Katedralen i Lima Peru

Huvudstaden Lima är belägen ligger vid Stilla Havet. Staden grundades redan 1535 av erövraren Fransisco Pizarro, som ligger begravd i den stora katedralen. Under 1600-1700-talen var Lima en av de ledande städerna i Nya Världen och konkurrerade med de europeiska städerna i såväl betydelse som i skönhet. Detta syns än idag i de många magnifika byggnader som finns i Lima.

Idag är Lima en storstad med 9 miljoner invånare. De gamla koloniala husen och kyrkorna ligger nu sida vid sida med moderna hus. Här finns också några lämningar från det folk som levde här före både spanjorernas och Inkas ankomst till området.

De flesta passerar Lima på väg till de mer intressanta historiska områdena i Peru. Staden har dock intressanta muséer, där guldmuséet och Larcomuseet är de mest berömda. Här finns fina föremål i rent guld som man lyckades rädda undan spanjorernas erövringar. Inkafolket hade enorma tillgångar i form av guldföremål, men mycket av detta smältes ner av spanjorerna och skeppades till Spanien. På muséerna finns också gamla samlingar av keramik.

Peru har de senaste åren fått mycket uppmärksamhet för sin goda mat och ligger högt på listor över länder med bästa kök. I Lima finns många bra restauranger och det rekommenderas att besöka några av dem under vistelsen där. Närheten till havet gör att det finns ett stort utbud av fisk- och skaldjursrätter och favoriten ceviche.

Bild över Lima Peru

Andra resmål i

Ballestaöarna Peru
Ballestasöarna
Cirka 4 timmars bilväg söder om Lima ligger Paracas. Det är en liten fiskeby som i anslutning till den marina nationalparken Paracas. Det är ett...
Läs mer om Ballestasöarna ››
Inristingar Nazco Peru
Nazca
Ett av jordens mysterier är inristningarna i Nazca som upptäcktes i början av 1900-talet. Från marken syns ingenting, men väl uppe i flygplanet syns stora...
Läs mer om Nazca ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN