Chat with us, powered by LiveChat
Menu
Menu
Mendoza, Argentina

Mendoza

Som en grön oas i ett annars mycket torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna tronar i bakgrunden.

Mendoza är framför allt känd för alla sina vingårdar med vin i världsklass och har till och med blivit utnämnd till världsvinstad. Även naturen är dock också fantastisk och erbjuder underbara vandringar i de vackra Anderna.

Redan inkaindianernas ättlingar började bygga kanaler och vattenanläggningar här. De tillvaratog smältvattnet från bergen och lyckades på så sätt få det torra landskapet att bli grönt och frodigt. Klimatet lämpar sig väl för vinodling och det är det stora dragplåstret här. Det finns mängder av vingårdar och de allra flesta erbjuder vinprovningar. Det går att åka till en eller flera gårdar som en dagsutflykt men flera av gårdarna erbjuder också övernattningar.

Mendoza grundades 1561 men förstördes i stort sett helt 300 år senare. Staden fick efter det en modern prägel efter dåtidens stadsideal med till exempel raka gator som utgår från ett torg.

Befolkningen i Mendoza samlas ofta på Sarmiento Street där caféer, barer, chokladaffärer och en mängd andra affärer finns.

Mendoza är också en bra utgångspunkt för att vandra i Anderna eller åka till Sydamerikas högsta berg, Aconcagua som är 6 960 meter högt. Aconcagua nås under en dagstur från staden. För att fortsätta utforska Anderna går det att ta sig till Villavicencio. Här kan man se kondorer, örnar, rävar och det vilda lamadjuret guanaco. För att komma dit går färden genom Upsallatadalen och över Inca´s Bridge. Det är ingen riktig bro utan stenformationer som bildar en bro. Här finns mineralrika källor som färgat stenformationerna i fantastiska färger.

Aconcagua Park, Mendoza, Argentina
Foto av Nicolas Perez

Mendoza nås med flyg från bland annat Buenos Aires och Santiago. Det går också att ta sig dit med bekväma långfärdsbussar från nämnda städer samt till och från fler städer i Argentina. En vanlig kombination på resa är Chile och Argentina och att då ta buss från Santiago till Mendoza eller tvärtom. Turen tar en dag och bjuder på ett mycket vackert och varierande landskap. Under vintern, framför allt i juni, kan det bli problem med framkomligheten på grund av snö. Det är bäst att kolla väderleksrapporten innan man ger sig iväg eftersom vägarna kan vara avstängda i flera dagar efter ett snöfall.
De som vill unna sig något extra rekommenderas boende på The Vines i närliggande Ucodalen

.

Resmål i Argentina

Bariloche

Bariloche

Foto ovan Delfina Iacub. Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien…
Buenos Aires

Buenos Aires

Foto ovan Sander Crombach. Tango, saftiga biffar, fotboll, Evita, caféer, vin, Pampas, nöjen, arkitektur, shopping, kultur……
Calafate

Calafate

Foto ovan Pablo Bugani. Det otroligt natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga.…
Mendoza

Mendoza

Som en grön oas i ett annars mycket torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna…
Puerto iguazú

Puerto iguazú

Foto ovan Gábor Sz.. Att stå ovanför Garganta del Diablos (djävulens strupe) drygt 80 meter höga…
Salta

Salta

Foto ovan Agustín Lautaro. Öken, vingårdar och indianer. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda…
Ushuaia

Ushuaia

Så långt söderut som man kan komma i Argentina ligger Ushuaia. Det är världens sydligaste…
Valdeshalvön

Valdeshalvön

Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och ingen annanstans i världen finns…