Manuel Antonio Costa Rica

Manuel Antonio nämns ofta som favorit i resetidningar när världens bästa stränder utses, och det är lätt att förstå.
Turkost vatten, vita stränder och gröna palmer möter oss i området kring Manuel Antonio. Här går det att kombinera regnskog och olika vattenaktiviteter för en komplett semester.

Stilla Havet är oftast inte särskilt stilla. I området runt Manuel Antonio och Quepos finns dock flera fina stränder som är lugna och behagliga och som inbjuder till solbad, salta bad och snorkling.  Manuel Antonio nationalpark är inte så stor och det mesta av den är marint. Här finns dock både stränder, mangroveträsk och regnskog. Det underbara landskapet lockar till strövtåg, stränderna erbjuder avkoppling och det varma vattnet värmer frusna nordbor. Regnskogen ligger i stort sett i strandkanten. De många aporna kan upplevas på nära håll och ofta får man se många unika djur som till exempel sengångare och med tur även myrslok. Här finns också ett rikt fågelliv.

Två av Manuel Antonios paradisliknande stränder ligger inne i nationalparken medan den tredje ligger utanför parken.

Den sju km långa vägen till närliggande Quepos är kantad av bra hotell. Quepos attraherar internationella jet-setare med sina högklassiska hotell och behagliga atmosfär, allt omgivet av vacker natur. Även för backpackers finns det många bra hotellalternativ.

Sportfiskare från hela världen drömmer om den stora fångsten och lockas hit av fint djuphavsfiske. Här finns goda möjligheter att fånga Blue Marlin.

Den 13 mil långa resan från San José till Quepos tar cirka två och en halv timme med direktbuss eller 30 minuter med flyg. Åker man bil på egen hand så får man inte missa jättekrokodilerna utmed vägen. När man kommer nedför bergen och kommer till kusten så ligger jättekrokodilerna under en lång och solar sig på strandbrinkarna.

I Quepos äter man gott på en av de många restaurangerna. Njut av en fantastisk ceviche (fiskcocktail) i den vackra solnedgången. Eller varför inte åka på en speciell solnedgångstur där man med lite tur har delfiner simmandes utmed båten.

I Manuel Antonio rekommenderar vi boende på Arenas del Mar Beachfront & Rainforest Resort.

Mer om resor till Costa Rica kan du läsa här

Manuel Antonios, Costa Rica

Andra resmål i

Playa Samara Costa Rica
Playa Samara
Costa Ricas Playa Samara är en av provinsen Guanacastes bästa stränder och perfekt för bad och avkoppling. På den fem kilometer långa stranden finns allt...
Läs mer om Playa Samara
Costa Rica Santa Teresa
Santa Teresa
(Foto ovan Carlos Manich)  Surfparadiset Santa Teresa är fortfarande en liten by vid en av de vackraste stränderna i Costa Rica, och har på senare år...
Läs mer om Santa Teresa
Corcovado Costa Rica
Corcovado
Corcovado anses vara den bästa nationalparken av alla i Costa Ricas. Corcovado ligger på Osa-halvön vid Costa Ricas sydvästra Stillahavs-kust. Här finns fortfarande den sista...
Läs mer om Corcovado
Tortuguero Costa Rica
Tortuguero
Tortuguero är ett naturparadis, där man sakta kan glida fram på en stilla flod kantad av fantastisk grönska, med apor i blickfånget och fågelkvitter i...
Läs mer om Tortuguero
Arenal Costa Rica
Arenal och La Fortuna
Vid den södra delen av Costa Ricas största insjö Lago Arenal ligger den lilla staden La Fortuna vid foten av vulkanen Arenal.
Läs mer om Arenal och La Fortuna
Monteverde
Monteverde är den för oss svenskar mest kända nationalparken i den tropiska molnregnskogen. Luftfuktigheten är ofta 100% och molnen som omger träden släpper fukten direkt...
Läs mer om Monteverde

Resor till

Hotell i Costa Rica
Costa Rica de Luxe
En resa för dig som vill resa med stil och uppleva det absolut bästa i Costa Rica. Njut av tillvaron på omväxlande och vackra platser och bo på de absolut bästa hotellen.
Hängbro i Costa Rica
Tvåveckors resa till Costa Rica
Vi skräddarsyr en drömresa för dig antingen om du vill ha en aktiv semester eller ta det lite lugnare med sol och bad. Costa Rica är inte så stort och det går att få ihop en drömsemester med besök på många platser i landet.
Manuel Antonio Costa Rica
Badresa till Costa Rica
För alla er som endast vill bada och koppla av föreslår vi en tiodagars resa med sju nätter på Manuel Antonio, en av Costa Ricas vackraste stränder.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN