fbpx
Los Roques, Venezuela

Los Roques

I Karibiska havet ligger skärgården Los Roques. Den består av drygt 40 öar som ligger på ett 24 kilometer långt korallrev som redan 1972 blev klassad som nationalpark. Vattnet skiftar i blått, grönt och turkost och kontrasterar vackert mot den vita sanden. Öarna är karga och här finns inte mer än ett 30-tal växtarter. Inte många arter klarar av det extrema klimat som råder här men här växer bland annat kaktus och mangrove. Här finns inte heller så många landlevande djur bland annat på grund av svårigheten att hitta mat. Det finns leguaner och andra ödlor samt havssköldpaddor som kommer hit för att lägga ägg på stränderna. Marinfaunan är dock extremt rik både över och under ytan. Här finns gott om havsfåglar, som till exempel fregattfåglar, sulor, pelikaner och hägrar. Under ytan finns korallrev och områden med sjögräs som har ett sjudande liv. Mängder av tropiska fiskar samt havssköldpaddor inbjuder till fantastisk dykning och snorkling.

Medeltemperaturen ligger på cirka 29 grader, med de högsta temperaturerna i juli och de lägsta i januari. Dagarna är varma och soliga och nätterna svala. Vindarna blåser alltid från norr till söder vilket gör att det nästan aldrig regnar med undantag för en period mellan september och januari.
Los Roques ligger cirka 18 mil norr om Caracas. Det smidigaste sättet att ta sig dit är med flyg. Även om det går att besöka öarna som en endagsutflykt kan det vara värt att övernatta på någon av de lodger som finns. Detta resmål passar perfekt för smekmånadsparet eller för den som bara vill slappna av långt från civilisationen. Det finns möjlighet att tillbringa en dag alldeles på egen hand på någon av öarna.

Los Roques, Venezuela

Resmål i Venezuela

Amazonas, Venezuela

Amazonas, Venezuela

Det enorma Amazonas-området når också in i Venezuela. Det ligger på gränsen mot Guyana och…
Isla Margarita

Isla Margarita

Ön Isla Margarita är känd för alla sina vackra stränder. Här finns mängder av stränder…
Los Llanos

Los Llanos

Los Llanos sträcker sig över nästan en tredjedel av Venezuelas yta. Det kan jämföras med…
Los Roques

Los Roques

I Karibiska havet ligger skärgården Los Roques. Den består av drygt 40 öar som ligger…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.