Chat with us, powered by LiveChat
Manuel Antonio, Costa Rica

Manuel Antonio nämns ofta som favorit i resetidningar när världens bästa stränder utses, och det är lätt att förstå.
Turkost vatten, vita stränder och gröna palmer möter oss i området kring Manuel Antonio. Här går det att kombinera regnskog och olika vattenaktiviteter för en komplett semester.

Stilla Havet är oftast inte särskilt stilla. I området runt Manuel Antonio och Quepos finns dock flera fina stränder som är lugna och behagliga och som inbjuder till solbad, salta bad och snorkling.  Manuel Antonio nationalpark är inte så stor och det mesta av den är marint. Här finns dock både stränder, mangroveträsk och regnskog. Det underbara landskapet lockar till strövtåg, stränderna erbjuder avkoppling och det varma vattnet värmer frusna nordbor. Regnskogen ligger i stort sett i strandkanten. De många aporna kan upplevas på nära håll och ofta får man se många unika djur som till exempel sengångare och med tur även myrslok. Här finns också ett rikt fågelliv.

Två av Manuel Antonios paradisliknande stränder ligger inne i nationalparken medan den tredje ligger utanför parken.

Den sju km långa vägen till närliggande Quepos är kantad av bra hotell. Quepos attraherar internationella jet-setare med sina högklassiska hotell och behagliga atmosfär, allt omgivet av vacker natur. Även för backpackers finns det många bra hotellalternativ.

Sportfiskare från hela världen drömmer om den stora fångsten och lockas hit av fint djuphavsfiske. Här finns goda möjligheter att fånga Blue Marlin.

Den 13 mil långa resan från San José till Quepos tar cirka två och en halv timme med direktbuss eller 30 minuter med flyg. Åker man bil på egen hand så får man inte missa jättekrokodilerna utmed vägen. När man kommer nedför bergen och kommer till kusten så ligger jättekrokodilerna under en lång och solar sig på strandbrinkarna.

I Quepos äter man gott på en av de många restaurangerna. Njut av en fantastisk ceviche (fiskcocktail) i den vackra solnedgången. Eller varför inte åka på en speciell solnedgångstur där man med lite tur har delfiner simmandes utmed båten.

I Manuel Antonio rekommenderar vi boende på Arenas del Mar Beachfront & Rainforest Resort.

Mer om resor till Costa Rica kan du läsa här

Manuel Antonios, Costa Rica

Andra resmål i

Playa Samara, Costa Rica
Playa Samara
Costa Rica, Santa Teresa
Santa Teresa
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875