Chat with us, powered by LiveChat

I östra Guatemala vid mynningen av Rio Dulce och vid Honduriska Golfen ligger staden Livingston. Den var förr en viktig hamnstad, men idag har den blivit utkonkurrerad av Puerto Barrios som ligger lite längre söderut. Nu är den en turiststad med cirka 50 000 invånare och en viktig transitpunkt för de som kommer från eller skall till Belize. Det är inte en plats som man stannar någon längre tid i, men här finns fina stränder, vackra utflyktsmål och god mat.

Livingston påminner mer om Jamaica än om Guatemala. Här spelas reggae på stränderna och det råder en avslappnad stämning. Det serveras mycket fisk och skaldjur.

I Livingston finns Guatemalas enda svarta befolkning och de är ättlingar till förrymda slavar. De kallas Garifuna och har sitt eget språk och sina egna traditioner. Tillsammans med olika indianstammar och ättlingar från spanjorerna utgör de en spännande mix av kultur och historia.

Ett spännande sätt att ta sig till Livingston är med båt uppför Rio Dulce. Det är en mycket vacker resa med fantastiska fotomöjligheter.

Andra resmål i

Tempelruiner i Tikal, Guatemala
Tikal
Quirigua, Guatemala
Quirigua
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875