fbpx
Manuel Antonio, Costa Rica

Manuel Antonio

Manuel Antonio nämns ofta som favorit i resetidningar när världens bästa stränder utses. Och det är lätt att förstå. Turkost vatten, vita stränder och gröna palmer möter oss i området kring Manuel Antonio. Och det kan man kombinera med regnskog och vattenaktiviteter för en komplett semester.

Stilla Havet är oftast inte särskilt stilla. I området runt Manuel Antonio och Quepos finns dock flera fina stränder som är lugna och behagliga och som inbjuder till solbad, salta bad och snorkling.  Manuel Antonio nationalpark är inte så stor och det mesta av den är marint. Här finns dock både stränder, mangroveträsk och regnskog. Det underbara landskapet lockar till strövtåg, stränderna erbjuder avkoppling och det varma vattnet värmer frusna nordbor. Regnskogen ligger i stort sett i strandkanten. De många aporna kan upplevas på nära håll och ofta får man se många unika djur som till exempel sengångare och myrslok. Här finns också ett rikt fågelliv.

Två av Manuel Antonios paradisliknande stränder ligger inne i nationalparken medan den tredje ligger utanför parken.

Den sju km långa vägen till närliggande Quepos är kantad av bra hotell. Quepos attraherar internationella jet-setare med sina högklassiska hotell och behagliga atmosfär, allt omgivet av vacker natur. Även för backpackers finns det många bra hotellalternativ.

Sportfiskare från hela världen drömmer om den stora fångsten och lockas hit av fint djuphavsfiske. Här finns goda möjligheter att fånga Blue Marlin.

Den 13 mil långa resan från San José till Quepos tar cirka två och en halv timme med direktbuss eller 30 minuter med flyg. Åker man bil på egen hand så får man inte missa jättekrokodilerna utmed vägen. När man kommer nedför berget till kusten finns en bro och där ligger de ofta och solar sig på strandbrinkarna.

I Quepos äter man gott på en av de många restaurangerna. Njut av en fantastisk ceviche (fiskcocktail) i den vackra solnedgången. Eller varför inte åka på en speciell solnedgångstur där man med lite tur har delfiner simmandes utmed båten.

I Manuel Antonio rekommenderar vi boende på Arenas del Mar Beachfront & Rainforest Resort.

Manuel Antonios, Costa Rica

Resmål i Costa Rica

Arenal och La Fortuna

Arenal och La Fortuna

Vid den södra delen av Costa Ricas största insjö Lago Arenal ligger den lilla staden…
Corcovado

Corcovado

Corcovado anses vara den bästa nationalparken av alla i Costa Ricas. Corcovado ligger på Osa-halvön…
Manuel Antonio

Manuel Antonio

Manuel Antonio nämns ofta som favorit i resetidningar när världens bästa stränder utses. Och det…
Monteverde

Monteverde

Monteverde är den för oss svenskar mest kända nationalparken i den tropiska molnregnskogen. En sådan…
Playa Samara

Playa Samara

Costa Ricas Playa Samara är en av provinsen Guanacastes bästa stränder och perfekt för bad…
San José

San José

Costa Ricas trevliga huvudstad San José ligger på 1 100 meters höjd, och är omgiven…
Santa Teresa

Santa Teresa

(Foto ovan Carlos Manich)  Surfparadiset Santa Teresa är fortfarande en liten by vid en av de…
Tortuguero

Tortuguero

Tortuguero är ett naturparadis, där man sakta kan glida fram på en stilla flod kantad…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.