycke någonstans i världen. Magellanpingviner lever tillsammans med bl a valar, sjöelefanter och sälar,...
Läs mer om Valdeshalvön ››
Ushuaia Argentina
Ushuaia
Ushuaia ligger så långt söderut som man kan komma i Argentina. Det är rent av världens sydligaste stad. Här möter Anderna havet, och den äventyrslystne...
Läs mer om Ushuaia ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN