Kap Horn

Mytomspunna Kap Horn eller Cabo de Hornos, som Sydamerikas sydligaste utpost heter på spanska, ligger på ön Isla de Hornos. Här vid Drakes sund, så möts Atlanten, Södra Oceanen och Stilla Havet.

Kap Horn tillhör Chile och har stor strategisk betydelse inte minst gentemot Argentina. Det finns många berättelser om skepp som förlist när de försökt runda Kap Horn. Innan Panamakanalen invigdes 1914 så var detta enda sjövägen runt Sydamerika till Europa och New York.

Kap Horn är ofta omgiven av hårda västliga vindar från Antarktis. Hela ön är nationalpark och kan besökas från flera kryssningsfartyg. En stor chilensk flagga svävar vid fyren och väderstationen. Det finns bekväma trottoarliknande träspångar upp till minnesmärket över de skepp som förlist och sjömän som omkommit.

För de som drömmer om att gå iland på Kap Horn så finns det två alternativ. För båda gäller att när vädret tillåter så går man iland på Kap Horn.  Kryssningar med Australis är det bästa alternativet för chans till landgång. Vi har genom åren sålt väldigt många kryssningar med Australis och de är alltid mycket uppskattade. Vår erfarenhet är att på cirka 60% av kryssningarna med Australis så får våra resenärer gå iland på Kap Horn.

Det finns en andra variant för att försöka gå iland på Kap Horn. Antarctica21 har en expressvariant 6dagar/5nätter till Antarktis, där man startar i Ushuaia och via Kap Horn fortsätter till Antarktis och sedan flyger tillbaka till Punta Arenas i Chile.

Andra resmål i

Hästar i Torres del Paine Chile
Torres del Paine
Torres del Paine är Chiles största och viktigaste nationalpark med naturupplevelser att minnas för livet. På grund av sin popularitet så har mängden besökare som...
Läs mer om Torres del Paine ››
Punta Arenas Chile
Punta Arenas och Torres del Paine
Fjordar, bukter, isblå glaciärer, vassa bergstoppar och otämjd natur med ett rikt djurliv. Patagonien är otroligt vackert! Här tar Anderna slut och smulas sönder av...
Läs mer om Punta Arenas och Torres del Paine ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN