fbpx
Kaieteur, Guyana

Guyana har många vattenfall varav Kaieteur Falls är det mest kända. Det är världens högsta vattenfall med bara ett fall som är 226 meter högt.

Kaieteurfallet är en av Sydamerikas verkliga höjdpunkter och ett måste att besöka någon gång i livet. Det är en mycket speciell utflykt. Oftast är det en dagsutflykt från huvudstaden Georgetown med flyg 25 mil t.o.r i ett litet flygplan över Guyanas ödsliga regnskog. Inga vägar leder dit så det finns inte en massa turister vid fallen och inte heller något hotell. Faktiskt finns det knappt ett skyddsräcke, så det är verkligen en speciell plats. Inflygningen med det lilla planet över fallen är spektakulär.

Kring fallen finns även amazonklippfågeln och den gyllene kokoigiftgrodan som med tur också kan ses.

Andra resmål i

Iwokrama walkway, Guyana
Iwokrama
Nästan mitt i landet ligger regnskogen Iwokrama. Här finns flera olika boendealternativ t.ex djungellodger. Det går även att bo på Iwokrama International Centre som är...
Läs mer om Iwokrama
Georgetown, Guyana
Georgetown
Georgetown är Guyanas huvudstad och främsta hamnstad. Den grundades av holländarna på 1600-talet då landet var en holländsk koloni. 1815 tog dock britterna över landet....
Läs mer om Georgetown

resor till

Vattenfallen vid Kaieteur
Guyana med Surinam
En resa för verkliga naturälskare. Resan inleds i Surinam, som visar det holländska kulturarvet. Därefter till Georgetown innan vi ger oss av in i djungeln.
Guyana, Surinam och Franska Guyana
Guyana, Surinam och Franska Guyana
Vi erbjuder den ultimata resan med besök i alla tre länderna. Upptäck Guyana och det vilda, outforskade Sydamerika!
BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.