fbpx
Capybara (Hydrochoerus hydrochaeris)

Los Llanos

Los Llanos sträcker sig över nästan en tredjedel av Venezuelas yta. Det kan jämföras med de stora slätterna i USA eller Pampas i Argentina, men här finns också våtmarker och frodig grönska. Här är stora obebodda ytor. Det finns dock en hel del gårdar så kallade hatos där man har stora hjordar med nötkreatur. Dessa vallas runt på slätterna av llaneros, som cowboys kallas i Venezuela.

Här är två årstider, en regnperiod som varar mellan maj och november, och en torrperiod som varar mellan december och april. Det är varmt året runt, speciellt under regnperioden då det också är mycket fuktigt. Den torra perioden är idealisk för den som vill se djurlivet här. Solen torkar upp alla de enorma vattensamlingar som blivit under regnperioden. Vid de som är kvar samlas enorma mängder djur. I Los Llanos kan man med en portion tur få se jaguar och puma. Här finns också bland annat världens största gnagare kapybara (vattensvin), antiloper, rävar, myrslokar, kajmaner, anakondor och floddelfiner. Men det är det enorma antalet fågelarter som mest lockar resenärer hit. Här finns gott om olika arter av ibis och hägrar, skarvar, ormhalsfåglar, änder, gäss och storkar. Här finns till exempel den stora storken jabiru som blir nästan en och halv meter hög. Det finns också mängder av rovfåglar som till exempel hökar, falkar och också ugglor och gamar. Det är för djuren och naturen som man åker till Los Llanos. Utflykter görs till fots, i bil, kanot eller på hästryggen.

Resmål i Venezuela

Amazonas, Venezuela

Amazonas, Venezuela

Det enorma Amazonas-området når också in i Venezuela. Det ligger på gränsen mot Guyana och…
Isla Margarita

Isla Margarita

Ön Isla Margarita är känd för alla sina vackra stränder. Här finns mängder av stränder…
Los Llanos

Los Llanos

Los Llanos sträcker sig över nästan en tredjedel av Venezuelas yta. Det kan jämföras med…
Los Roques

Los Roques

I Karibiska havet ligger skärgården Los Roques. Den består av drygt 40 öar som ligger…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.