Chat with us, powered by LiveChat
Capybara (Hydrochoerus hydrochaeris)

Los Llanos sträcker sig över nästan en tredjedel av Venezuelas yta. Det kan jämföras med de stora slätterna i USA eller Pampas i Argentina, men här finns också våtmarker och frodig grönska. Här är stora obebodda ytor. Det finns dock en hel del gårdar så kallade hatos där man har stora hjordar med nötkreatur. Dessa vallas runt på slätterna av llaneros, som cowboys kallas i Venezuela.

Här är två årstider, en regnperiod som varar mellan maj och november, och en torrperiod som varar mellan december och april. Det är varmt året runt, speciellt under regnperioden då det också är mycket fuktigt. Den torra perioden är idealisk för den som vill se djurlivet här. Solen torkar upp alla de enorma vattensamlingar som blivit under regnperioden. Vid de som är kvar samlas enorma mängder djur. I Los Llanos kan man med en portion tur få se jaguar och puma. Här finns också bland annat världens största gnagare kapybara (vattensvin), antiloper, rävar, myrslokar, kajmaner, anakondor och floddelfiner. Men det är det enorma antalet fågelarter som mest lockar resenärer hit. Här finns gott om olika arter av ibis och hägrar, skarvar, ormhalsfåglar, änder, gäss och storkar. Här finns till exempel den stora storken jabiru som blir nästan en och halv meter hög. Det finns också mängder av rovfåglar som till exempel hökar, falkar och också ugglor och gamar. Det är för djuren och naturen som man åker till Los Llanos. Utflykter görs till fots, i bil, kanot eller på hästryggen.

Andra resmål i

Los Roques, Venezuela
Los Roques
Isla Margarita, Venezuela
Isla Margarita
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875