Chat with us, powered by LiveChat
Menu
Menu
Katedralen i Lima, Peru

Lima

Huvudstaden Lima är belägen precis vid Stilla Havet. Staden grundades redan 1535 av erövraren Fransisco Pizarro som för övrigt ligger begravd i den stora katedralen. Under 1600-1700-talen var Lima en av de ledande städerna i Nya Världen och konkurrerade med de europeiska städerna i såväl betydelse som i skönhet. Detta syns än idag i de många magnifika byggnader som finns i staden.

Idag är Lima en typisk storstad med 9 miljoner invånare. De gamla koloniala husen och kyrkorna ligger sida vid sida med moderna hus. Här finns också några lämningar från det folk som levde här före både spanjorernas och Inkas ankomst till området.

De flesta passerar igenom Lima på väg till de mer intressanta historiska områdena i Peru. Staden har dock en hel del intressanta museum, där guldmuséet och Larcomuseet är de mest berömda. Här finns fina föremål i rent guld som man lyckades rädda undan spanjorernas erövringar. Inkafolket hade enorma tillgångar i form av guldföremål, men mycket av detta smältes ner av spanjorerna och skeppades till Spanien. Där finns också gamla samlingar av keramik till exempel.

Peru har de senaste åren fått mycket ros för sin goda mat och ligger högt på listan över länder med bästa kök. I Lima finns många bra restauranger och det rekommenderas att besöka några av dem under vistelsen där. Närheten till havet gör att det finns ett stort utbud av fisk- och skaldjursrätter.

Bild över Lima, Peru

Resmål i Peru

Ballestasöarna

Ballestasöarna

Cirka 4 timmars bilväg söder om Lima ligger Paracas. Det är en liten fiskeby som…
Lima

Lima

Huvudstaden Lima är belägen precis vid Stilla Havet. Staden grundades redan 1535 av erövraren Fransisco…
Machu Picchu

Machu Picchu

Inkatemplen i Machu Picchu är en av de verkliga höjdpunkterna i Sydamerika. Inkaindianernas citadell är…
Nazco

Nazco

Ett av jordens mysterier är inristningarna i Nazca som upptäcktes i början av 1900-talet. Från…
Puno

Puno

Puno som ligger vid Titicacasjöns strand är folkmusikens huvudstad i Peru. Puno är också känd…
Taquile

Taquile

Ute på den klarblå Titicacasjön ligger ön Taquile. Det är en mycket vacker ö med…
Uros

Uros

Uros är en samling öar som är byggda av totoravass. Urosindianerna bygger själva öarna som…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.